Golf 6, 2.0 l TDI не иска да спира мотора

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
StS
Автомобил: Golf VI
Двигател:
Контакти:

Re: Golf 6, 2.0 l TDI не иска да спира мотора

Мнениеот StS » Сря 25 яну 2012 18:17

Ако си извадил ключа а колата работи :shock , просто да се пробва да я подкара,/без ключа разбира се/ ако не успее значи компа е сработил...

П.с разпитай колко точно е работила сама, и имало ли е съобщение, и пържена ли е колата...

Потребителски аватар
axios
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот axios » Сря 25 яну 2012 18:33

Да, разпитам с най-големи подробности. Нямах възможност 3 дни, но утре ще я карам и ще разбера какво точно се е случило. Може и жена ми да не е разбрала какво точно е станало. След този случай обаче не се е повторило. Ще пиша пак, защото и на мен ми е интересно.

Потребителски аватар
axios
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот axios » Сря 25 яну 2012 18:42

SCALE написа:Да не е от ДПФ филтъра ?
http://www.myturbodiesel.com/1000q/vw-j ... filter.htm

Колега, много благодаря за тоя линк. Но тука не се казва, че ако прекъснеш цикъла като изключиш мотора, то последния не иска да спре, а казват че при следваш старт, ще се опита да направи нов цикъл на прочистване. Ще питам жена ми обаче, дали е забелязала вентилатора да е заработил бързо. Макар да ме съмнява да й е направило впечатление.

Потребителски аватар
axios
Автомобил:
Двигател:

Re: Golf 6, 2.0 l TDI не иска да спира мотора РЕШЕНО

Мнениеот axios » Пон 06 фев 2012 19:51

Женска му работа. Оказа се вентилатора, я тя помислила, 4е е мотора. Онзи ден карах колата около 2 часа преход и като слязохме, вентилатора работеше за около 30сек. И жена ми каза, че било същото. Охххх, олекна ми макар, че се почудих, защо след дълъг път, а не в трафик, при температури под 5 градуса, ще заработи вентилатора след като спра мотора, ама както и да е. Колата работи добре. :Mr Green Fun

Потребителски аватар
StS
Автомобил: Golf VI
Двигател:
Контакти:

Мнениеот StS » Пон 06 фев 2012 19:56

axios написа:Женска му работа. Оказа се вентилатора, я тя помислила, 4е е мотора. Онзи ден карах колата около 2 часа преход и като слязохме, вентилатора работеше за около 30сек. И жена ми каза, че било същото. Охххх, олекна ми макар, че се почудих, защо след дълъг път, а не в трафик, при температури под 5 градуса, ще заработи вентилатора след като спра мотора, ама както и да е. Колата работи добре. :Mr Green Fun

И за това си има обяснение...ама е далече от работещ двигател...

P.s ако беше моята жена за наказание... :seeex

Jivko7777
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jivko7777 » Пон 06 фев 2012 20:28

axios написа:Женска му работа. Оказа се вентилатора, я тя помислила, 4е е мотора. Онзи ден карах колата около 2 часа преход и като слязохме, вентилатора работеше за около 30сек. И жена ми каза, че било същото. Охххх, олекна ми макар, че се почудих, защо след дълъг път, а не в трафик, при температури под 5 градуса, ще заработи вентилатора след като спра мотора, ама както и да е. Колата работи добре. :Mr Green Fun

Е по принцип лятото трябва да е така... 2-ките а и по старите я имат тая функция, не вярват при 6-цата да го има това...ама знае ли се...щото ако сега се включва то, лятото не 2 мин ама по 20-30мин няма да изключва по тая логика ;)

Потребителски аватар
amigoto777
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот amigoto777 » Пон 06 фев 2012 20:47

Брато ,аз ако имам такава кола и никога няма да я дам на жена ми .Онзи ден ми счупи чистачката.Бе не е видела сигурно че има лед дееба.Мислила с ие че е стиропор сигурно.Иди в сервиз ма ще ти се смеят или подиграват като почнеш ...абе не гасне.пък не съм сигурен и така на татък.дано се оправиш колега и много безавариини километъри че си е много гадно да се вглеждаш в нова кола.

Потребителски аватар
ssssl
Автомобил: Волво ЕХ30 428 коня
Двигател: CJXC

Мнениеот ssssl » Пон 06 фев 2012 21:08

Jivko7777 написа:Е по принцип лятото трябва да е така... 2-ките а и по старите я имат тая функция, не вярват при 6-цата да го има това...ама знае ли се...щото ако сега се включва то, лятото не 2 мин ама по 20-30мин няма да изключва по тая логика ;)

:да: От 5 г. карам Шкода със същия мотор(от нова). И през лятото, след гасене, перката много рядко я чувам, демек да остава включена. За мен не е нормално... или жена ти не кара нормално новата кола :lol:

Последна промяна от ssssl на Пон 06 фев 2012 21:21, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
SCALE
Автомобил: Seat Leon TDI 110 hp
Двигател: AHF 2000

Мнениеот SCALE » Пон 06 фев 2012 21:16

Най вероятно е от ДПФ-а , няма връзка с темп. на мотора . По горе в линка си го пише- при регенерациа вентилаторите се вкл. на макс степен.

Zinoto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zinoto » Пон 06 фев 2012 21:32

По-вероятно е да е забравила ръчната спирачка и да е карала така, жените често го правят тоя номер и всички жени ползват ръчна за разлика от много мъже. На ръчна особено на дълъг път може и да прегрее мотора и не само той де.

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Пон 06 фев 2012 21:57

ssssl написа:
Jivko7777 написа:Е по принцип лятото трябва да е така... 2-ките а и по старите я имат тая функция, не вярват при 6-цата да го има това...ама знае ли се...щото ако сега се включва то, лятото не 2 мин ама по 20-30мин няма да изключва по тая логика ;)

:да: От 5 г. карам Шкода със същия мотор(от нова). И през лятото, след гасене, перката много рядко я чувам, демек да остава включена. За мен не е нормално... или жена ти не кара нормално новата кола :lol:

Мотора ти няма нищо общо. Фв вече не слага помпа дюза мотори в голф :да:

Потребителски аватар
ssssl
Автомобил: Волво ЕХ30 428 коня
Двигател: CJXC

Мнениеот ssssl » Вто 07 фев 2012 0:13

hooligan_sk написа:
ssssl написа:

Мотора ти няма нищо общо. Фв вече не слага помпа дюза мотори в голф :да:

Освен начина на впръскване и степента на сгъстяване, други разлики няма.
По-важното е, че за тоя двигател не е нормално да му се включва перката през зимата.

sashpe
Автомобил: Scirocco
Двигател:

Мнениеот sashpe » Вто 07 фев 2012 13:47

Почти със сигурност е от регенерацията на DPF. И моята го е правила 2-3 пъти, последния от които преди седмица (поради дългото клечене в задръствания). Стряскащо е първия път, но като попрочетеш малко и установяваш, че няма от какво да се притесняваш.

Jivko7777
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jivko7777 » Вто 07 фев 2012 16:43

аз не мога да разбера как въобще ги траете тия ДПФ-и ;)

ZanderBG
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ZanderBG » Вто 07 фев 2012 16:50

Zinoto написа:По-вероятно е да е забравила ръчната спирачка и да е карала така, жените често го правят тоя номер и всички жени ползват ръчна за разлика от много мъже. На ръчна особено на дълъг път може и да прегрее мотора и не само той де.

да бе, дали пък няма звукова сигнализация ръчната сп :)

Тя така, ако загрява от едната ръчна сп., как ли ще е като качиш на х. Алеко :)
От ръчна "загряват" спирачките и даже джантите... аз съм се горил на джанта от ЛендКрузър, но беше от запекло буталце... Като слезеш миришеше на изгоряло, а колата не го усещаше даже при 100кмч на изкачване...

Върни се в “Дизелови агрегати”