Студено палене на бензин

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
MAXXYY
Автомобил:
Двигател:

Студено палене на бензин

Мнениеот MAXXYY » Вто 07 фев 2012 23:28

От две сутрини забелязах при палене на бензин че от аспуха излизат черни капчици които падат на снега и правят черно петно а пушека е светъл като пара както трябва да е.Като загрее го няма този проблем .Не съм пробвал при студено запалване на газ дали ще го има това петно .Дали това не се получава от неправилно изгаряне на бензина понеже се усеща и едно прекъсване при студен мотор а не ми работи и смукача което също може да е от значение.При леко загряване след 5 мин вече прекъсването го няма и двигатела си работи чисто.

Потребителски аватар
Tedi_TDI
Автомобил: VW Golf MK4
Двигател: AHF+

Re: Студено палене на бензин

Мнениеот Tedi_TDI » Сря 08 фев 2012 0:37

До колкото знам, когато двигателя работи студен, се подава повече бензин в горивната смес, може по някаква причина да не може да се изгаря напълно тази смес, и затова да се получава така. :) Също е възможно от неравномерната работа на мотора, просто да изхвърля конденз от ауспуха заедно със саждите.

Потребителски аватар
Lifeguard
Автомобил: Passat B5 TDI_Lupo SDI
Двигател: AHU_AKU

Мнениеот Lifeguard » Сря 08 фев 2012 1:04

и при мен е така....мисля,че повечето чернилка идва от конденза.да не забравяе колко боклуци има в бензина и като е студен мотора сместа е богата и от там идва малко...стари коли на студено са така повечето май :?

damian d
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот damian d » Сря 08 фев 2012 18:27

Същата работа е и с моя Пасат 1.6 карб. Не ме притеснява, защото само я паля на бензин и като загрее малко минавам на газ. Според мен няма място за тревоги ако караш на газ. :да:

Потребителски аватар
plamen000000
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот plamen000000 » Пон 13 фев 2012 10:50

damian d написа:Същата работа е и с моя Пасат 1.6 карб. Не ме притеснява, защото само я паля на бензин и като загрее малко минавам на газ. Според мен няма място за тревоги ако караш на газ. :да:

И моят пасат 1.6 карб ги прави същите мизерии, спокс не е болка за умиране.

Върни се в “Passat”