Гасне в ниските обороти,няма мощност след палене на скорост

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
viktoris
Автомобил: Passat 98 AFN Galaxy AHU 97
Двигател:

Гасне в ниските обороти,няма мощност след палене на скорост

Мнениеот viktoris » Сря 01 фев 2012 23:40

Днес не можах да запаля на баща ми голфа и го дръпнахмре да запали....е, запали след много зор и един километър дърпане,но започна да работи много шумно ,няма мощност и постоянно гасне...ако не му подаваш гас и не го държиш в обороти гасне.

Покарх го 20 км и не се оправи... след това го спрях за 1 час.... и сега вече изобщо не може да запали въпреки че му заредих акумулатора и стартера върти много бързо .

Мислех че се е запушил нафтовия филтер и сложих маркучетата от нафтовата помпа директно в една туба....но пак не ще,въпреки че обезвъздушавах на холендърчетата на дюзите отгоре половин час....

Какво още да пробам...какво му е.....дали пък не съм превъртял някой зъб на ремъка....ако подгрябаща свещ е изгоряла нали поне на скорост ще запали.....

(когато паля на скорост помагам първо със стартера)

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Re: Гасне в ниските обороти,няма мощност след палене на скорост

Мнениеот samo_pechka » Чет 02 фев 2012 0:03

Интересно..при обезвъздушаването беше излязла нафта нали?Значи да изключим проблем с ел.клапана за гасенето..Що не пробаш с топла вода да "подгрееш" ГНП-ето ,чак не ми се вярва да е замръзнала нафтата в него ,ама :roll:

Потребителски аватар
emiltd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emiltd » Чет 02 фев 2012 2:13

аз залагам на прехвърлил зъб на ангренажа и то повече от един mhihi ,поне по описанието,което си дал,не е лошо да се погледнат белезите

Потребителски аватар
passatfen
Автомобил: Vw Golf Mk7
Двигател: CLHA++
Контакти:

Мнениеот passatfen » Чет 02 фев 2012 3:06

emiltd написа:аз залагам на прехвърлил зъб на ангренажа и то повече от един mhihi ,поне по описанието,което си дал,не е лошо да се погледнат белезите

+1
някаде бях чел , че риска да прескочи зъб след като се запали на скорост е по-голям :roll: сигорно от високите обороти които поема двигателя при пускането на съединителя eusa

Потребителски аватар
viktoris
Автомобил: Passat 98 AFN Galaxy AHU 97
Двигател:

Мнениеот viktoris » Чет 02 фев 2012 10:41

И мен това ме претеснява за прехвърления зъб .....след половин час каране помпата се беше стоплила.... и двигателя загря повече от средата даже щото антифриза беше позамръзнал на места та трябваше да я гася на няколко пъти докато превърти навсякъде че го изхвърляше....

А и баща ми колкото и да му обяснявах да ползва стартера преди да пуска съединителя,тои си знаеше неговата
:( :( Ще търся майстор....

Благодаря за отзовалите се

Тази сутрин пък пасатчо не иска да запали...ама тук работата е лесна ..ще заредя акумулатора и ще палне...ако не ще пак ще трябва да сваля стартера да почистя че направо гледам ония ден е протекла някаква сива гадост от него от долу.....

Върни се в “Дизелови агрегати”