голф 4 тди топло палене.проблема е решен
- vankata__098
- Автомобил: VW Golf IV
- Двигател: ALH 1999g.
Re: топло палене на голф 4 тди.проблема е решен
Незнам колега. Ама трябва да ти е лицензирана програмата и тогажа можеш да го видиш иначе маи не става, иначе май е заключено това меню
- vankata__098
Момчета и при мен стартера беше причината. Въртеше но не толкова бързо както трябва и много трудно палеше топла. Днес отидох купих си само четките, запоих си ги смазах зъбните колела, а смених и шалтера, че единия полюс беше хлабав(вилката превърташе) и сега колата пали като все едно е от магазин чисто нова
Не се лъжете да прекодирате на автоматик колата си, че на мен ми скъса всички тампони по предницата, както и на двигатела! Защото след прекодирането трупаше грешка от датчика на автоматичните скорости, че при ръчните го няма и придърпваше на 1400-1500об. при 2, 3 и 4 скорост.
Ето клипчета преди и след ремонта
преди ремонта на стартера
след ремонта на стартера

Ето клипчета преди и след ремонта
преди ремонта на стартера
след ремонта на стартера
- tishinio
- Автомобил:
- Двигател:
колега какви пари ти излезнаха четките ? 

- Adnan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
В този случай сумата в труда е повече отколкото четките!
- bora_06
- Автомобил:
- Двигател:
след профилактика на стартера палеше страхотно голфа но от скоро пак започна да пали трудно като загрее.колеги нали като загрее на 90 градуса помпата пуска по малко нафта,не може ли нещо да се върже и да лъже че двигателя е студен и да пали като сутришно палене....
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
bora_06 написа:след профилактика на стартера палеше страхотно голфа но от скоро пак започна да пали трудно като загрее.колеги нали като загрее на 90 градуса помпата пуска по малко нафта,не може ли нещо да се върже и да лъже че двигателя е студен и да пали като сутришно палене....
Може, това е единия вариант... проблема е в помпата, не се лъжете... и аз съм с нов стартер и грамаден акумулатор и при мен пали лесно топла, но номера е че трябва да пали от четвърт... дали ще прави 2 оборота или 5-6... проблема си е го има. От няколко дни съм с ново ГНП на реални 60 000км, но пък сега нямам оригиналния софтуер за да видя какво се случва

- bora_06
- Автомобил:
- Двигател:
и как пали с новата помпа би ли споделил.че мен много ме изнервя това палене като има хора около мен ме е страх да загася колата да не се подиграват
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
bora_06 написа:и как пали с новата помпа би ли споделил.че мен много ме изнервя това палене като има хора около мен ме е страх да загася колата да не се подиграват
Нямам представа, аз съм с променян софтуер и на старата и на новата си палеше от четвърт. Скоро ще се опитам да си набавя оригиналния софт и ще кажа

- delian1978
- Автомобил: GOLF MK4 1.9 TDI R Line
- Двигател: ALH 1999
bora_06 написа:след профилактика на стартера палеше страхотно голфа но от скоро пак започна да пали трудно като загрее.колеги нали като загрее на 90 градуса помпата пуска по малко нафта,не може ли нещо да се върже и да лъже че двигателя е студен и да пали като сутришно палене....
Има решение на твоя въпрос.Слага се едно съпротивление последователно на датчика за температура през едно реле,за да работи само докато колата пали.Така компа отчита ,че колата е студена и пуска нафта,а после като спреш да въртиш си влиза в нормален режим.Просто и ефективно и инвестицията е 5 лева и 1 час игра с кабелите и поялника.
-
- Автомобил: audi a3
- Двигател: asz+brezel
На мен някакви пишман майстори ми направиха колата по подобен начин,защото я иставих и точно след 1 час ми се обадиха,че е готова..Така..Това залъгване хич не ми допадна..Когато давах на контакт лампата за греенето на свещите не угасяше,един ден отидох при Тони-келеша от варна и човека ми го махна тва реле ли е,там някъв боклук от който само можеби щях да имам проблеми за напред...За тази смешна услуга,защото аз незнаех,че тия олигофрени ще ми залъгват колата по някъв български начин им дадох 50лв,да споят там някви жички...Накрая си оправих стартера-колата се оправи значително,после си купих чисто нов акумулатор-(защото много хора си мислят че като имат голям акумулатор на 3,4,5 години и той работи като нов),след покупката на акумулатор колата взе да пали отт ряз...Един майстор искаше и той да ми сменя една част на помпата-и се ипитваше да ме измами,да му дам 300лв,за да смени топлата или студената част на помпата,не разбирам много,ама не се съгласих...Че първо си оправете стартерите,после си купете по един нов акумулатор и накрая сменяйте елементи по помпата...Такива измислени релета не ги одобрявам,искам колата да е направена без софтуерни или реле намеси....Пак повтярям,не разбирам толкова,ама поне като правиш нещо,поне го прави както трябва,без цигании... 

-
- Автомобил: Passat b7
- Двигател: CFGB
и при мен след ремонт на стартера(подмяна на четки),колата пали от ряз...Преди доста въртеше преди да запали
- bora_06
- Автомобил:
- Двигател:
сега мерих акумулатора с уреда на колко волта пада при въртене на стартера.като го закачих показваше 12 волта но като завъртях да паля падна на 8,9 волта и запали.според вас колеги нормално ли е или стартера не е добре,да подчертая че и с нов акумулатор пак пали трудно топла.
- vankata__098
tishinio написа:колега какви пари ти излезнаха четките ?
7лв. защото не ми се купуваше целия четкодържател - който е 80лв.
- vankata__098
момчета оправете си стартера и няма да имате проблеми. По горе съм писъл че с чисто нов ВАРТА 74Аh и 680 или 720 стартов ток (не помня точно) палеше на клиповете дето съм пуснал. След ремонта пак на клипа се вижда как пали топла. ТДИ-то по принцип топло пали с един два оборота въртене, а студено от рас!
-
- Автомобил:
- Двигател:
+ 1 за стартера, моя си върти добре ама и той доста ток дърпа. Не трябва да пада при въртене под 10 волта. Най-лошото, е че се прецаква акумулотора като се напъва така.
Върни се в “Дизелови агрегати”