Малко са грижовните собственици на Typ 19 E
много хора се удивяваха на моята двойка за осемте години и половина за които и бях грижовен собственик
умишлено не исках кола карана в България , макар , че вторият и собственик в Германия /сърбин / бих го разстрелял за немарливост веднага
веднага я вкарах на пълно обслужване - въздушния филтър беше по-черен от въглен
горивния също беше вътре гняс - задна лява беше изтъркана на огледало от вътрешната страна - разбит лагер на главина
за щастие двигателят и турбината бяха отлични - само се наложи да сменя катализатора , че за 6 месеца с нашата нафтичка ептен се запуши

/1V еко дизел с катализатор - 60 к.с /
а иначе първият собственик я е гледал с огромен мерак - беше сменил изцяло заводската генерация с такава на фирмата Ernst-Hagen

и задни газово-маслени амортисьори Monroe - с които беше уникално стабилна в бързи завои
Niksi доста се чудеше как така тихо работи двигателят
ето една снимка от доброто старо време

оригинална заводска боя - пастиран и полиран от мен - доста съфорумци го знаят
мисълта ми беше - много амортизирани тотално двигатели и турбини се "стягат" с гъсти масла и добавки - и после става страшно
ръждата е напаст за германките след 1990 - на оня мексиканец шеф на производството назначен тогава
Съветът ми към авторът на темата е - търси JP двигателя - 55 к.с - атмосферен без принудително пълнене /турбо/
щом като не вдигаш повече от 120 и не търсиш на всяка цена изпреварване и състезания
загледах се по ето това голфче
http://www.cars.bg/u536199повод за размисъл както се казва .....
Успех и късмет при избора .....!!!!!!!!!