Подобряване работоспособността на фаровете . . .
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- mupk0
- Автомобил: Mercedes Benz S202
- Двигател: C200 Kompressor
- Контакти:
Re: Подобряване работоспособността на фаровете . . .
Не нищо няма да опечеш или промениш.При мене даже е направено късите да си светят сами,а когато включиш на дълги късите да не се изключват.Тоест ако изпълниш всичко по схемата нищо не се променя 
- dinkonikolaev
- Автомобил: VW Golf 2 GTI Golf 3 Variant
- Двигател: PF AAM
Сложих си реленце на халогените.резултата в повече от добър като се има на предвид че съм с старите крушки.Релето което използвах е номер 53 от бушонното табло на голф 3 
- пинко
- Автомобил: passat b4
- Двигател: 1.8 abs 1994
здравейте и аз реших да сложа реле на фаровете,и имам един въпрос може ли да свържа релето с новите кабели без да режа старата инсталация,взел съм кабелни обувки на които могат да се включат и двата кабела на фара новия и стария,дали ще има някакъв проблем за инсталацията мисълта ми е ако стане нещо с релето фаровете да продължават да си светят с старата инсталация,колата е пасат в4 

- пинко
- Автомобил: passat b4
- Двигател: 1.8 abs 1994
здравейте сега погледнах че фаровете са на букса, и със кабелната обувка няма да стане, остава въпроса дали ще има проблем да свържа новите кабели към старите без да режа старите,
ще съм благодарен на всякакви отговори
ще съм благодарен на всякакви отговори- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
Купи си двете букси за фаровете от авто-морга,сложи ги на новата инсталация и не се занимавай с глупости!Ако дефектира нещо новата инсталация,вадиш "новите" букси,слагаш старите и караш!
- dimovip
- Двигател: ADR
Колеги оня ден попаднах на някакви релета за вързване на Би ксенон към акумулатора.Дали ще иска много преправяне за да стане за засилване на обикновенните фарове?
-
denisadsl
- Автомобил:
- Двигател:
темата ми беше доста полезна и благодарение на нея и с намесата на един майстор по токовете ми се монтираха релета на късите и на дългите,пичове наистина е 100% че се подобряват фаровете бях с OSRAM Cool Blue и вчера ми сложиха релетата като излязох от гаража в тъмно видях разликата но тези CoolBlue на мокра настилка им се губи интензитета и днес поставих OSRAM NightBreaker PLUS ами какво да ви кажа фаровете направо станаха като електрожени
светят та се късат,та препоръчвам на всеки с VW който има слаби фарове :
РЕЛЕТА + OSRAM NIGHTBREAKER+90 и ще изпаднете в удивление като видите какво става на пътя !
РЕЛЕТА + OSRAM NIGHTBREAKER+90 и ще изпаднете в удивление като видите какво става на пътя !
- nvrmnd
- Автомобил: Golf MK5
- Двигател: 1.6 FSI BLF
Колеги, признавам си не ми се чете цялата тема, само ми кажете за всички голф-ове ли се отнасят тези писания в темата или по-новите модели нямат нужда от такива интервенции. Ако и при тях има нужда почвам да чета 

- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
nvrmnd написа:Колеги, признавам си не ми се чете цялата тема, само ми кажете за всички голф-ове ли се отнасят тези писания в темата или по-новите модели нямат нужда от такива интервенции. Ако и при тях има нужда почвам да чета
Нов стар принципа е следния-вземаш си мултицета и още един авер да помага,дигаш капака и махаш капака на фара да се открият цоклите на крушките,без да откачаш буксите обаче.Мериш на клемите на акумулатора какво напрежение имаш и след това забождаш пипалата на мултицета на крушката и авера ти вкл фаровете.Ако напрежението е същото или съвсем малко по малко (-0.1 -0.3волта) от това на акумулатора сглобяваш всичко и отиваш да черпиш авера ти за помоща.Ако пада е по голям може да сложиш но по същия метод можеш да провериш и на запален двигател.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
nvrmnd написа:Колеги, признавам си не ми се чете цялата тема, само ми кажете за всички голф-ове ли се отнасят тези писания в темата или по-новите модели нямат нужда от такива интервенции. Ако и при тях има нужда почвам да чета
При твоя едва ли ще се наложи да слагаш, ако е този от гаража де. Инсталацията му е сравнително нова и не би следвало да има чак толкоз големи падове на напрежение, като при по-старите кошници, които са цитирани предимно в темата.
- dimovip
dimovip написа:Колеги оня ден попаднах на някакви релета за вързване на Би ксенон към акумулатора.Дали ще иска много преправяне за да стане за засилване на обикновенните фарове?
а нещо по моя въпрос
- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
От къде да знаем какви са тези релета за да кажем колко ще е преправянето 
- dimovip
ами водят го окабеляване с релета за свързване към акумулатор.И аз не ги знам, затова питам тук.Неможе никой да не знае за какво иде реч 
-
red rider
- Автомобил: virgine blue B3
- Двигател:
dimovip написа:Колеги оня ден попаднах на някакви релета за вързване на Би ксенон към акумулатора.Дали ще иска много преправяне за да стане за засилване на обикновенните фарове?
Winner25 написа:От къде да знаем какви са тези релета за да кажем колко ще е преправянето
Остава да са баластите и да ги върже към фаровете

- dinkonikolaev
- Автомобил: VW Golf 2 GTI Golf 3 Variant
- Двигател: PF AAM
Аз пък имам друг въпрос.Представяме си че имаме двусекционен фар на голф3.На късите сме сложили реле,но един ден решаваме да си сложим и ксенон.В този случай пречи/помага и изобщо нужно ли ни е това реле?