joker написа:MK4 написа:Попитах дали харчи 4/100 градско защото 1.8Т харчи 12/100 градско а колегата каза че 1.8Т-то цедяло джоба три пъти повече от TDI-то.
За вървене има бензин+турбо, за икономия има бензин+газов инжекцион, дизела е ни в клин ни в ръкав нито може да се мери по вървене с турбо бензинка нито по разход с газифицирана бензинка.
Това е мойто мнение. Всеки може да си решава на своя глава да му трака под капака и да вмирисва хората по светофарите със сажди
![]()
![]()
Не исках да почвам ама пак да кажа.Газифициран 1.8 ABS градско 12/100=12х1.32=15.84.!
1.9 ТДИ AHF градско-5.6/100=5.6х2.47=13.83.....това са цифри от последното засичане преди 1 ден!Ако някой не обръща внимание на 2 лв....за него си е!Е как да се откажа от ТДИ???!!!
И двата се карат всеки ден,по едни и същи маршрути при едни и същи температурни условия!
За вървене няма какво да сравняваме...
titi7707 написа:joker написа:MK4 написа:Попитах дали харчи 4/100 градско защото 1.8Т харчи 12/100 градско а колегата каза че 1.8Т-то цедяло джоба три пъти повече от TDI-то.
За вървене има бензин+турбо, за икономия има бензин+газов инжекцион, дизела е ни в клин ни в ръкав нито може да се мери по вървене с турбо бензинка нито по разход с газифицирана бензинка.
Това е мойто мнение. Всеки може да си решава на своя глава да му трака под капака и да вмирисва хората по светофарите със сажди
![]()
![]()
Не исках да почвам ама пак да кажа.Газифициран 1.8 ABS градско 12/100=12х1.32=15.84.!
1.9 ТДИ AHF градско-5.6/100=5.6х2.47=13.83.....това са цифри от последното засичане преди 1 ден!Ако някой не обръща внимание на 2 лв....за него си е!Е как да се откажа от ТДИ???!!!
И двата се карат всеки ден,по едни и същи маршрути при едни и същи температурни условия!
За вървене няма какво да сравняваме...
и като влезнеш в бокса с ТДИ-то![]()
майни тези тънки сметки от 2лв. на 100км.
в БГ градско 50км/ч. извънградско 90км/ч. и след някоя година като станем като Биг Брадър какво печелиш с дизела че върви повече![]()
![]()
AmW написа:Симпатичен разход. При какъв маршрут и средна скорост се постига?
Звучи като вечер по Цариградско след 9 или по Околовръсното
AmW написа:Нямам нищо против разхода. Супер е
Просто ми е интересно как се постига. Карал съм афн, харчеше около 8-9л/100км. Във фирмата имаме октавия пд 105кс харчи 7-8л/100км. Личната ми кола харчи 7-8л/100км. Двете служебни кадита харчат около 6-7л/100км (1.6сди и 1.9тди 90кс).
Та от тази гледна точка се опитвам да разбера от къде е разликата в разхода. Дали от различния трафик във Варна и в София или от стила на каране. Или пък от това до колко е запазен един дизелов двигател (което на нашия пазар е мираж)
Но да не разводняваме темата повече.
Въпрос на преценка е. На кой каквото му се кара.
kiro rachnata написа:За ниския разход на празен ход няма спор но мен ЛИЧНО не ме топли хич особено зимата ако няма подгревни свещи на антифриза!При загрял двиг.на 90 градуса и минусови околни температури на празен ход със пуснато парно на 2 степен двигатела започва да се охлажда сериозно!
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 61 госта