Проблем с гарнитура на глава 1.8/90кс

Техническа и сервизна информация за Passat
svilen099
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с гарнитура на глава 1.8/90кс

Мнениеот svilen099 » Нед 15 яну 2012 17:09

никои ли няма да добави нещо

Потребителски аватар
demooo74
Автомобил: vw golf 4 TDI
Двигател: ALH 2000

Мнениеот demooo74 » Вто 17 яну 2012 15:58

Колега , сподели какъв опит имаш? Имаш ли инструменти? Аз имам скромен опит ,но може да ти помогна нещо. 3 пъти съм отварял мотора на старата кола -опел кадет и веднъж на голфа. Почти съм сигурен , че моторите са ни еднакви (и аз съм 1.8 90 кс). Обърни внимание как ти излиза генерацията от колекторните тръби. Аз там съм с две яки скоби -свалят се трудно и се качват 3 пъти по-трудно имай го в предвид. В сервизите предполагам са се ошлайфали с тази процедура , или има някакъв странен инструмент , който идея си нямам как се казва! :dontknow:
пп пиши ми , може и на лични!

Потребителски аватар
demooo74

Мнениеот demooo74 » Нед 22 яну 2012 18:40

Колега , сподели какво стана с ремонта?

Потребителски аватар
demooo74

Мнениеот demooo74 » Вто 31 яну 2012 11:50

Колега , развитие някакво??

Потребителски аватар
milen_1975
Автомобил: VW Passat Variant B4
Двигател: 1.8 ABS 1993

Мнениеот milen_1975 » Пет 03 фев 2012 1:27

Явно нема! Както и при мен. То какво развитие при тези -20 С през последната седмица :D

svilen099
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот svilen099 » Нед 19 фев 2012 17:53

нищо не съм правил колеги.Карам си я така.Като се постопли ще я мисля.

Потребителски аватар
nokiangage
Автомобил: Passat B3 - 35i
Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Пон 20 фев 2012 9:55

Май и аз натам вървя... :roll: Но пък странното е, че като загрее течността спада, като изчакам малко течността се вдига - по казанчето гледам. Маслото е чисто, то и за това не мога да съм 100% сигурен, защото по капачката си има конденз, на щеката долу е чисто, съвсем малко има по стените на пръчката май, вече и аз не знам :banghead: Нормално ли е охладителната течност да варира, или трябва да си е константа при каквито и да е положения/температури?

Потребителски аватар
demooo74

Мнениеот demooo74 » Пон 20 фев 2012 18:42

nokiangage написа:Май и аз натам вървя... :roll: Но пък странното е, че като загрее течността спада, като изчакам малко течността се вдига - по казанчето гледам. Маслото е чисто, то и за това не мога да съм 100% сигурен, защото по капачката си има конденз, на щеката долу е чисто, съвсем малко има по стените на пръчката май, вече и аз не знам :banghead: Нормално ли е охладителната течност да варира, или трябва да си е константа при каквито и да е положения/температури?

Колега , според мен ако е гарнитура то има значение къде и издухала и колко. При мен маслото си остана чисто , но за 200 метра в един баир като я напънах и антифриза мина през ауспуха!! Преди това имам спомен (беше преди година и половина)мотора 1-2 дни не ми харесваше как работи(леко прекъсваше). На предната ми кола пък антифриза влезна в маслото . Така че...по навреме при майстор да не викате пътна помощ от някъде!

Потребителски аватар
nokiangage
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Вто 21 фев 2012 12:57

Така и така не я карам през седмицата, тази или другата неделя ще хода да я сменят за всеки слаучай. :да:
А да питам, примерно на загрял двигател(80-90 градуса) като се отвори капачката и естествено като изхвърли част от антифриза, после като се долее по-трудно ли се обезвъздушава системата (влиза ли въздух или остава някъде) или нормално?

Потребителски аватар
snupeca
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: ALH
Контакти:

Мнениеот snupeca » Вто 21 фев 2012 13:14

nokiangage написа:...

Преди да скачаш на гарнитури, си провери капачката на разширителния. Друг въпрос - защо отваряш на загрял мотор? Ненужна загуба на антифриз. Щом даже и на по-студен мотор, течноста се качва до нормалното, значи е там - и не напуска "сградата" през ауспуха или маслото mhihi Или поне на теория е така.

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Вто 21 фев 2012 13:16

Интересно,вчера си отворих капачката на 80 градуса и не хвърли вода както очаквах.

Потребителски аватар
snupeca
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: ALH
Контакти:

Мнениеот snupeca » Вто 21 фев 2012 13:20

Ако не уплътнява добре, може налягането да не е чак толкова високо, че да изхвърли. Много зависи и как я отваряш разбира се.

Потребителски аватар
Iezekil

Мнениеот Iezekil » Вто 21 фев 2012 13:35

Отворих я внимателно да излезе налягането,антифриза си остана вътре.

Потребителски аватар
nokiangage
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Вто 21 фев 2012 13:52

snupeca написа:Преди да скачаш на гарнитури, си провери капачката на разширителния. Друг въпрос - защо отваряш на загрял мотор? Ненужна загуба на антифриз. Щом даже и на по-студен мотор, течноста се качва до нормалното, значи е там - и не напуска "сградата" през ауспуха или маслото mhihi Или поне на теория е така.

Вече и аз не знам колега, последния път почна да ми държи 90 градуса при външна около -5 градуса, което никога не съм го виждал зимата :Mr Green Fun , не знам дали скоро като монтирах кората под двигателя това да оказва влияние...то и таблото може да лъже де mhihi знаем ги колко са верни.
Изображение

Слязох да видя казанчето и там имаше съвсем малко вода, на дъното(и доста въздух над течността) - уплаших се, че съм изгубил доста, изчаках и отворих полеко капачката и естествено изфуча някаква част, долях около 500 мл. и се прибрах с леко каране, след като пристигнах оставих я да изстине и долях около 200 мл - но тук вече не знам дали като я беше изхвърлило, нали уж течността се разширяхва на загрят двигател ми е показало нормално на макс нивото при първото доливане и после като се е свила течността затова да съм долял втория път :banghead: Маркучите ми са твърди, капачката си изпуска някакво налягане, но явно недостатъчно. Сега ще освежа казанчето първо, че още от време оно не е много прозрачно :Mr Green Fun , ще пробвам да я покарам малко да видя за евентуална загуба, нова капачка и евентуално ако продължи така е ясно - ще сменям гарнитурата.

Потребителски аватар
Iezekil

Мнениеот Iezekil » Вто 21 фев 2012 18:08

Явно е че имаш загуба на антифриз.Лично за мен може и да ти надува през гарнитурата на главата,не е необходимо просто да си изкапва.Има вероятност да хвърля през разшеритела и да не и забелязал.И ако е естествено да си хвърля антифриза на загрял двигател,значи моята кола е неестествена.Връщам се от път,беше 90 градуса,изчаках 10 минути и развих капачката.Излезе си солидна доза налягане,но не и грам антифриз.Нивото си беше като на студен двигател почти.

Моя извод е,че на колегата му смуче въздух от гарнитурата.Другия вариант е моята кола която в момента няма никакви оплаквания да не е в ред.Призовавам колегите да направят този опит отнемащ 1 минута за да намерим истината.А именно-след прибиране от работа да отвият капачката на разшеритела внимателно за да видим какво ще излезе-само въздух или и течност.Да не е повече от 80 градуса топлината на охл.течност.Да добавя,че тази операция се прави на изгасен двигател.

Все пак се обадих последователно на двама майстори и те потвърдиха,че така трябва да е."Най-много нивото да ти се вдигне малко следствие на топлината"-каза единия.

Върни се в “Passat”