Увеличаване на максималната скорост на 140кмч

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
vaiper 1
Неграмотен
Автомобил: Pasat
Двигател:

Re: Увеличаване на максималната скорост на 140кмч

Мнениеот vaiper 1 » Съб 17 дек 2011 16:19

Карал сам по магистрали и тук и в бг разлика голяма има :Mr Green Fun мои наблюдения по магистралите в бг споделям това което сам видял средна скорост по магистралата 120-130 с цел икономия :063: на големи коли говоря при застигане на други коли и камиони вдигане до 150-160 и пак застопоряване на 120 -130 иначе резервоара барзо сваршва с тиа скорости :Mr Green Fun Обикновенни коли скорост от 100-120 до некои момент на 140 да видим колко варви :D и това е изключения има но това е общата картина по магистралите :talk: Не говорим за служебни бусове и баничарки дето некои се мислят за барзи :Mr Green Fun и цакат от командировките на катаджиите :D за мен нема смисал но всеки сам си решава :mrgreen:

Потребителски аватар
ceneto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ceneto » Съб 17 дек 2011 17:49

140 km е само едно число
за нас трябва промяна на цялата ни концепция за изграждане
и поддържане на магистрали
в Германия до колкото съм забелязал почти всеки си кара нормално, настилката е много добра, има си маркировка ако те спрат не го правят в аварийната лента а те
вадят от магистралата на следващата отбивка, като стане задръстване пак са единици тия дето карат по аварийната лента, винаги когато някой работи на пътя дори да е 1 човек и да постригва храстите има камиони със светещи лампи дето отклонява движението

така че за мен нещата са си по-сложни от промяната на 1 цифра
все пак до скоро колите изхвърчаха на някво кръгово, щото не си личало че свършва
магистралата днес вече ни е бавна скороста :063:

така че никои не те кара да караш със 140(когато го разрешат) ама като е разбит пътя и се пребиеш после кои ще ти плати сметката
до колегата пешката искам само да кажа, че не е нормално на магистралата
да има разбит участък

Потребителски аватар
stoi4o.d
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoi4o.d » Съб 17 дек 2011 18:16

Чудно със 130км не си разбивате колите и никой не мрънка,ама със 140 ще ги правите леш :screwy тия дето карат с 250 сигурно са с танкове mhihi

На магистралите си има знаци за неравности по пътя и за ограничения на скоростта където пътната настилка не позволява високоскоростно каране,не ги ли виждате scare

Потребителски аватар
ceneto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ceneto » Съб 17 дек 2011 19:11

ами аз си карам и сега в диапазона 120-140
исках да кажа, че за мен има по-важни неща
п.с на какво попаднах в инет средна скорост на 4 лентовите пътища в германия 137 км/ч и 142 км/4 за 6 лентовите пътища (данни 2006)
явно аз съм шофирал в по-пенсионерски или натоварени откъм трафик провинции :)

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Съб 17 дек 2011 20:36

pe6kata написа:У тоя форум има много странни хора...
Как може да се противиш на това, че ти дават по-голяма свобода,
в случая увеличават диапазона, в който можеш да си избереш подходяща скорост.
Има нещо сбъркано, ама не знам в чия глава- моята или...

Май опира до манталитет- "против съм, щото колата ми не вдига 140 или не карам с повече от 100, за какво ми е..." и дай да не се приеме. И с огромно задовоство ще гледаш как тия я дето карат ес класи и седмици се чудят коя предавка да ръгнат- преебани гъзари... Пиша с огромно отвращение м/у другото...

Добре, че света не се движи от такива жалки душици, че ограничението на скоростта още щеше да стои на 30-на км, колкото е било през 20-те години на миналия век

Добре де...колата ми вдига 230 по GPS(проверено на прословутите магистрали без лимит на скоростта ,които толкова се дъвчат :Mr Green Fun ) ама нямам чак толкова бензин в гъзЪ и когато съм на пътя обикновено отивам нанякъде и държа да стигна жив ,не съм излязъл тоя и оня рацер да ми се катерят на багажника.Откъде -накъде?Какъв ще е ефекта от тия никакви 10 километра ,освен психологически в главите на магистралните камикадзета-"нъц махнаха отнемането на книжка за превишена скорост ,сега като вдигат и ограничението съм един левъл по-безсмъртен"?Значи американците ,за които всичко под 300 к.с. е малолитражка и ограничението на магистрала е 105-130 в различните щати са прости?Сега ще променяме закона заради седмиците и Съ класите ли,дето са един процент от автомобилния парк?Пиша с огромно учудване мажду другото ,всичката Мара втасала та ограниченията на скоростта и пречат...и да прав си -наистина опира до манталитет и има нещо тотално сбъркано :horror:

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Съб 17 дек 2011 22:45

Да,докато манталитета ни е "ма как някакъв ще ми се катери на багажника и ще си позволява да ме изпревари" и аргументите за забрана на по-високи скорости са "аз съм тръгнал на някъде и искам да стигна жив" ще си караме на криви магистрали стари кочини,защото манталитета не ни позволява по-хубави неща.Сами сме си виновни за всичко,тва е.

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Съб 17 дек 2011 23:00

tisho_psg написа:Да,докато манталитета ни е "ма как някакъв ще ми се катери на багажника и ще си позволява да ме изпревари" и аргументите за забрана на по-високи скорости са "аз съм тръгнал на някъде и искам да стигна жив" ще си караме на криви магистрали стари кочини,защото манталитета не ни позволява по-хубави неща.Сами сме си виновни за всичко,тва е.

Сети се през какво ми е дали някой ще ме изпревари ,стига да не се опитва да се пребие заедно с мен.Твърдя,че такава промяна на ограничението най-вече ще премахне още няколко ограничителя в кратуните на подобни субекти:

А... поначало причината за съществуването на шосетата изобщо и на магистралите в частност е желанието на хората да отидат някъде и да стигнат там по възможност живи.А какво ни позволявал манталитета...Хайтов чел ли си?Едно е да искаш ,друго е да можеш ,а трето и четвърто да го направиш :idea:

Последна промяна от icoico на Съб 17 дек 2011 23:11, променено общо 1 път.

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Съб 17 дек 2011 23:06

Ми колега,ако не можеш да изпреварваш-не изпреварвай,ако не можеш да караш-не карай! Няма всички да се съобразяваме с такива дето не могат да изпреварят тировете!
И темата за Министър-председателя и хеликоптери ли е или за максималната разрешена скорост?

значи ако изпреварвам поне със 130 или колкото е разрешено и не се движа по-бавно ,този който ми свети с фаровете може да си ги окачи да му светят в тоалетната.сещаш ли се защо?като има някакъв закон изобщо не ме вълнува че на някой колата му на 130 прекъсва от липса на обороти и му трябват поне 200.ама изобщо.

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт
Автомобил: passat corrado
Двигател: AAA и АBV turbo

Мнениеот pe6kata » Нед 18 дек 2011 0:04

И какво общо има културата на пътя, толерантността... с ограничението на максималната скорост?! Дали. 100и 200, идиот на пътя е като луд с картечница, независимо от скоростта. Някой щям да му пресветва, щял да му се качи на багажника... верно сте много зле, но все пак темата е за мнение по това предложение и е нормално всеки да има различно.

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Нед 18 дек 2011 0:25

Естествено, че съм за!
С ежедневката на магистралата карам с 150-160.
С полото повече от 110 не вдигам, защото не го имам за сигурно и не искам да рискувам със здравето ми и със здравето на жена ми!
И така.

Потребителски аватар
IvailoOo
Автомобил: Audi A4 B7 Avant
Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW

Мнениеот IvailoOo » Нед 18 дек 2011 1:00

Интересни хора...Защо не реагирахте така и на повишението на минималната заплата? 'Що не казахте...аа на нас ни стига и толкова!? :lol:

Потребителски аватар
Благовест
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN

Мнениеот Благовест » Нед 18 дек 2011 1:28

agent_kowalski написа:
Ми колега,ако не можеш да изпреварваш-не изпреварвай,ако не можеш да караш-не карай! Няма всички да се съобразяваме с такива дето не могат да изпреварят тировете!
И темата за Министър-председателя и хеликоптери ли е или за максималната разрешена скорост?

значи ако изпреварвам поне със 130 или колкото е разрешено и не се движа по-бавно ,този който ми свети с фаровете може да си ги окачи да му светят в тоалетната.сещаш ли се защо?като има някакъв закон изобщо не ме вълнува че на някой колата му на 130 прекъсва от липса на обороти и му трябват поне 200.ама изобщо.

Еми ето затова...Толерантност няма!Значи като смяташ да изпреварваш 5 минути,ще изчакаш идващия в лява лента както ги наричате "джигити" и готово!Тая лява лента не е да си палите цигара death
Какво ви интересува,че зад вас карат с 200?!Всеки си носи кръстта,има си КАТ и тн.(друг е въпроса какъв е контрола).Мисълта ми беше,че като виждате самолет,ще изчакате 2 секунди повече да бъдете изпреварени и ще се избегне ситуацията с псувни,къси-дълги,свирки,качване в багажника и тн...Ама това е така,щото никой не се постави от другата страна-я си представете карате с 140 и тогава някой дядо с жигула изпреварва тир с 90 и трябва да намаляте-е кво праим?Еми псувате death Така,че колеги,бъдете толерантни не само на пътя,а и в живота! :да:

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Нед 18 дек 2011 1:40

Благовест написа:
agent_kowalski написа:

Еми ето затова...Толерантност няма!Значи като смяташ да изпреварваш 5 минути,ще изчакаш идващия в лява лента както ги наричате "джигити" и готово!Тая лява лента не е да си палите цигара death
Какво ви интересува,че зад вас карат с 200?!Всеки си носи кръстта,има си КАТ и тн.(друг е въпроса какъв е контрола).Мисълта ми беше,че като виждате самолет,ще изчакате 2 секунди повече да бъдете изпреварени и ще се избегне ситуацията с псувни,къси-дълги,свирки,качване в багажника и тн...Ама това е така,щото никой не се постави от другата страна-я си представете карате с 140 и тогава някой дядо с жигула изпреварва тир с 90 и трябва да намаляте-е кво праим?Еми псувате death Така,че колеги,бъдете толерантни не само на пътя,а и в живота! :да:

Комбинацията от думи Закон за движение по пътищата говори ли ти нещо?Просто така,риторичен въпрос...

Потребителски аватар
lubo007
Автомобил: GOLF 5 TDI
Двигател: BKC

Мнениеот lubo007 » Нед 18 дек 2011 2:03

ако ще и на 200 да го вдигнат се ще има смотлиовци които няма да знаят къде се намират на платното за движение. Нямаме си възпитание ние българите и това си е, който е карал по на запад знае за какво говоря...
А и неможе когато правят мантинела или друг ремонт на пътя, да сложат знака за ремонт по шосето до гъ*овете си. някой ще ги отнесе като бръмбър сламка а после скоростта това, онова!
Оня ден се прибирам от софия, задминавам една кола (120 - 140км.) и в огледалото гледам че същата кола е задмината от дясната стана през аварийната лента scare . намалих скоростта за да видя тоя джигит :bishop . Един мерцедес, от ония грозните лимузини дето нямат завършък на задницата, с една "кифла" зад волана която буквално беше го захапала ( щото облегалката и беше на макс напред ).
Е Б.Б. вдигай, сваляй скоростта!!! Сега ти се е паднало, дори съвет - МАХНИ ограничението на цяло. запушване няма да има след година, просто толкова ще се разредят шофиорите че ще е както по бай Тошово време.

Martosax87
Автомобил: Passat B7 DSG + Altea XL DSG
Двигател: CFGB + BKD

Мнениеот Martosax87 » Нед 18 дек 2011 2:55

Единственото, което ще се промени, са броя на глобите, макар и с малко. Друф ефект едва ли ще има... Нито ПТП-та по магистралите ще намалеят, нито пък ще се увеличат. Далеч по-полезно и ефективно щеше да бъде, ако Бат' Бойко беше наредил да премахнат безбройните, безсмислени и излишни знаци по пътищата (и най-вече на магистралите и първокласните пътища), чиято цел е не друго, а законно обирджийство! :beat_butt2

Едно обръщение (или по-скоро риторичен въпрос) към тези, които изпреварват, но отзад идва черното БМВ, движещо се със 180+ :
Колеги, такива ситуации се случват на всички ни, но няма ли да е по-добре точно в този момент да имате законовото право да изпреварите ТИР-а пред вас със 140 км/ч, а не със 130 км/ч? Кое е по-добре в случая?
Ако ще да смъкнат ограничението по магистралите на 90 км/ч, онези с тежките коли пак ще си карат с по 200, така че тях тези стойности в ограниченията най-малко ги вълнуват.

Няма да е зле и първо да помислят за т.н. високоскоростни отсечки, тъй като в България те са далеч повече от магистралите. Това не случайно го пиша, защото колкото и да сме зле от към пътища, има и не малко хубави дълги, междуградски участъци, където вдигането на позволената скорост би допринесла малко по-малко нерви за доста шофьори и далеч по-малко глоби.
За мен, а и предполагам за много други колеги, не е приемливо на прав и видим участък, да има някакво драстично намаление на скоростта, само защото кметския шурей решил да направи капанче точно до пътя или защото на даден участък е правен ремонт преди 2 години, но ограничителните табели все още седят и на завоя след тях седят чакалите и пишат актове. Нека започнем от тук, пък тогава останалото.

Заключение: за вдигането съм ЗА, но редът на действие е объркан. Такава е моята гледна точка.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”