:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

Как решавате проблема със сериозното увисване на вратите?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
toni82
Автомобил: golf4 1.6 16v
Двигател: azd

Re: Как решавате проблема със сериозното увисване на вратите?

Мнениеот toni82 » Съб 02 юли 2011 20:27

а не се ли продават някакъв вид ремонтни комплекти за тази цел.аз на четворката имам същия проблем.а ако просто отвиеш долната панта от купето и да повдигнеш вратата и после затягаш здраво ,така нестава ли :roll:

Потребителски аватар
demooo74
Автомобил: vw golf 4 TDI
Двигател: ALH 2000

Мнениеот demooo74 » Съб 02 юли 2011 21:01

Колега,toni82,поне на двойката планката на купето е първа , след това е пантата на вратата.Та така , ако се сложи някаква шайба на долната панта,ще се получи още по-голямо пропадане на вратата. Това го имам от опит и в поставянето на дограми :oops: .Ако на четворката е първо пантата ,след това планката на купето ,то тогава трябва да се подложи на долната панта и на прекалявай с дебелината на шайбата , получава се обратен ефект! :beer

Потребителски аватар
toni82
Автомобил: golf4 1.6 16v
Двигател: azd

Мнениеот toni82 » Съб 02 юли 2011 22:18

лично аз предпочитам да не барам иначе ще трябва райбер да и сложа mhihi .лошото е че не може да се бръкне с ключ,при мен е някакъв голям шестограм или звезда.

Потребителски аватар
demooo74
Автомобил: vw golf 4 TDI
Двигател: ALH 2000

Мнениеот demooo74 » Сря 05 окт 2011 14:24

Колеги , вчера си оправих "болната" врата! Значи решението е със смяна на износената със по-здрава панта! Става много трудно, аз намерих непотребна врата ,от която само едната панта ставаше и с много бой избих щифтовете . Стигнах до извода -че са с посока избиват се само надолу; от вратата донор кажи речи нищо не става вече. Другарите немци явно не са мислили да се карат тия коли 23 25 год. и са се изложили с пантите. Между пантата и щифта има фабрично някаква медна мрежа залята с нещо (може би от рода на тефлон), която играе роля на втулка , та тя в един момент се износва и зейва луфт от 1мм в диаметър!ПАК ПОВТАРЯМ-БИЕ СЕ ЗДРАВО. Аз избих щифта от вратата си с дълго желязо и на място докато поддаде, щото иначе пантата тръгва да се цепи при заварката(установих го първо при донора :mrgreen: )При слагането на по здравата панта и щифт бях демонтирал вратата. Поздрави :drunk ! Ето и няколко снимки: http://demooo74.snimka.bg/automobiles/panti.625260

Потребителски аватар
hitman0013
Автомобил: GOLF 4
Двигател:

Мнениеот hitman0013 » Чет 06 окт 2011 14:03

http://clubs1.bg/movie-clip/zdravi-li-s ... te-na-golf mhihi
ето така.
За да не ви увисват вратите, като за начало не се облягайте на тях

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”