Формула 1, Сезон 2011

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
bai_ILIA
Автомобил:
Двигател:

Re: Формула 1, Сезон 2011

Мнениеот bai_ILIA » Нед 30 окт 2011 20:39

не ми напомняй за този момент - последните 2 обиколки на въпросното състезание скачах с 2-метровото ми знаме на Ферари пред телевизора и Макларанистите мълчаха и гледаха тъпо...После искаха да ми го наврат в... :Mr Green Fun

Тази година като бях на Спа в Белгия така го напсувах НЕбелия - мина на 5м от мен по време на парада на пилотите, че сигурно се е чудил бая време :lol: Имам свидетели как го проклех да се разбие пред нас на Червената вода и 3-4 обиколки по късно се отсече ама малко по-надолу... :banana :banana :banana То беше скачане викане радост голяма като гo видяхме на видео стената как рине чакъла :да:

FORZA FERRARI!!!

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Нед 30 окт 2011 21:10

bai_ILIA написа:не ми напомняй за този момент - последните 2 обиколки на въпросното състезание скачах с 2-метровото ми знаме на Ферари пред телевизора и Макларанистите мълчаха и гледаха тъпо...После искаха да ми го наврат в... :Mr Green Fun

Тази година като бях на Спа в Белгия така го напсувах НЕбелия - мина на 5м от мен по време на парада на пилотите, че сигурно се е чудил бая време :lol: Имам свидетели как го проклех да се разбие пред нас на Червената вода и 3-4 обиколки по късно се отсече ама малко по-надолу... :banana :banana :banana То беше скачане викане радост голяма като гo видяхме на видео стената как рине чакъла :да:

FORZA FERRARI!!!

:shock
Това само наше момче може да го направи :applause:

Потребителски аватар
bai_ILIA
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bai_ILIA » Нед 30 окт 2011 21:20

не бе, културно беше :D просто трябвше и на живо да го кажа. не е нещо, което не е чувал и преди...важното е, че го ценя високо като пилот и опонент :lol:

нямаше да се случи, но Шуми първи с микрофона, втори Фетел, трети Хамчо....Хамчо накара шофера си да изпревари Фетел. Защо? Искал да е първи и не издържах пред очите ми такива своеволия на парада на пилотите scare и то в момента, когато се празнуваше 20 години Михаел Шумахер във Ф1!!!

Стига толкова ОФФ - важното е, че НЕбелия стремглаво върви надолу в кариерата си - бързо удари пик и сега падането от високо е дълго и болезнено...

Потребителски аватар
110afn
Автомобил: Audi A6
Двигател: AFN

Мнениеот 110afn » Нед 30 окт 2011 22:10

Не съм фен на Маса, но ако беше станал СШ дали щяхте да казвате, че е слаб и неудачник. Небелия щеше да е в същото положение ако не беше СШ. Нали знаете приказката за късмета и правилния човек на правилното място в правилния момент. Като кажеш Хил- всеки първо се сеща, че е СШ , а после какъв негоден беше, че психически по-лабилен СШ не е имало и няма да има. Ървайн беше като Хил, но разликата е някаква световна титла. Ами пилоти като Бергер, Френцен- който направи Вилньов шампион. Ами за Монтоя да не говорим. Беше много добър, но просто дойде във Ф1 в апогея на Ферари и Шуми. Така че не бъдете само със силните на деня, щото догодина пак трябва да се сменят никове

Потребителски аватар
bai_ILIA
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bai_ILIA » Нед 30 окт 2011 22:24

Колега прав си, но аз съм Ферарист от преди 15 години и това ще продължи докато дишам, затова си отстоявам мнението...Маса за малко да стане шампион, но пак повтарям НЕ Е ДОСТОЕН да кара за Ferrari!!!

Примерите които даваш имат резон, но Маса постоянно е унищожаван от Алонсо и просто незнам вече. Отрепка си е за мен и не мога да го гледам как проваля отбора постоянно...Да караш за Ферари е призвание и той не се справя с него!!!

Потребителски аватар
alexx
Автомобил: SantaFe
Двигател:

Мнениеот alexx » Нед 30 окт 2011 22:54

Tyan написа:Баси шуми почти винаги взима 3-4 места на старта 8)

нали не мислиш че е случайно :wink:

Потребителски аватар
Barboukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Barboukov » Пон 31 окт 2011 10:04

110afn написа:Не съм фен на Маса, но ако беше станал СШ дали щяхте да казвате, че е слаб и неудачник. Небелия щеше да е в същото положение ако не беше СШ. Нали знаете приказката за късмета и правилния човек на правилното място в правилния момент. Като кажеш Хил- всеки първо се сеща, че е СШ , а после какъв негоден беше, че психически по-лабилен СШ не е имало и няма да има. Ървайн беше като Хил, но разликата е някаква световна титла. Ами пилоти като Бергер, Френцен- който направи Вилньов шампион. Ами за Монтоя да не говорим. Беше много добър, но просто дойде във Ф1 в апогея на Ферари и Шуми. Така че не бъдете само със силните на деня, щото догодина пак трябва да се сменят никове

Никога не съм харесвал Фелипе като пилот и никога няма да ми хареса. Но в момента много се раздвам, че е пилот на Ферари, защото по този начин конкуренцията е с един пилот по-малко. И все пак, той няма място в спорта. Ако Маса беше станал световен шампион, то това щеше да бъде в най-силната му година като пилот. Година, в която Кими Райконен трябваше да защити титлата си, а не го направи. Това според мен бе повратната точка в кариерата му. След силен сезон, за момент като финишираш си СШ и в последния завой конкурента ти да изпревари пилота пред него.... Ами и аз бих се сринал. А дали пилот заслужава едно такова отличие СШ - точките в края на сезона казват. Щом имаш най-много точки - ти си шампиона. Друг е въпроса как си спечелил - дали с кола, която лети по пистата, дали със заповеди 100 метра преди финала да бъдеш пуснат от съотборника ти, дали със 100% подкрепа от отбора и никой да не гледа другия, дали с равни шансове с другите и борба на пистата. Според едно от тези неща феновете решават дали да приемат пилота като достоен шампион, но дори и да не го направят титлата си е титла и неможе да се отнеме. Аз една от титлите на Шумахер никога няма да я приема.
Френцен направил Вилньов шампион: Хахаха... Много се смях на това изказване, честно... Гледай всички състезания от сезон 97 и после пак говори.
Хил негоден??? Тук за Бени Хил ли става въпрос или за Деймън Хил? Да, Бени е негодник, ама Деймън... Май забравяш, че Шумахер му отне титлата с умишлен сблъсък, след това дойде Вилньов, който до последния кръг в Япония имаше шанс да стане шампион. Но Хил спечели. И точно защото е негодник с един пиклив Ероуз водеше с 45 секунди на Вилньов в Унгария 15 обиколки преди края, когато счупи скоростна кутия и завърши втори ако не се лъжа.

Потребителски аватар
escrime
Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
Двигател: OM642

Мнениеот escrime » Пон 31 окт 2011 10:08

Vettel написа:Интересна писта, интересно състезание...

Кое ти беше интересно, освен реакцията на Аткинсън в бокса на Макларън...? Щото аз очевидно съм го пропуснал интересното...

110afn написа:...Ами за Монтоя да не говорим. Беше много добър, но просто дойде във Ф1 в апогея на Ферари и Шуми...

Припомни, ако обичаш, 2003 г... може и само някои акценти, свързани с гумите тогава.

И колеги, с някои изключения, огромна част от феновете на Ферари и Шумахер са доста късогледи и с недобра памет. Моля, не обръщайте хубавата тема във футболен коментар. Ненужно е. Толкова кирливи ризи могат да се вадят, че да не остане нито един НЕбял на грида.

П.П.: Поздрави за Лудия, Алонсо надскочи възможностите на болида за пореден път!

П.П.2: Марто, съгласен съм с теб за Хил. Добре си го написал.

Потребителски аватар
Barboukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Barboukov » Пон 31 окт 2011 10:22

Беше ми интересно Жоре. Най-вече заради новата писта. И все пак имаше битки, изпреварвания не липсваха, катастрофи, запалени мотори, счупени окачвания, счупени крила, едно БСП (бясно старо пенсионерче) което прогресира до 5то място, Мистър Бийн... Не казвам, че това е било едно от най-интересните състезания, но все пак ми беше интересно колкото най-хубавото през миналия сезон (Абу Даби).
А и има нещо друго. Незнам как гледаш състезанията, но аз съм с лаптопа и лайв тайминга ми отворен. Специално за Индия в голяма част от състезанието се чудех откъде Фетел вади 0.4 на трети сектор пред всички други и гледах внимателно. Беше ми интересно да го разбера това.

Потребителски аватар
escrime

Мнениеот escrime » Пон 31 окт 2011 10:30

Вадеше ги в трети, а Бътън в първи/втори. И аз гледах с лайв тайминг, без коментар.

На мен не ми хареса това, че така и не се стигна до реални атаки в челото. Никой не можеше да се приближи достатъчно до този пред него, дори с DRS. Е, изключвам първата обиколка, старта и Хам. и Маса за две обиколки преди Маса да натресе Хамилтън. И ако не беше грешката на Маса, кой знае дали щеше да го доближи достатъчно. Оп, сори, Хамилтън се поизмъчи един-два турса с Алгерсуари.

Прогресът на Шумахер беше добър, но като цяло състезание без събития и размяна на позиции в пита.

П.П.: Турция ме кефи повече! Пистата в Индия определено е интригуваща, но не предложи това, за което всички я спрягаха. Поне за мен. Може би вдигнаха очакванията прекалено много преди старта.

Потребителски аватар
Barboukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Barboukov » Пон 31 окт 2011 10:37

Напротив... Пистата си свърши работата. Отся добрите от останалите... Фетел, Бътън, Алонсо, Уебър Шумахер... Аз що не помня друго състезание този сезон с такива големи разлики... Ей сега ще ги прегледам пак...
ПП: Имало е, но са 4-5 общо.
ПП2: Мисля си, че догодина, когато всички я знаят по-добре ще се отпуснат повече да се атакуват.

Последна промяна от Barboukov на Пон 31 окт 2011 10:40, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
escrime

Мнениеот escrime » Пон 31 окт 2011 10:40

В това отношение и Сузука си върши работата, само че там зрелището е доста повече. Ама предполагам, че си има доста субективизъм. Няма как да харесваме всичко едно и също...

Намекваш, че Фетел и Бътън са добри, а другите - останалите ли? mhihi

Потребителски аватар
Barboukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Barboukov » Пон 31 окт 2011 10:42

escrime написа:Намекваш, че Фетел и Бътън са добри, а другите - останалите ли? mhihi

И Алонсо бих прибавил към тях. Добро е копелето бе мама му стара. Колкото и да го мразя, немога да го отрека. :banghead:

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Пон 31 окт 2011 11:09

Vettel написа: Аз една от титлите на Шумахер никога няма да я приема.

Мда Шуми загуби една, две титли заради прекалена агресивност и непоносимост да бъде втори .... ама точно това му спечели седем ..... Сена също никога не се е двоумял дали избута конкурент ... както и не се е колебал да рискува и загуби вече спечелени състезания заради ЕГО.... именно тази частица липсва на Маса от добър, да стане топ пилот... Барикело, Култард ... всичките са такива..... ....... Фетел реално беше спечели титлата преди половин сезон .... но това не му пречи да прави бързи обиколки в последната обиколка просто защото му се доминира ... и си е прав не му е достатъчно да победи иска да доминира.....

относно Хамилтън и Маса вчера ..... Маса опита много грубо да хитрува вчера и затова бе наказан съдбата и собствената си глупава глава .... Маса сам се постави в ситуация в която от него самият зависи дали ще се бутне с другия пилот до него.... яко е да прецакаш другия така ... ама да прецакап сам себе си е не много умно... Маса вчера позволи на друг пилот да му влезе от вътре като се надяваше да спаси позицията само чрез идеалната линия .... което става ако единия от двата пилоти е склонен да отстъпи ....

Маса умишлено освободи пътя на Хамилтън на правата, за да го набута в по мръсната вътрешна страна, въпреки че тя може да се използва за да се придобие леко предимство на фона на следващата конфигурация от завой като избуташ конкурента си и го принудиш да намали. Надяваше се Хамилтън да спре много по-рано заради мръсотията и така да парира атаката му. В момента в който видя, че не му се получава теорията се опита да му тръшне вратата, като въобще не очакваше Хамилтън да натиска толкова, но ако искаше можеше да остави достатъчно място и за двамата .... но предпочете да се блъсне вместо да загуби позиция...

изобщо това са нормални тактики и мръсни игрички който правилата не хващат и не разбирам защо реве пак колко е несправедлив света ... :)

Ето същата ситуация показно .... единия държи идеалната линия, другия е от вътрешната страна на завоя ....

http://www.youtube.com/watch?v=hCBRErl7GbU 1:05 нагоре :)

Потребителски аватар
escrime

Мнениеот escrime » Пон 31 окт 2011 11:15

Напълно съм съгласен! :да:

Ако се погледне изпреварването на Шумахер срещу Хамилтън във фибата на Монако се вижда точно как може да се направи място и да се избегне удар (Хамилтън не хукна да тръшва вратата). И там Маса опита да се избави със закъсняла маневра.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”