избор на климатик

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Re: избор на климатик

Мнениеот fox_vt » Нед 09 окт 2011 10:16

Аз моя го взех лятото и като почна зимата направо се уплаших външното тяло се чува как бръмчи компресора и се чуват вътре в стаята вибрациите през външна изолация и пвц дограма с троен стъклопакет :shock .И си викам няма да я бъде тая и му монтирах тампони на което да стъпи тялото и сега по се ядва,пак си бръмчи компресора ама се чува само навънка и само който спи на отворен прозорец зимата ще го чува mhihi mhihi .Но има и друго нещо това якото бръмчене го има само в първоначалното пускане после като вдигне градуса е минимално,пък и аз цяла зима не го спирам а само го намалям и по сметките излиза на +50 лв отгоре.А отначало даже щях да слагам шумоизолация на компресора даже разглобих външното тяло но се оказа че той е опакован доста прилежно mhihi mhihi

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Нед 09 окт 2011 16:28

Какъв е климатика ?

Потребителски аватар
fox_vt

Мнениеот fox_vt » Нед 09 окт 2011 16:50

Хитачи,ако към мен е въпроса де.

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Нед 09 окт 2011 17:03

Към теб да :)
Аз взех Daikin който още не е монтиран, но се надявам да нямам проблеми с шума.

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Нед 09 окт 2011 17:22

Аз в България на нито един климатик не съм видял да са сложени тампони на външното тяло Та проблема с бученето може да не е в климатика :talk:

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Нед 09 окт 2011 17:36

И 2-та ми климатика са на тампони.

Интересното, е че на Панасоника нивото на шума от външното тяло е малко по-висок още при ниски обороти, но пън не се качва драстично. Докато Митсубишито при ниски и средни обороти не се чува изобщо.

Ето картинка на това, което чуват ушите ми :) като синьото е Панасоника, а червеното Митсубишито.
Прикачени файлове
Noise.jpg

Потребителски аватар
mely
Автомобил: Citroen C crosser
Двигател:

Мнениеот mely » Нед 09 окт 2011 17:39

AmW написа:Към теб да :)
Аз взех Daikin който още не е монтиран, но се надявам да нямам проблеми с шума.

Не се притеснявай.Няма да го разбереш дали работи - само да го монтират читаво.

Потребителски аватар
kossel
Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
Двигател: 103 коня 1600 16V

Мнениеот kossel » Нед 09 окт 2011 17:46

Тази година през август ми монтираха нов панасоник и ми предложиха срещи 20 лева отгоре да ми сложат гумени тампони на външното тяло и аз приех ... нямам оплакванив за сега eusa

KirilGeorgiev написа:Аз в България на нито един климатик не съм видял да са сложени тампони на външното тяло Та проблема с бученето може да не е в климатика :talk:

Потребителски аватар
Persin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Persin » Нед 09 окт 2011 18:06

kossel написа:Тази година през август ми монтираха нов панасоник и ми предложиха срещи 20 лева отгоре да ми сложат гумени тампони на външното тяло и аз приех ... нямам оплакванив за сега eusa

KirilGeorgiev написа:Аз в България на нито един климатик не съм видял да са сложени тампони на външното тяло Та проблема с бученето може да не е в климатика :talk:

:да:

Потребителски аватар
fox_vt

Мнениеот fox_vt » Нед 09 окт 2011 19:22

Аз това за тампоните го разбрах доста по късно иначе по желание на клиента може да се монтират тампони още при монтажа,но или клиента трябва да си поиска или по късно ако се оплаче от вибрациите и рутинната първа поправка на от сервиза е монтаж на тампони.То по принцип и самият компресор в тялото си е на тампони но явно не е достатъчно.

Потребителски аватар
titi7707
Автомобил: Golf 3
Двигател: ABS 1993

Мнениеот titi7707 » Нед 09 окт 2011 20:55

явно негладаш добре!тези тампони вършат работа при евтините пръчки но не във всички случай!когато на един евтин нискокачествен климатик вибрацийте на компресора са големи или некачествено сглабяне някоя тръбичка навън опира в ламарината ако искаш и 10 тампона му сложи пак ще дрънчи и няма да можеш да спиш!
лично за мен климатиците от висок клас с цена за 12ка над 1600лв. няма смисъл от тампони при тях проблеми с вибрацийте ги няма!
и да ви обесня и нещо друго относно компресорите!която и да е реномирана марка си пройзвежда собствени компресори или полза качествени компресори на реномирана марка за пройзводство на компресори!всяка фабрика за компресори пройзвежда стотици хиляди компресори на година!на всеки компресор се правят тестове и тези с най добри показатели като работа шум вибраций и т.н. се пращат за сглобки на скъпите климатици!компресорите с ниски показатели ги продават на фирми който пройзвеждат нискокачествени климатици а пък те от своя страна лепят лепенки че вътре има примерно компресор на Дайкин или Хитачи!и съответно клиента който неразбира гледа този климаник е с компресор на Хитачи значи е супер и после се чуди защо бръмчи дрънка нейска зимата да топли и т.н.!
и ще ви дам един съвет при покупка на инвертор!
евтин инвертор само Мидеа и нищо друго!
среден клас Панасоник RE или Фуджицу!
скъп клас Дайкин Тошиба Панасоник!
и ако си мислите че съм поредни който си чеши клавиятурата и чул от някой нещо жестоко се лъжете!
с климатици се занимавам от 10 години и съм монтирал неколко хиляди!
пожелавам на всички успех при избора на климатик и да нямате проблеми с тази тази техника!

Потребителски аватар
mely
Двигател:

Мнениеот mely » Пон 10 окт 2011 8:06

titi7707 написа:евтин инвертор само Мидеа и нищо друго!
среден клас Панасоник RE или Фуджицу!
скъп клас Дайкин Тошиба Панасоник!
и ако си мислите че съм поредни който си чеши клавиятурата и чул от някой нещо жестоко се лъжете!
с климатици се занимавам от 10 години и съм монтирал неколко хиляди!
пожелавам на всички успех при избора на климатик и да нямате проблеми с тази тази техника!

:да:

Потребителски аватар
Sunny
Дезертьор
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sunny » Пон 10 окт 2011 9:24

Аз не бих разхвърлял климатиците на класове само по марки, но това може да го обсъдим някъде на по чашка :)
Примерно, LT на Fujitsu, както и LB-Nocria, бих ги сложил с чиста съвест при високия клас.

Към колегите, сравняващи по COP-ове:
Тези каталожни данни, които гледате, се отнасят при външна температура от +7 градуса.
Много по-важно за един климатик е как запазва отдаваната си мощност и коефициента на трансформация при минусови температури, а не това, което пише на енергийния му стикер.
Евтина инверторка може да загуби между 50 и 75% от отдаваната си мощност при -15 градуса, като същевременно вдигне консумацията си максимално, т.е. може да отдава 1,5-2.0 КВ, а в същото време да консумира 1,2-1,5. Да не говорим, че някои дори им се включва защитата и изключват при -15.
От друга страна 12 LT на Fujitsu до -7 градуса няма дори 1% спад в мощността си и запазва COP от 4.23, а при -20 градуса отдава средно 3КВ, което е загуба само на 25% при запазена консумация от 945В, което от своя страна е COP от 3.2 при -20

Потребителски аватар
mely
Двигател:

Мнениеот mely » Пон 10 окт 2011 9:44

Sunny написа:Аз не бих разхвърлял климатиците на класове само по марки

Абсолютно си прав но говорим в най общи линии - за да ни разберат.Истината е че всяка марка си има силни модели и по посредствени.
Sunny написа: но това може да го обсъдим някъде на по чашка :)

Адид де :beer

Лошооо темата се разраства- ЗИМАТА ДОЙДЕ...не я искамммммммммм

Потребителски аватар
titi7707
Автомобил: Golf 3
Двигател: ABS 1993

Мнениеот titi7707 » Пон 10 окт 2011 20:50

трябваше да се изразя малко по точно нещата съм ги разделил на ценови клас!
всеки да може да си прави сметката според парите!
фуджицото и RE-то неотстъпват почети по нищо на скъпите климатици работят перфекто и зима и лято без да дават сериозни проблеми!

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”