Пасат B3 и B4 -тунинг,подобрения...тема за всички с B3 и B4

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Re: Пасат B3 и B4 -тунинг,подобрения...тема за всички с B3 и B4

Мнениеот DoH_KuXoT » Пет 23 сеп 2011 17:07

днес свърших много работа. Смених въздушен филтър и свещи. Сложих 3-електродни NGK BUR6ET, двигателя дърпазе паразитен въздух от един спукан маркуч и леко притрисаше на принудителен празен ход с съвсем леко подадена газ около 2000об/мин проблема изчезна. Тампона на двигателя , който е отпред му подложих още един тампон че се е посплескал и притрисаше леко двигателя, сега всичко е като ново. Обърнахме вътрешните ръбове на 4-те вежди и сега вече няма да закача, никъде, направихме доста снимков материал за да видите машинката Hand Made която свърши чудесна работа :)
п.с. относно питането Ви за ет45 на 16" 7,5 J, няма да опират, има точно 51мм до амортисьора със монтиран фланец с дебелина 25мм. Без него ще имаме напълно достатъчните 26мм до амортисьора. Направихме и снимки да се види, но всичките снимки по-късно защото ги чакам от колегата Valo , към който имам специални благодарности за оказаното съдействие за осъществяване на всички тези неща :beer

Потребителски аватар
Valo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Valo » Пет 23 сеп 2011 17:30

:beer

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DoH_KuXoT » Пет 23 сеп 2011 20:24

ето и обещаните снимки

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DoH_KuXoT » Пет 23 сеп 2011 20:25

:да:
Прикачени файлове
230920111078.jpg
230920111084.jpg

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DoH_KuXoT » Съб 24 сеп 2011 17:02

подготвям нови халогени с лупи долу в решетката на бронята, монтиране на въздухозаборници от Ферари 360 модена на калниците и замяна на решетката без емблема с решетка тип пчелна пита.

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Съб 24 сеп 2011 21:17

А задните вежди подгънахте ли ги? Предните са лесни, стават и с подръчни средства :lol: Задните обаче са от дебела ламарина и не се подгъват лесно. Още ми създават проблеми :roll: Мислех дали да не ги цепна на няколко места за да се огънат лесно.

Потребителски аватар
vackooo
Автомобил:
Двигател: 1.8 20VT AEB

Мнениеот vackooo » Съб 24 сеп 2011 21:52

Winner25 написа:А задните вежди подгънахте ли ги? Предните са лесни, стават и с подръчни средства :lol: Задните обаче са от дебела ламарина и не се подгъват лесно. Още ми създават проблеми :roll: Мислех дали да не ги цепна на няколко места за да се огънат лесно.

аз ги подгънах със една траба,2-ма човека в багажника и един дето караше мушнах тръбата и се подгъна

Потребителски аватар
JC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот JC » Съб 24 сеп 2011 23:10

Браво колега,а я покажи какви фарчета си подготвил и решетката тип пита, аз преди търсех такава ,но не намерих!
Ангеле и да те питам, ти с какво окачване си, ясно че е стоково, но меко-твърдо, маслени или газови амове ?

Потребителски аватар
tupalka
Автомобил: Passat B6
Двигател: BMR

Мнениеот tupalka » Нед 25 сеп 2011 0:21

vackooo написа:
Winner25 написа:А задните вежди подгънахте ли ги? Предните са лесни, стават и с подръчни средства :lol: Задните обаче са от дебела ламарина и не се подгъват лесно. Още ми създават проблеми :roll: Мислех дали да не ги цепна на няколко места за да се огънат лесно.

аз ги подгънах със една траба,2-ма човека в багажника и един дето караше мушнах тръбата и се подгъна

хехе, и ти си гледал клипчета в нета..

Потребителски аватар
vackooo
Автомобил:
Двигател: 1.8 20VT AEB

Мнениеот vackooo » Нед 25 сеп 2011 8:02

хехе, и ти си гледал клипчета в нета..[/quote]
нямах избор защото неможах да намеря машинка :screwy

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DoH_KuXoT » Нед 25 сеп 2011 9:46

задните са широки около 25-30мм , половината по цялата дължина са подгънати под 24 градуса спрямо останалата част, огънахме и 4-те вежди.

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DoH_KuXoT » Нед 25 сеп 2011 9:47

JC написа:Браво колега,а я покажи какви фарчета си подготвил и решетката тип пита, аз преди търсех такава ,но не намерих!
Ангеле и да те питам, ти с какво окачване си, ясно че е стоково, но меко-твърдо, маслени или газови амове ?

снимките са ми сложни, че ми се развали апарата, но при първа възможност ще ги снимам. От ауди а4 2004 година са. А решетката на знам от какво е но ще е труд и техника. Амортисьорите отпред не ги знам какви са, но отзад са Bilstein Doubleway gazmatic

Последна промяна от DoH_KuXoT на Пон 26 сеп 2011 16:32, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DoH_KuXoT » Нед 25 сеп 2011 9:49

tupalka написа:
vackooo написа:

хехе, и ти си гледал клипчета в нета..

ти ли беше вчера на ботевградско ? Нямаше никой в колата май ,свирнах, но бързах страшно и не можах да спра

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Нед 25 сеп 2011 10:46

DoH_KuXoT написа: задните са широки около 25-30мм , половината по цялата дължина са подгънати под 24 градуса спрямо останалата част, огънахме и 4-те вежди.

Как ги изчисли тези 24 градуса :roll: Интересно ми е защото е странна мярка за ъгъл :)
Иначе и аз успях да ги подгъна малко, но не напълно. С тръба не знам дали няма да се деформира и отвън :roll:

Потребителски аватар
JC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот JC » Нед 25 сеп 2011 17:12

DoH_KuXoT написа:
JC написа:Браво колега,а я покажи какви фарчета си подготвил и решетката тип пита, аз преди търсех такава ,но не намерих!

снимките са ми сложни, че ми се развали апарата, но при първа възможност ще ги снимам. От ауди а4 2004 година са. Арешетката на знам от какво е но ще е труд и техника.

Аз обикалях по някакви тунинг магазини да търся пчелна пита, но така и не намерих...
А за фарчетата съм заинтересуван много как ще ги сложиш в подробности, естествено ще има черпене за патента :beer ..че сега с тези фарчета и бленди по средата нещо хич не ми харесва работата чисто като визия :roll:

Върни се в “Направи си сам!”