Къде се предлагат резервни пълнители за KW coilover-и ?

Теми свързани с всякакви перформанс модификации и промени по двигател, ходовата част и купе
Потребителски аватар
Iago
Автомобил: Volvo XC90 V8 Sport
Двигател: B8444S

Къде се предлагат резервни пълнители за KW coilover-и ?

Мнениеот Iago » Пет 21 окт 2011 19:07

Не е силов тунинг относно ДВГ-то на автомобила.. но си е силов относно окачването и поведението на колата като цяло, та си позволих да пусна темата тук.

Някой знае ли къде се предлагат пълнители за KW coilover-и? Писах им мейл и чакам отговор, но докато ми отговорят (ако въобще го направят) да питам и тук :wink:

Потребителски аватар
Stenly
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Къде се предлагат резервни пълнители за KW coilover-и ?

Мнениеот Stenly » Пет 21 окт 2011 20:17

Интересен въпрос ,също важи и за пружини различни твърдости за койловъри..

Потребителски аватар
Iago

Мнениеот Iago » Пет 21 окт 2011 20:33

Сайта им казва за резервни части.. пълнители, пружини, гайки, всякакви глупости.. но никъде не намирам каталог.

G60

Мнениеот G60 » Пет 21 окт 2011 20:43

Какви ти трябват предни или задни?
Ако са предни пълнители купи си едно нормално окачване кони и му вземи пълнителите ще ти излезе по евтино :wink:
Примерно тези ще ти свършат работа и освен това са с регулиране на твърдостта :wink: viewtopic.php?f=45&t=285018

Потребителски аватар
Iago

Мнениеот Iago » Пет 21 окт 2011 20:52

G60 написа:Какви ти трябват предни или задни?
Ако са предни пълнители купи си едно нормално окачване кони и му вземи пълнителите ще ти излезе по евтино :wink:
Примерно тези ще ти свършат работа и освен това са с регулиране на твърдостта :wink: viewtopic.php?f=45&t=285018
Хм.. може ли малко разяснение относно този вариант. Кони обикновеното окачването (в смисъл не койлове) пак ли е с пълнители? Ще паснат ли на KW амортисьорното тяло? Принципно започва да изтича преден десен амортисьор (все още е лека мараня.. но ще видим колко ще изкара) и се подготвям за нови пълнители. Предполагам варианта с Кони амортисьори за донор, е тестван?

P.S. и си научих урока.. за напред ще взимам само чисто ново.

G60

Мнениеот G60 » Пет 21 окт 2011 21:11

Iago написа:
G60 написа:Какви ти трябват предни или задни?
Хм.. може ли малко разяснение относно този вариант. Кони обикновеното окачването (в смисъл не койлове) пак ли е с пълнители? Ще паснат ли на KW амортисьорното тяло? Принципно започва да изтича преден десен амортисьор (все още е лека мараня.. но ще видим колко ще изкара) и се подготвям за нови пълнители. Предполагам варианта с Кони амортисьори за донор, е тестван?

P.S. и си научих урока.. за напред ще взимам само чисто ново.

Да точно това имах предвид под обикновенни ,че не са койлоувъри :)
И да тия на които ти пуснах линк са точно такива с пълнители и къс стержен като на койлоувър,мисля че са с 14мм стебло или нещо подобно. Иначе има вариант да се сложат и пълнители от Опел пак са с къс стержен но тялото на самия пълнител е по дълго и там вече трябва да се правят други капачки за ботуша докато при кони-то пълнителите са с късо тяло.
Схемата е изпробвана но с ботуш от койлове Супер Спорт,мисля че твоите ботуши трябва да са със същата дължина като на тия ментаци "СС" и следователно трябва да ти паснат и пълнителите от кони-то

Изображение

Потребителски аватар
Iago

Мнениеот Iago » Пет 21 окт 2011 21:56

G60 написа:...
Много благодаря. Варианти поне явно има. Иначе като спомена "ментаци" аз лично като върл фен на марковото вече започвам да се замислям кое колко си струва.. и дали реално използваме капацитета на това което имаме. Когато не караш на писта, а само улично, си мисля че и ментаци ще свършат същата работа. Пък и обикновено спортно окачване като Вайтек (което си е KW - предполагам стари версии окачване) не мисля че е лош вариант.

Абе ще го чакам да изтече яко (може да съм късметлия и да изкара хиляди километри) и ще мисля тогава. Поне вече съм по образован.. и знам какви варианти има, какви пари горе долу..

Иначе попаднах на някакъв .пдф файл от 2008ма.. и според него и гугъл (защото е в непозната за мен валута) струват около 200 лв пълнителите (не мога да разбера, но предполагам става въпрос за бройката).

Потребителски аватар
PL-16v
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот PL-16v » Съб 22 окт 2011 1:28

Преди време отворих едни предни KW coilover-и и вътре пълнителите бяха Koni така че вариянта който ти даде G60 мисля че е най удачен :wink:

Потребителски аватар
Iago

Мнениеот Iago » Съб 22 окт 2011 8:12

PL-16v написа:Преди време отворих едни предни KW coilover-и и вътре пълнителите бяха Koni така че вариянта който ти даде G60 мисля че е най удачен :wink:
:да:

Само да добавя, все пак тема съм пуснал.. с колегата prokopoff си писахме ЛС-та.. и каза, че директно се продават пълнители Кони в РУДИ-96 (т.е. не е необходимо да се купуват цели амортисьори и да се разглабят), на мнооого по ниски цени от KW пълнителите :да:

buuuu46
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот buuuu46 » Нед 23 окт 2011 7:10

Ето тук бол пълнители Руди 96.
http://www.rudy96.com/Amortisior%20KONI.html

Потребителски аватар
Sharky GTI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Sharky GTI » Нед 23 окт 2011 11:07

...аз карам с Koni реголируеми и преди време се рових насам натам да попрочета за тех това онова и даваха че предните пълнители имало едни дето били така да се каже можело да се рециклират,а пък другите не заменяли се направо с нови.На тея дето се рециклират даже беше дадена схемата,разрез на пълнителя и описание с последователност кое какво се прави и имаше разлика само в последните номера дето завършват примерно дали ще е на 29 или 22 и някви такива дето ги изписват в каталозитеим.Аз до тогава знаех само че могат да им се сменят пълнителите,отвива се гайката и ги сменяш,а съм виждал и такива дето немогат да се разглобяват,но че могат да се правят пълнителите нямам представа... и пишеха че само за маслените става.
Поздрави.

Потребителски аватар
VW_JIKATA
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW_JIKATA » Нед 23 окт 2011 11:48

На колегите по долу (veidar и napster ) - Абе запазете си мненията за вас и не цапайте темите .

Последна промяна от VW_JIKATA на Вто 25 окт 2011 20:14, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
Iago

Мнениеот Iago » Нед 23 окт 2011 13:51

VW_JIKATA написа:Май на всичките ви въпроси има отговор , а тои е viewtopic.php?f=48&t=32654
:D
Колегата, къде е логиката да си купя друго цяло окачване втора употреба при положение че търся нови пълнители?

Шарки, като дойде време за рециклаж или смяна, се свалят амортисьорите и каквото сабя покаже :mrgreen:

Потребителски аватар
veidar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот veidar » Нед 23 окт 2011 22:46

VW_JIKATA написа:Май на всичките ви въпроси има отговор , а тои е viewtopic.php?f=48&t=32654
:D

Цените са брутални а за гарнции неможе и да се говори.

Потребителски аватар
napster
Автомобил: BMW E30
Двигател: 1.6 LPG

Мнениеот napster » Пон 24 окт 2011 8:20

А че е един от най- големите форумни измамници никой не казва :D

Върни се в “Силов тунинг”