Подобряване работоспособността на фаровете . . .
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- mupk0
- Автомобил: Mercedes Benz S202
- Двигател: C200 Kompressor
- Контакти:
Re: Подобряване работоспособността на фаровете . . .
Не нищо няма да опечеш или промениш.При мене даже е направено късите да си светят сами,а когато включиш на дълги късите да не се изключват.Тоест ако изпълниш всичко по схемата нищо не се променя 

- dinkonikolaev
- Автомобил: VW Golf 2 GTI Golf 3 Variant
- Двигател: PF AAM
Сложих си реленце на халогените.резултата в повече от добър като се има на предвид че съм с старите крушки.Релето което използвах е номер 53 от бушонното табло на голф 3 

- пинко
- Автомобил: passat b4
- Двигател: 1.8 abs 1994
здравейте и аз реших да сложа реле на фаровете,и имам един въпрос може ли да свържа релето с новите кабели без да режа старата инсталация,взел съм кабелни обувки на които могат да се включат и двата кабела на фара новия и стария,дали ще има някакъв проблем за инсталацията мисълта ми е ако стане нещо с релето фаровете да продължават да си светят с старата инсталация,колата е пасат в4 

- пинко
- Автомобил: passat b4
- Двигател: 1.8 abs 1994
здравейте сега погледнах че фаровете са на букса, и със кабелната обувка няма да стане, остава въпроса дали ще има проблем да свържа новите кабели към старите без да режа старите,
ще съм благодарен на всякакви отговори

- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
Купи си двете букси за фаровете от авто-морга,сложи ги на новата инсталация и не се занимавай с глупости!Ако дефектира нещо новата инсталация,вадиш "новите" букси,слагаш старите и караш!
- dimovip
- Двигател: ADR
Колеги оня ден попаднах на някакви релета за вързване на Би ксенон към акумулатора.Дали ще иска много преправяне за да стане за засилване на обикновенните фарове?
-
- Автомобил:
- Двигател:
темата ми беше доста полезна и благодарение на нея и с намесата на един майстор по токовете ми се монтираха релета на късите и на дългите,пичове наистина е 100% че се подобряват фаровете бях с OSRAM Cool Blue и вчера ми сложиха релетата като излязох от гаража в тъмно видях разликата но тези CoolBlue на мокра настилка им се губи интензитета и днес поставих OSRAM NightBreaker PLUS ами какво да ви кажа фаровете направо станаха като електрожени
светят та се късат,та препоръчвам на всеки с VW който има слаби фарове :
РЕЛЕТА + OSRAM NIGHTBREAKER+90 и ще изпаднете в удивление като видите какво става на пътя !

РЕЛЕТА + OSRAM NIGHTBREAKER+90 и ще изпаднете в удивление като видите какво става на пътя !
- nvrmnd
- Автомобил: Golf MK5
- Двигател: 1.6 FSI BLF
Колеги, признавам си не ми се чете цялата тема, само ми кажете за всички голф-ове ли се отнасят тези писания в темата или по-новите модели нямат нужда от такива интервенции. Ако и при тях има нужда почвам да чета 

- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
nvrmnd написа:Колеги, признавам си не ми се чете цялата тема, само ми кажете за всички голф-ове ли се отнасят тези писания в темата или по-новите модели нямат нужда от такива интервенции. Ако и при тях има нужда почвам да чета
Нов стар принципа е следния-вземаш си мултицета и още един авер да помага,дигаш капака и махаш капака на фара да се открият цоклите на крушките,без да откачаш буксите обаче.Мериш на клемите на акумулатора какво напрежение имаш и след това забождаш пипалата на мултицета на крушката и авера ти вкл фаровете.Ако напрежението е същото или съвсем малко по малко (-0.1 -0.3волта) от това на акумулатора сглобяваш всичко и отиваш да черпиш авера ти за помоща.Ако пада е по голям може да сложиш но по същия метод можеш да провериш и на запален двигател.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
nvrmnd написа:Колеги, признавам си не ми се чете цялата тема, само ми кажете за всички голф-ове ли се отнасят тези писания в темата или по-новите модели нямат нужда от такива интервенции. Ако и при тях има нужда почвам да чета
При твоя едва ли ще се наложи да слагаш, ако е този от гаража де. Инсталацията му е сравнително нова и не би следвало да има чак толкоз големи падове на напрежение, като при по-старите кошници, които са цитирани предимно в темата.
- dimovip
dimovip написа:Колеги оня ден попаднах на някакви релета за вързване на Би ксенон към акумулатора.Дали ще иска много преправяне за да стане за засилване на обикновенните фарове?
а нещо по моя въпрос
- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
От къде да знаем какви са тези релета за да кажем колко ще е преправянето 

- dimovip
ами водят го окабеляване с релета за свързване към акумулатор.И аз не ги знам, затова питам тук.Неможе никой да не знае за какво иде реч 

-
- Автомобил: virgine blue B3
- Двигател:
dimovip написа:Колеги оня ден попаднах на някакви релета за вързване на Би ксенон към акумулатора.Дали ще иска много преправяне за да стане за засилване на обикновенните фарове?
Winner25 написа:От къде да знаем какви са тези релета за да кажем колко ще е преправянето
Остава да са баластите и да ги върже към фаровете

- dinkonikolaev
- Автомобил: VW Golf 2 GTI Golf 3 Variant
- Двигател: PF AAM
Аз пък имам друг въпрос.Представяме си че имаме двусекционен фар на голф3.На късите сме сложили реле,но един ден решаваме да си сложим и ксенон.В този случай пречи/помага и изобщо нужно ли ни е това реле?