Изхвърля масло - Сеат 1,4 AEX
- embi4a
- Автомобил:
- Двигател:
Изхвърля масло - Сеат 1,4 AEX
За 150 км пробег колата изхвърли около литър и половина масло. Има омаслено по щеката за проверка на нивото, има и някъде отдолу, но обилно тече по лявата греда и се стича по картера. Този номер обикновенно го прави зимата при големите студове. Отдушника за картерните газове е проверен и не е запушен. Ангренажния ремък е проверен и е сух - няма по него масло. Лятото отникъде не изхвърля масло, нивото от ранна пролет до късна есен не помръдва и не гори изобщо масло. Карам колата с Мобил 10W40. Проблема е защо вдига високо налягане на маслото и то само зимата. Ходих вчера на майстор и смята, че е от семерината на коляновия вал, но защо тогава щеката ми е омаслена. Нямам обяснение за това високо налягане? Мотора е 1,4 AEX.
Последна промяна от embi4a на Вто 31 яну 2012 15:27, променено общо 1 път.
- Bobi_S13
- Der Polizist
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
Re: Странен проблем с маслото
оправи си заглавието!
viewtopic.php?f=7&t=297123
- embi4a
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Странен проблем с маслото
Bobi_S13 написа:оправи си заглавието!
сега остава и някой да окаже помощ на съфорумец в беда - щом заглавието е по правилата!!!!!!!!!
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Re: Изхвърля масло - Сеат 1,4 AEX
Заповядай. Има вече две такива теми от тези дни, но явно си ги пропуснал:
viewtopic.php?f=5&t=309387
viewtopic.php?f=7&t=309722
Диагнозата им е идентична. Чети, запретни ръкави, вземай инструмент и някъде на топличко работи, че е много студено навън
Диагнозата им е идентична. Чети, запретни ръкави, вземай инструмент и някъде на топличко работи, че е много студено навън
- embi4a
- Автомобил:
- Двигател:
stefan4o написа:Заповядай. Има вече две такива теми от тези дни, но явно си ги пропуснал:
Благодаря за идеите, но както съм написал в първия си пост, въпросният отдушник е проверен на запален двигател и духа лекинко и затова смятам, че не е запушен. Вдига налягане от нещо друго.
- stefan4o
- Контакти:
Моят и той видимо не беше запушен. Майонезата беше почти стигнала до щуцера на възд.филтър. Ако не си свалил маркуча от щуцера те съветвам да го сториш и да видиш хубаво. Плюс това, ако е запушен долу сепараторът, това няма как да го видиш освен като демонтираш маркуча. От другаде не се сещам да се вдигне налягането, освен от картерната вентилация. 
Предполагам, че за тая проверка няма да ти е нужно много време. При мен нещата са по-специални заради изпарителя и припасвания колектор и с мъки успявам да демонтирам сепаратора (при теб съм почти сигурен, че ще има повече място да бръкнеш с ръка)
От семерината няма как да ти вдигне налягането. Течът от нея е последствие от повишено налягане, за което не е виновна самата тя 
По фактите, които излагаш - със зимния период, съм сигурен, че проблемацията ти идва точно от там. Просто зимата кондензът е повечко

Предполагам, че за тая проверка няма да ти е нужно много време. При мен нещата са по-специални заради изпарителя и припасвания колектор и с мъки успявам да демонтирам сепаратора (при теб съм почти сигурен, че ще има повече място да бръкнеш с ръка)
От семерината няма как да ти вдигне налягането. Течът от нея е последствие от повишено налягане, за което не е виновна самата тя 
По фактите, които излагаш - със зимния период, съм сигурен, че проблемацията ти идва точно от там. Просто зимата кондензът е повечко

въпросният отдушник е проверен на запален двигател и духа лекинко
Маркуча ли си проверил или самия отдушник?
- Damianski
- Автомобил: VW Golf mk3
- Двигател: AFT
Ето още една посока в която да мислиш. При мен от как съм пуснал темата работи. Има ефект. Скоро ще снимам филтърчето и ще покажа.
viewtopic.php?f=11&t=213374
viewtopic.php?f=11&t=213374
- embi4a
- Автомобил:
- Двигател:
i.e.i написа:въпросният отдушник е проверен на запален двигател и духа лекинко
Маркуча ли си проверил или самия отдушник?
Откачих маркуча откъдето влиза под капака на въздушния филтър. Сложих си ръката и си подухваше от него. Затова реших, че щом има циркулация на въздуха не е запушен. Иначе самия маркуч не съм го демонтирал.
Сега не смея в тия студове да вдигна повече от 2000 оборота. карам колата като дизелче до 1800 оборота. В чудо се видех - бах маааму!
- stefan4o
- Контакти:
Колега, докато се чудиш ще ти се наложи да доливаш масло... Не е кой знае каква философия голяма да разкачиш маркуча 
- embi4a
- Автомобил:
- Двигател:
stefan4o написа:Колега, докато се чудиш ще ти се наложи да доливаш масло... Не е кой знае каква философия голяма да разкачиш маркуча
Ще го разкача ама сутринта при нас беше -19 градуса. Гараж нямам и не ми ще да се разболявам насилствено. Трябва да се позатопли времето малко.
- martom
- Автомобил: Polo
- Двигател: 1.4AEX
А само с чистене ли се минава?От къде избива това масло?Днес и при мен всичко стана в масло.Няма ли нещо семеринги,О-пръстени?
- stefan4o
- Контакти:
Има много писано по темата. Само първия път е трудно. После свикваш. В общи линии като започне да повръща трябва да се прави тая профилактика. Неизбежно е, иначе избиват семерини, гарнитури и т.н.
На сепаратора има един о-пръстен, но за всички вадения досега не съм го сменявал, въпреки, че е хубаво.
На сепаратора има един о-пръстен, но за всички вадения досега не съм го сменявал, въпреки, че е хубаво.
- martom
- Автомобил: Polo
- Двигател: 1.4AEX
Тоест се сваля само сепаратора и маркуча?Това се почиства.
- stefan4o
- Контакти:
Да, друго и да искаш не можеш да почистиш... то просто няма какво друго 
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”