Въпрос за CD Changer и аудио формати.

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
Потребителски аватар
FELIPE
Автомобил: VW Bora 2002
Двигател: ASZ

Въпрос за CD Changer и аудио формати.

Мнениеот FELIPE » Чет 15 сеп 2011 18:15

Става въпрос за оригиналния чейнджър,който се управлява от MFD навигацията-как да записвам с Неро MP3-ойки,които да се възпроизвеждат от чейнджъра,да ги конвертирам ли предварително във формат .wma или направо да ги записвам като audio disc.
Нещо не ми е ясна материята,купих един аудио диск(от морето-IMAYRA-едни индианци :D ),който не иска да свири,а в същото време чейнджъра е пълен с дискове от предишния собственик,които се възпроизвеждат без проблем... :D ах хубаво си беше със сиди-то за 100 лв.,пишеш 150 MP3-ойки които се въпроизвеждат без проблем.

Потребителски аватар
Haralampi
Автомобил: VW Golf 4 - 2002
Двигател: 1.6 16V - AZD

Re: Въпрос за CD Changer и аудио формати.

Мнениеот Haralampi » Чет 15 сеп 2011 18:22

Махай го това и си сложи един свестен changer :) За радост тая работа при мен е свършил предния собственик :)

Междудругото има Hi-Fi раздел във форума...!

Последна промяна от Haralampi на Чет 15 сеп 2011 18:37, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
6669
Автомобил: VW Golf IV GTI TDI Exclusive
Двигател: AHF 1999

Мнениеот 6669 » Чет 15 сеп 2011 18:32

Като отвориш Неро, даваш правене на Аудио диск и пъхаш мп3-ките вътре. Самото Неро си ги конвертира на аудио формат подходящ за чейнджъра. И само гледай да е поставена отметката за финализиране на диск, иначе няма да го прочете :beer

Потребителски аватар
FELIPE

Мнениеот FELIPE » Чет 15 сеп 2011 19:02

Вярно,че си има специален раздел :oops: извинявам се,ако е възможно някой модератор да премести темата...а иначе така и така е станала приказка :D да питам-как се премахва функцията да се усилва музиката успоредно с увеличаването на скоростта на движение,че нещо ме дразни.
П.П.Мерси Митаче!

Потребителски аватар
6669
Автомобил: VW Golf IV GTI TDI Exclusive
Двигател: AHF 1999

Мнениеот 6669 » Пет 16 сеп 2011 14:03

Принципно е с кабел отзад на буксата, но трябва да се поиграе с менютата - трябва да го има някъде :beer

Потребителски аватар
GOLFRevolution
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GOLFRevolution » Съб 17 сеп 2011 10:59

FELIPE написа:Вярно,че си има специален раздел :oops: извинявам се,ако е възможно някой модератор да премести темата...а иначе така и така е станала приказка :D да питам-как се премахва функцията да се усилва музиката успоредно с увеличаването на скоростта на движение,че нещо ме дразни.
П.П.Мерси Митаче!

От аудио настройките на навигацията има функция "GALA" от там го намали до края и проблема ти е решен !
:beer

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Съб 17 сеп 2011 11:02

Haralampi написа:Махай го това и си сложи един свестен changer :) За радост тая работа при мен е свършил предния собственик :)

Мнооо хубава раота е свършил - заменил е коня с магаре :banghead: ,че и се кефиш scare

Потребителски аватар
Haralampi

Мнениеот Haralampi » Съб 17 сеп 2011 11:49

Rabbit_TDI написа:
Haralampi написа:Махай го това и си сложи един свестен changer :) За радост тая работа при мен е свършил предния собственик :)

Мнооо хубава раота е свършил - заменил е коня с магаре :banghead: ,че и се кефиш scare

Интересно ти от къде знаеш какво с какво е заменено :applause: Ама както винаги важното е да се обадиш :Mr Green Fun

Имам причина да се кефя, повярвай ми ;) Стандартния changer е по-добре от никакъв changer.... ама друго си е 12 x CD(MP3), който и да не привлича вниманието на циганетата :idea: ;) Отделно техническите характеристики...

Ама какво обяснявам на човек, за който 68 коне дизел без турбо вървели по-добре от 105 коня бензин :lol: Всякакви абсурди съм чел тук, ама ти влезе в историята с тоя ти лаф :да:

Потребителски аватар
FELIPE

Мнениеот FELIPE » Съб 17 сеп 2011 16:41

Какво име само за тази опция-GALA,никога нямаше да се сетя,мерси GOLFRevolution...иначе стандартния чейнджър как да привлича вниманието на циганетата,като примерно на мен, ако не ми бяха казали мястото му нямаше никога да разбера,че имам чейнджър :D ,иначе е кофти ,да,6 диска а и без MP3 :( .

Последна промяна от FELIPE на Съб 17 сеп 2011 21:55, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Haralampi

Мнениеот Haralampi » Съб 17 сеп 2011 16:56

FELIPE написа:Какво име само за опция-GALA,никога нямаше да се сетя,мерси GOLFRevolution...иначе стандартния чейнджър как да привлича вниманието на циганетата,като примерно на мен, ако не ми бяха казали мястото му нямаше никога да разбера,че имам чейнджър :D ,иначе е кофти ,да,6 диска а и без MP3 :( .

Именно... 6 както и да е, ама без MP3 си е направо безсмислено! Ти на един диск с MP3 събираш много повече, от колкото на 6 диска Audio :roll:

А сам изчисли колко часа музика са 12 диска с MP3 .... Аз на практика го пипам веднъж-два пъти в годината да добавя по-нова музика... нито вадя, нито слагам :)

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Съб 17 сеп 2011 20:49

Ако толкова ти трябват МП3 има къде къде по елегантни решения(любимия ми е кабел на предусилвателя http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=12&t=259015) да замениш качествения оригинален чейнджър с някъв боклук от Технополис и за целта да се самонакажеш с 200-500 лева.Felipe ако все пак толкова милееш за МП3 съм готов да ти взема една ЦД _чейнджър чисто нова бартер за твоето заводско аудио :Mr Green Fun
Проблема на МП3 диска(имал съм дооста отдавна и вече нямам никво желание) че първо се чудиш от къде да намериш 150 хубави песни,после записваш и после кат го пъхнеш познай как навигираш между 150 песни scare

Потребителски аватар
FELIPE

Мнениеот FELIPE » Съб 17 сеп 2011 21:35

:D А, взех да свиквам... засега започнах да пиша цели албуми(намерих цялата дискография на 2 Live Crew) с Неро като аудио дискове,много ме кефи как свирят,оригиналното озвучаване на Бората е много добро...да питам пак-има ли начин чейнджъра да вади на екрана на навигацията името на диска и името на песента,а не CD 4,Track 5 примерно.
Изображение

Потребителски аватар
Haralampi

Мнениеот Haralampi » Съб 17 сеп 2011 21:57

maikomila Ей ама ти си бил пълен с изненади
Rabbit_TDI написа:Ако толкова ти трябват МП3 има къде къде по елегантни решения(любимия ми е кабел на предусилвателя http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=12&t=259015) да замениш качествения оригинален чейнджър с някъв боклук от Технополис и за целта да се самонакажеш с 200-500 лева.

Защо реши, че трябва да е "боклук от Технополис" ... ти си знаеш. :screwy

Проблема на МП3 диска(имал съм дооста отдавна и вече нямам никво желание) че първо се чудиш от къде да намериш 150 хубави песни

Сигурно знаеш, че можеш да запишеш MP3 диск и с 15 песни, ако само толкова са ти хубавите, вместо да "се чудиш от къде да намериш 150 хубави песни" :D Само се питам тогава за какво съобще ти е Changer :roll: Или ако искаш да ти дам - и аз се узорих за 12 диска MP3, ама лека полека се пълнят... Ако ти е толкова бедна музикалната картотека, не ти трябва никакъв changer! Един диск със всичките ти хубави песни, щом са толкова малко и си готов.

после записваш и после кат го пъхнеш познай как навигираш между 150 песни scare

Еййй а да си чувал за папки? касетофоните пригодени за ползване с MP3 винаги имат функцията за навигация между папки!!

А аз да ти кажа карах веднъж едно Ауди с 300 коня - ужас работа - първо се чудиш де да ги денеш тия коне и къде да ги пуснеш да бягат... после натискаш и познай как навигираш с такова нещо scare :applause:

Фабричния changer е съвсем базов и доста остарял като функционалност! Преди времето на MP3 - супер, ама от колко години вече има MP3-ки? Освен това в една от служебните коли с такъв не чете RW дискове (не знам дали всички са така или този е дефектен), което прави цялата история още по-инфантилна :screwy

FELIPE написа:да питам пак-има ли начин чейнджъра да вади на екрана на навигацията името на диска и името на песента,а не CD 4,Track 5 примерно.

Не. За съжаление и моята не вади името на песента... само CD10 Track 116.

Потребителски аватар
filipoff92
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот filipoff92 » Съб 17 сеп 2011 22:10

Haralampi .. не е дефектен твоя ... :lol: просто всички са така ... и моя Changer не чете MP3 и RW ... но по принцип съм на мнение, че с MP3 е доста по-удобно! Иначе при мен .. постоянно вадя дискове за да слагам нови .. но каквото е това е ... нема бизнес, нема пари .. за нов Changer :D ...

Потребителски аватар
Haralampi

Мнениеот Haralampi » Нед 18 сеп 2011 0:49

filipoff92 написа:Haralampi .. не е дефектен твоя ... :lol: просто всички са така ... и моя Changer не чете MP3 и RW ... но по принцип съм на мнение, че с MP3 е доста по-удобно! Иначе при мен .. постоянно вадя дискове за да слагам нови .. но каквото е това е ... нема бизнес, нема пари .. за нов Changer :D ...

A aз не се оплаквал... предния собственик е помислил за JVC ;) Иначе и аз още сигурно щях да въртя 18-тракови Аудио дискове ;))

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”