Странен проблем с усиления габарит на В5 1,9 TDI мод. 2000г.
- stanimak
- Автомобил:
- Двигател:
Странен проблем с усиления габарит на В5 1,9 TDI мод. 2000г.
Зравейте, имам един странен проблем с усиления габарит на В5 1,9 TDI 2000г. В левия заден габарит има крушка, но при изтегляне на копчето на таблото тя не свети и на таблото няма индикация, че е включен усилен габарит. Онзи ден разглобих и двата стопа и сложих крушка и в десния (фасунгата беше празна), тогава при включване на усилен габарит светнаха и двата отзад и индикацията на таблото, но проблемът е че в рефлектора на десния стоп дупкатае малка и крушката не може да мине, за да се монтира платката на мястото си. Въпросът ми е дали е имало някакво друго приспособление в десния габарит, което да затваря веригата без да свети или ако искам да имам усилен габарит трябва да изрежа по-голяма дупка в рефлектора на десния стоп и да ми светят два усилени габарита вместо един? Ако дам на късо пластините в десния стоп дали ще изгори нещо или ще свети само левия усилен габарит? Рових из форума, но не намерих нищо по въпроса, ако някой знае решение да сподили, благодаря предварително.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Странен проблем с усиления габарит на В5 1,9 TDI мод. 2000г.
Колега и при моя B5 светят едновременно лява и дясна светлина за мъгла.Нормално би трябвало да е само лявата,но така си дойде колата и не съм я пипал.Пък и в мъгла си е по-добре да са две светлини по 21 вата , даже по някога ги включвам като маневрирам назад нощем.
- mccoy
- Автомобил: HONDA CRV III 2.2 I-CTDI
- Двигател: N22A2
на В4 също няма крушка от дясната страна но стопа е направен така че да може лесно да се изреже пласмасата
- brad4edat
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
На моя b4 отзад са две отделни си крушки за мъглата, и от ляво и от дясно. Явно слагат различни комбинации от цокли на стоповете:)
-
- Автомобил:
- Двигател:
на повечето немски автомобили свети само от ляво
Последна промяна от tdi90 turbo на Вто 15 ное 2011 22:36, променено общо 1 път.
- ivchoto
- Автомобил: SUBARU OUTBACK
- Двигател: 2000
tdi90 turbo написа:на повечето немски автомобили свети само от дясно
Само левите.И мойта беше така ,но и сложих крушка и сега светят и двата(не че ги пускам,но.....)
-
- Автомобил:
- Двигател:
http://en.wikipedia.org/wiki/Volkswagen_Passat за да нямаме разминавания за Б-тата 

- dmcdjveli
- Автомобил:
- Двигател:
Повечето производители на автомобили монтират светлина за мъгла отзад, само от лявата страна. Това се прави с цел, при слаба видимост, да се забележи автомобила и да се заобиколи от лявата страна! (то е ясно , че от ляво се изпреварва, но става въпрос да се знае, че това е крайна лява точка на автомобила). Ако светят двете светлини, при спиране или намаляване по-трудно се различава колата отпред какво точно прави - дали е спряла, дали се движи. За това се прави да работи само лявата светлина за мъгла отзад. Например не ви работи лявата, а само дясната (не оригинално направената) и движещия се зад вас автомобил може се подведе относно физическите габарити и размери на автомобила - ще знае, че това е лявата ви страна. Не че не удобрявам да светят и двете светлини, но нека те наистина да светят - да не е изгоряла някоя.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Хм, явно някои производители на автомобили не са го чували това обяснение, защото съм виждал този габарит да се намира и по средата.
- stanimak
- Автомобил:
- Двигател:
Това с изрязването на десния рефлектор съм го правил вече на В3 но не за габарит ами за стоп понеже там стопът е заедно с габарита (в една крушка) и ако е слънчево може и да на го забележат та пуснах още два стопа. Идеята беше при В5 да пусна само левия усилен габарит без да святкам и десния и без да шашна компа.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Сложи от дясно 5w крушка ,тя е с по малък балон и няма да ти се налага да режеш нищо.