Шумни ли са VW-тата!?!?!?

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
Papa_Dock
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Papa_Dock » Нед 16 яну 2005 22:02

Голф 3 1.6 моно спринцовка абсолютно никакъв шум смисъл чак да ме дразни или да се усеща много не съм имал 8) :D

Потребителски аватар
~None~
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ~None~ » Нед 16 яну 2005 23:17

Музика - дръжки. И ква ти файдата от качествена музика при тоя шум? А главата да ми стане мека от баса, поради причината че трябва да усиля музиката за да подтсна шума - не мерси.
Мойта си бучи над 130 - кат всяко нормално ФВ. На 5-та съм, а в колата се чува така, като че карам на 3-та предавка.
А пък най-дразнешия шум е от въздушната струя ( не от винтилатора ) на парното ако си го пуснал на 4-та скорост.
Абе с две думи - конфорта е под всякаква критика.

А някой по-нагоре наплю Опел. Това за ръждта при тях вече е легнда. По-новите модели нямат проблем с това вече.

Потребителски аватар
NovobranecGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NovobranecGT » Нед 16 яну 2005 23:41

Откъде знаеш че няма проблеми с ръждата, нали им трябва време за да изгният :D Ще ги видим полицейските Астри като наближат 10-те годинки :twisted: Дано да са оправили проблема и да не гният повече, те инъче не са толкова лоши коли :wink:

Потребителски аватар
eViL
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот eViL » Пон 17 яну 2005 0:28

~None~ написа:Музика - дръжки. И ква ти файдата от качествена музика при тоя шум? А главата да ми стане мека от баса, поради причината че трябва да усиля музиката за да подтсна шума - не мерси.
Мойта си бучи над 130 - кат всяко нормално ФВ. На 5-та съм, а в колата се чува така, като че карам на 3-та предавка.
А пък най-дразнешия шум е от въздушната струя ( не от винтилатора ) на парното ако си го пуснал на 4-та скорост.
Абе с две думи - конфорта е под всякаква критика.

А някой по-нагоре наплю Опел. Това за ръждта при тях вече е легнда. По-новите модели нямат проблем с това вече.

Ти карал ли си с над 130 с качествена музика в шумна кола ?
При мен ситуацията е такава: като си пусна музиката, като се разпея в колата :lol: и въобще не чувам шума. Чувам си само музиката и така от Бургас до София и обратно : Drive : . Слизам от колата малко ми тананикат ушите, но пък съм доволен и развеселен от музиката :dance: .
И баса не ти прави главата мека щото точно този шум го подтиска. А и аз нямам кой знае какъв бас де.

Потребителски аватар
Joe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Joe » Пон 17 яну 2005 1:30

Papa_Dock написа:Голф 3 1.6 моно спринцовка абсолютно никакъв шум смисъл чак да ме дразни или да се усеща много не съм имал 8) :D

Просто си погълнат от пътя и не му обръщаш внимание...
Голф 3 1.8 моно. При мен над 3000 - 3500 е много дразнещо. Особено ако става въпрос за дълъг път. Едно такова монотонно...
Ама нали аз съм си избирал колата... Така, че пени се, не пени се, че си я карам - пари съм давал за нея!!! :wink:

Toledo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Toledo » Пон 17 яну 2005 8:47

Аз карах така една година - яко шум и вибрации от 110-120 нагоре. След това на един профилактичен преглед в сервиза ми казаха, че единият ми тампон на двигателя е за смяна / бях сменил само предния като я купих / . Смених го и огромна разлика - изчезнаха всякакви вибрации. След смяната на турбото и шумът намаля значително. Сега при 140 по магистралата си карам абсолютно спокойно, без напрягане и нерви. Проверете си всички тампони по мотора - не са вечни.

Потребителски аватар
DragoGT
1/8 перничанин
1/8 перничанин
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DragoGT » Пон 17 яну 2005 8:57

какво да ви кажа мойта щайга така бръмчи че е ад
е трябва да сменя цялата генерация и тампони
представете си какво е със 150
аха аха и ще литна само дето крилата ги нямам иначе на шум го докарвам
даже като изпреварвам и хората гледат уплашено... :)

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Пон 17 яну 2005 11:19

голф2 1,3 карбуратор-нови гърнета от м. август 2004, всичко е ок по изпускателната система над 130-140 /то и повече не може/ яко си бучи, имам чувство, че не е добре с аеродинамиката, иначе мотора не се усеща много, много :lol:
опел корса 1,2, моно по-малка кола, като всеки опел леко траката пластмасаняци, но на 130-140, до 150 съм я карал е по добре с аеродинамиката
за ръждата-опела е 1995г. и е от германия /не е от италия където няма сняг, сол, луга/ ами ръжда няма, колкото и да я гледах няма /засега/
иначе старите корси и кадети и вектри са трагедия, почти като фиатите

Потребителски аватар
nikolay
Автомобил: VW Touran 2.0
Двигател: BMM 2007

Мнениеот nikolay » Пон 17 яну 2005 12:18

Венто 1.8 ABS не мога да кажа,че е шемен, но служебната Astra 1.7 DTI при скорости над 100 е значително по тиха. Поло комби 1.9 ТДИ купено ново тук на 70000 км отвън тихо,а вътре трака като трактор.

WasteLand_TD
Автомобил: E60_LCI_M57TU2_235+Golf4_ASV
Двигател:
Контакти:

Мнениеот WasteLand_TD » Пон 17 яну 2005 17:03

Вай Вай , изглежда бая са си шумни VW-тата :? И то не само при дизелите ама Vento веднага ги нападна :) върл противник е той на дизелите :D
Ако и новите VW-ta са така ще се сменя май марката.
А относно силната музика заглушаваща шума - тц не става - времнно решение половин час да ре4ем, после намаляш и главата почва да ти се надува :)
Нека дадем на Ваското проект - Шумофони - след 120км/ч да се спускат чифт шумофони - настаняваш се удобно и .....караш..... :D :D

Последна промяна от WasteLand_TD на Пон 17 яну 2005 17:38, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Snaker
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Snaker » Пон 17 яну 2005 17:15

WasteLand_TD написа:Вай Вай , изглежда бая са си шумни VW-тата :? И то не само при дизелите ама Vento веднага ги нападна :) върл противник е той на дизелите :D

ми мойто гти е доста тихо ... дори много хора са се изненадвали като се качат ... незнам ... според мен е до поддръжка некаква ...

Потребителски аватар
Vento
Автомобил: Vento+Golf 2+Golf 3
Двигател: ABS+ABF+ABV

Мнениеот Vento » Пон 17 яну 2005 17:18

Абе и мойта не е толкова шумна, ама вече ме е страх да казвам, че ще излезе, че само моята кола е в ред в тоя форум :roll: И почвам да не се обаждам вече... :wink:

Потребителски аватар
B4/101
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот B4/101 » Пон 17 яну 2005 19:59

Passat '95, 1.6/101к.с. Като го купих преди година беше много тих, направо се кефех. После смених катализатора (сега мисля, че беше грешка). С резонаторното гърне беше малко по-шумна, но все пак беше близо до оригинала. Тъй-като гърнето беше от бай араб след 6 се скапа и този път отидох на наш майстор. Уж хубаво гърне ми сложи (на вид яко) обаче от тогава колата ми работи много шумно и твърдо. Направо ме вбесява, но не знам какво да правя. Да слагам ново гърне? Остави 50 кинта настрана, но и каква ти е гаранцията че с новото няма да изпада пак в резонанс? Но пак казвам, преди да го побългарявам в оригинална конфигурация на ауспуха Пасата мъркаше като коте.

Потребителски аватар
georgipass
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот georgipass » Пон 17 яну 2005 20:34

B4/101 написа:Passat '95, 1.6/101к.с. Като го купих преди година беше много тих, направо се кефех. После смених катализатора (сега мисля, че беше грешка). С резонаторното гърне беше малко по-шумна, но все пак беше близо до оригинала. Тъй-като гърнето беше от бай араб след 6 се скапа и този път отидох на наш майстор. Уж хубаво гърне ми сложи (на вид яко) обаче от тогава колата ми работи много шумно и твърдо. Направо ме вбесява, но не знам какво да правя. Да слагам ново гърне? Остави 50 кинта настрана, но и каква ти е гаранцията че с новото няма да изпада пак в резонанс? Но пак казвам, преди да го побългарявам в оригинална конфигурация на ауспуха Пасата мъркаше като коте.

трябвало е да бутнеш само вътре филтъра или както там се казва на катализатора,аз на Пасата съм го бутнал и на негово място ми сложиха една тръба :wink: Разлика в шума просто няма просто си мърка,какво да кажа за кола на 16 години и 230 хил.,много съм доволен :D

Потребителски аватар
vw_golf_2_Memphis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw_golf_2_Memphis » Пон 17 яну 2005 21:46

...

Последна промяна от vw_golf_2_Memphis на Пет 21 яну 2011 20:04, променено общо 1 път.

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”