Студено палене на бензин
- MAXXYY
- Автомобил:
- Двигател:
Студено палене на бензин
От две сутрини забелязах при палене на бензин че от аспуха излизат черни капчици които падат на снега и правят черно петно а пушека е светъл като пара както трябва да е.Като загрее го няма този проблем .Не съм пробвал при студено запалване на газ дали ще го има това петно .Дали това не се получава от неправилно изгаряне на бензина понеже се усеща и едно прекъсване при студен мотор а не ми работи и смукача което също може да е от значение.При леко загряване след 5 мин вече прекъсването го няма и двигатела си работи чисто.
Re: Студено палене на бензин
До колкото знам, когато двигателя работи студен, се подава повече бензин в горивната смес, може по някаква причина да не може да се изгаря напълно тази смес, и затова да се получава така.
Също е възможно от неравномерната работа на мотора, просто да изхвърля конденз от ауспуха заедно със саждите.

- Lifeguard
- Автомобил: Passat B5 TDI_Lupo SDI
- Двигател: AHU_AKU
и при мен е така....мисля,че повечето чернилка идва от конденза.да не забравяе колко боклуци има в бензина и като е студен мотора сместа е богата и от там идва малко...стари коли на студено са така повечето май 

Същата работа е и с моя Пасат 1.6 карб. Не ме притеснява, защото само я паля на бензин и като загрее малко минавам на газ. Според мен няма място за тревоги ако караш на газ. 

- plamen000000
- Автомобил:
- Двигател:
damian d написа:Същата работа е и с моя Пасат 1.6 карб. Не ме притеснява, защото само я паля на бензин и като загрее малко минавам на газ. Според мен няма място за тревоги ако караш на газ.
И моят пасат 1.6 карб ги прави същите мизерии, спокс не е болка за умиране.