До автора - колега, ти виж та се ориентирай какви ще са ти основните изисквания към колата, дали да е вземеш ефтино, дали да те вози добре, или да те вози сигурно и дълго време! Тия неща като ги уточниш - вервай ми избора ти няма да е между Голф, А4 и пежа. Ако искаш да дадеш малко парици за по-нова кола, търси френска или италианска. Как ще те вози и докъде ще стигне е друга тема, която е субективна и няма да говоря. Ако искаш да си купиш новото А4 Б6, ще се наложи да се бръкнеш по-дълбоко в джоба, но според мен от изброените, това е най-правилното решение. Вече ако искаш да се возиш в непретенциозна кола, с ефтини чарколяци /изключвам основните възли, те на всички марки са цифра/ избери голфа. С още някои лев може да го разкрасиш, и ще търкаля.
Возията - субективна работа! Първо Г4 и 406 не може да ги сравнявате, не са в един клас. Въпреки че тия 406-ци се клатят като леберкес на пътя, освен че са голями, аз друг плюс не виждам. Обикалях да търся такава известно време, и имам известни наблюдения. И пак не са толкова широки, за тия отзад не мога да кажа че е супер положението.
Г4 и 307 - тук има база за сравнение, в един клас са колите, горе-долу еднаква возия. Приказките че 307 вози меко са измислица на тия от Пежо форума, щото не е така. Един приятел преди време взе 307 ново, като му изтече гаранцията го смени с доплащане за 308. Ами едва ли има база да сравнявам ново Пежо и 10-12 годишен гоУф, Пежото вози стегнато щото е по-ново, но не и по-меко! И двете коли са дизели, отвън ми се струват шумни, вътре не се чува мотора. Интериора е като на по-нова кола - пластмасов. Предполагам Пежото си има плюсове, но аз не ги виждам. Както каза Видол, въпрос на мислене и прилежност към секта!
Надежност - те тука е полемика! То по принцип всички "специалисти" като чуят за А4 и веднага скачат че са с алуминиеви носачи. И голяма работа като са им такива носачите! То ще кажеш че на другите коли носачите са вечни. За Г4 едни казват че е здрав, други че е провал на VW. Въпреки че провала е Г3, но това е една друга тема! Френски коли им се носи слава на ненадеждни по принцип, за пежото важи същото.
Ако се говори за возия, заслужава да се обърне внимание на Пасат версията В5.5 мисля че се вписва в цената. Но това пак е субективно, въпрос на вкус за външния вид и обремеността на модела в съзнанието на конкретния индивид.
Успех колега в избора
За статистиката - карам Г4, но знам че има ужасно много коли който са над него като комфорт, екстри, поведение на пътя.
Един го тегли на русо, друг на черно.... Ама кола и жена втора ръка си е до късмет!