Как вози Голф 4 ?

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
stoi4o.d
Автомобил:
Двигател:

Re: Как вози Голф 4 ?

Мнениеот stoi4o.d » Сря 14 дек 2011 23:29

Аз не знам някой 2011\12 да даде 10к за Г4 mhihi ако си отделил парите (12-13к) за автомобил,407-ца 2005\2006 е отличен избор,супер возия,здрави дизели,имат и отличен външен вид,автомобил на 5-6г.,сега Пасаторите ще скочат на бой mhihi :beer
Г4 love.vw

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Чет 15 дек 2011 9:26

BG_Golf4e написа:Аз не знам някой 2011\12 да даде 10к за Г4 mhihi ако си отделил парите (12-13к) за автомобил,407-ца 2005\2006 е отличен избор,супер возия,здрави дизели,имат и отличен външен вид,автомобил на 5-6г.,сега Пасаторите ще скочат на бой mhihi :beer
Г4 love.vw

407 е един от най-ненадеждните автомобили във всички класации... затова цената му пада като камък и има дузина типични проблеми :да:

Потребителски аватар
Golf6000
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Golf6000 » Чет 15 дек 2011 11:17

Каквото и да си говорим голфовете и като цяло VW-на си държат цени и мисля че има защо поздрави от мене взимай една 4-ка 150 коня дизел и ще си определено много щастлив !!!! :director :ihaaaaa love.vw

Потребителски аватар
deversant
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот deversant » Чет 15 дек 2011 12:11

Какво да кажем за возията - Вози! :Mr Green Fun mhihi

Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joromnt » Чет 15 дек 2011 13:12

До автора - колега, ти виж та се ориентирай какви ще са ти основните изисквания към колата, дали да е вземеш ефтино, дали да те вози добре, или да те вози сигурно и дълго време! Тия неща като ги уточниш - вервай ми избора ти няма да е между Голф, А4 и пежа. Ако искаш да дадеш малко парици за по-нова кола, търси френска или италианска. Как ще те вози и докъде ще стигне е друга тема, която е субективна и няма да говоря. Ако искаш да си купиш новото А4 Б6, ще се наложи да се бръкнеш по-дълбоко в джоба, но според мен от изброените, това е най-правилното решение. Вече ако искаш да се возиш в непретенциозна кола, с ефтини чарколяци /изключвам основните възли, те на всички марки са цифра/ избери голфа. С още някои лев може да го разкрасиш, и ще търкаля.
Возията - субективна работа! Първо Г4 и 406 не може да ги сравнявате, не са в един клас. Въпреки че тия 406-ци се клатят като леберкес на пътя, освен че са голями, аз друг плюс не виждам. Обикалях да търся такава известно време, и имам известни наблюдения. И пак не са толкова широки, за тия отзад не мога да кажа че е супер положението.
Г4 и 307 - тук има база за сравнение, в един клас са колите, горе-долу еднаква возия. Приказките че 307 вози меко са измислица на тия от Пежо форума, щото не е така. Един приятел преди време взе 307 ново, като му изтече гаранцията го смени с доплащане за 308. Ами едва ли има база да сравнявам ново Пежо и 10-12 годишен гоУф, Пежото вози стегнато щото е по-ново, но не и по-меко! И двете коли са дизели, отвън ми се струват шумни, вътре не се чува мотора. Интериора е като на по-нова кола - пластмасов. Предполагам Пежото си има плюсове, но аз не ги виждам. Както каза Видол, въпрос на мислене и прилежност към секта!
Надежност - те тука е полемика! То по принцип всички "специалисти" като чуят за А4 и веднага скачат че са с алуминиеви носачи. И голяма работа като са им такива носачите! То ще кажеш че на другите коли носачите са вечни. За Г4 едни казват че е здрав, други че е провал на VW. Въпреки че провала е Г3, но това е една друга тема! Френски коли им се носи слава на ненадеждни по принцип, за пежото важи същото.
Ако се говори за возия, заслужава да се обърне внимание на Пасат версията В5.5 мисля че се вписва в цената. Но това пак е субективно, въпрос на вкус за външния вид и обремеността на модела в съзнанието на конкретния индивид.
Успех колега в избора :да:
За статистиката - карам Г4, но знам че има ужасно много коли който са над него като комфорт, екстри, поведение на пътя.
Един го тегли на русо, друг на черно.... Ама кола и жена втора ръка си е до късмет!

gancho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gancho » Чет 15 дек 2011 17:40

BG_Golf4e написа:Аз не знам някой 2011\12 да даде 10к за Г4 mhihi ако си отделил парите (12-13к) за автомобил,407-ца 2005\2006 е отличен избор,супер возия,здрави дизели,имат и отличен външен вид,автомобил на 5-6г.,сега Пасаторите ще скочат на бой mhihi :beer
Г4 love.vw

Да се включа и аз за 407-цата.Като излезе модела едно приятелче,служебен шофьор,дойде с такава.Той е висок 1,90м,аз-1,86м,седнах отпред-екстра,опитах да седна отзад,зад шофьрската седалка.....НЕ МОЖАХ...няма място за краката. :screwy
Това е най-зле балансираната откъм обеми френска кола за последните 20г-голяма кола,огромно торпедо(грозна решетка-според моя вкус) и малко място за краката на задните пасажери.
п.п.Возия и дв.не съм гледал,горното ми е достатъчно.
:beer

Потребителски аватар
stoi4o.d
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoi4o.d » Чет 15 дек 2011 18:01

На 407 не съм се возил отзад,но не е трагедия чак пък толкова и е доста по-широко от Г4 mhihi

Потребителски аватар
Vidol Nikolov
Автомобил: Jetta 1.6
Двигател: PN

Мнениеот Vidol Nikolov » Чет 15 дек 2011 18:03

Golf6000 написа:Каквото и да си говорим голфовете и като цяло VW-на си държат цени и мисля че има защо

Вие сериозно,ама много сериозно сте се объркали.
Какви цени,какво държане....имаш ли си поне бегла представа колко от колите продавани за 6 хиляди лева например са купени за едни 1500 евро и доста често много по-надолу.
Нарочно не казвам марка,а обобщавам с кола,а който поне малко има поглед над сегмента,но реален а не на база простото ценово предлагане ме разбира перфектно.
Голфа не държи цена заради качеството си,а заради миналото сиЗаради,което се и купува,а после се и реве
Не случайно това 5-то поколение е със срината цена на старо.
И няма как да ме убедите в противното,никак.
Не плювам голфовете и вагените(може би така изглежда),просто се опитвам да бъда безпристрастен и обективен.
Желая успех на колегата с избора на кола,като искам да го посъветвам само едно нещо-ако ще купуваш голф си вземи от последните 4-ки 2004(5)-та година.Имат безброй предимства пред 5-цата.
И ако ти предлагат дизел на до 100 000км,не го взимай,такива наистина няма :!:
Поне не на цена на която би го купил :drinking:

gancho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gancho » Чет 15 дек 2011 18:17

BG_Golf4e написа:На 407 не съм се возил отзад,но не е трагедия чак пък толкова и е доста по-широко от Г4 mhihi

Няма как да не е по-широка седалката,пежото по външни габарити е с 76мм по-голямо от голфа.
Аз говоря за "дължината",пежото е с 526 мм по-дълго от голфа и разстоянието между предни и задни седалки е аналогично или дори по-малко от голфа.За такава неергономичност говоря,ако ме разбирате mhihi
scare
п.п. не карам голф и не го рекламирам (не е по моя вкус)

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Пет 16 дек 2011 1:50

Vidol Nikolov написа:Голфа не държи цена заради качеството си,а заради миналото сиЗаради,което се и купува,а после се и реве

Мдааа всички който сега си купуват фолксваген някога са карали Г2 и заради това велико минало си купуват пак щото знаят че са много здрави mhihi Интересно ако експериментално се уеднаквят цените на колите втора употреба и в един клас всички струват еднакво кой ли ще изчезнат първи от автокъщите ?

Потребителски аватар
Vidol Nikolov

Мнениеот Vidol Nikolov » Пет 16 дек 2011 8:57

Случайно,ако това стане,но има опция за връщане на избраната първоначално кола повярвай точно Гоуф,ще си стои вечно непродаден.

Потребителски аватар
achodemo
Автомобил: GOLF IV
Двигател: AHF ASZ

Мнениеот achodemo » Пет 16 дек 2011 9:13

Vidol Nikolov написа:Случайно,ако това стане,но има опция за връщане на избраната първоначално кола повярвай точно Гоуф,ще си стои вечно непродаден.

Мислиш ли? mhihi

Аз пък не съм имал голф2 ,нито съм карал някога. Даже не съм и мислел да си купувам точно VW , нито пък голф ,даже и дизела не го смятах за кола , но така се случи преди три години и от тогава за миг не съжелявам, и бих си купил отново и отново . Дизел задължително .

Потребителски аватар
Vidol Nikolov

Мнениеот Vidol Nikolov » Пет 16 дек 2011 9:22

Ти си си купил новото поколение 2-ка затова mhihi
Радвам се,че си доволен от колата си,наистина!
Както и преди казах-не смятам,че голфа е лоша кола,но просто чета такива сравнения,че сигурно и собствениците на Майбах се питат що са се минали :screwy

Надежден автомобил е ок,но возия и голф4?Комфорт и Голф4?Пежо407 и голф4? :screwy

Както каза един колега от форума в една друга тема каращ пасат6 цитирам 'Никога не бих си купил какъвто и да е Гоуф'

Потребителски аватар
Cekcu
Автомобил: Passat 6
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Cekcu » Нед 18 дек 2011 11:33

Колеги ще може ли да ми кажете нещо повече за чудовището Голф 4 ARL - 4 Motion ! Разход София например, доколкото системата е Халдекс и сама преценява колко e необходимо да се включват задните колела, като съотношението предно/задно варира между 90/10 - 60-40 ? Вярно ли е това ? И каква е разликата в поддръжката от тази на АРЛ на предно примерно ? Доколкото разбрах е доста по-соленичка :) . И друго да питам. Един приятел ми разправя, че имало копче с което да се пуска и спира 4х4 има ли нещо вярно.

Преди исках АРЛ само на предно, но нази нощ бях на Витоша и закъсах с Аудито( не бях единствен, имаше яко сняг а отдолу лед и няма катерене ). Представям си какво ще е с АРЛ на предно с тоя въртящ момент. Затова по-добре 4 Моушън поне да е проходима :)

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Нед 18 дек 2011 12:42

Cekcu написа:Преди исках АРЛ само на предно, но нази нощ бях на Витоша и закъсах с Аудито( не бях единствен, имаше яко сняг а отдолу лед и няма катерене ). Представям си какво ще е с АРЛ на предно с тоя въртящ момент. Затова по-добре 4 Моушън поне да е проходима :)

Ако има малко сняг и лед 4 Моушъна ще те измъкне,но ако има много сняг даже и без лед каквито са ниски тия Г4 ако му опре "корема" там ще си въртиш с четирите колелета и ще люпиш семки mhihi Като ги правят 4Х4 поне да ги вдигаха малко а то гледам някой са по-ниски и от стандартните-за утъпкан сняг и висока скорост са перфектни :idea:

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”