2Е++...атмосферка(stage 3)

Теми свързани с всякакви перформанс модификации и промени по двигател, ходовата част и купе
Потребителски аватар
Sharky GTI
Автомобил:
Двигател:

Re: 2Е++...атмосферка(stage 3)

Мнениеот Sharky GTI » Нед 19 фев 2012 19:21

...знам че са 2типа датчиците :wink: разликата дали ключа ще е за ниското(на главата) или долу за конзолата е само в буквата след номера по VDO.Датчика винаги си ми е бил монтиран на главата и мери ниското налягане и доколкото си спомням ключа трябва да сработи на 0.30бара... но не съм сигурен затова попитах дали някои знае точно кой датчик си е на 2Ето за главата(по цвят ме интересува) за да пробвам и с него да видя дали ще прави пак така...пак го споменавам с син датчик като сложа няма никакви проблеми,но мисля че той е за TDI-та.Смених VDO датчика с този на FAE защото мислех че проблема е от него :| ...лампата не мига постоянно а само от време на време премигне за веднъж и изгасне,след малко пак така като понякога може да мигне 2-3 пъти и пак спира за определено време...пипна ли леко газта да качи обороти веднага изчезва и като го оставя на тихи известно време не светва,но като постои пак почва.Доколкото знам има някаква смотана платка в таблото ам тя май е само за зумера.

Потребителски аватар
prokopoff
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот prokopoff » Нед 19 фев 2012 21:26

Ключа за ниското налягане във VDOто е 0.45 бар, провери синия датчик от тди на колко е че съм срещал датчик за ниско на 0.15+–0.05
Да не би налягането в мотора да е около границата на ключа и да се получава това
Колко отчита маномера в моментите когато присветва лампата
Разглобвал съм точно сендер на ФАЕ и се коригира и ключа и системата за подаване на сигнал към манометъра, но това в случай когато си на 100% сигурен колко е реалното налягане в мотора

Потребителски аватар
Sharky GTI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Sharky GTI » Пет 24 фев 2012 20:09

..пробвах вече с 3 различни датчика на като 2 са стари но работещи и си купих чисто нов за проба... няма проблеми не свети лампата с него,а по спомен последно когато мерих налягането с манометъра даже карах колата настъпателно няколко минути и на тихи обороти като я пусна падаше с много малко под 1бар(някъде 0.9бара да е било) като мотора ми държи 800об. на тихи,ако му вдигна малко и веднага леко подминава 1бар. а при 2000об. държеше над 2500об. при масло 10W60 с температура 94-96градуса.Преди бях с старата маслена помпа сега съм с чисто нова за TDI само че съм и сложил моя привод за към делкото което със сигурност трябва да е + за налягането.Колега кажи какво да го правя тва FAE как да го калибрирам на 0.40бара,как се отваря тоя датчик че нямам никаква представа и какво се прави :? .
Поздрави.
Дани

Потребителски аватар
Sharky GTI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Sharky GTI » Пет 22 юни 2012 20:16

Колеги здравейте,не съм писал от доста време в темата щото някакво кой знае какво развитие по колата няма,карам я всеки ден... да чукна на дърво до сега без никакви проблеми :да: .Разработвам я в нормален режим на експлоатация :Mr Green Fun ,честно да си кажа не съм и чувал прекъсвача от миналата година.От около 4000км почна да се усеща +промяна в вървежа и разхода на колата и съм доста приятно изненадан.На градско е много приятна за каране...на 100м мога да изредя 5те предавки(дали са късаци...а :Mr Green Fun ) и разлика в реакцията и ускорението между 3та и 5та няма.. моментално поема и се изстрелва дори и от ниски обороти.На извън градско разхода е повече от добър,вървенето е перфектно като от 50-60км нагоре се кара само на 5та...мотора тегли като TDI и при изпреварване е голям кеф...подаваш и вече си отпред :).Замислям се че маи вече е време за качване на диното и настройка на смесите и да си покаже дарицата на хартия колко е :wink: .Чудя се обаче дали да не изчакам още няколко хиляди докато сменя маслото...да поразтрие ставите още малко или вече и е достатъчно :? .
Преди няколко дни ми се случи доста странна случка докато си движех из града по работа.Карам си съвсем нормално,не съм правил ръчки или нещо натоварващо...минавам през няколко светофара като все ме хваща трафика и червеното и се бавя че стоя на място и колата работи на тихи.Минавам 2 светофара така и на 3тия светва жълто и аз съм на полу-съединител вече и леко си припомпвам до към 1500-600об. и тъкмо тръгнах и започна едно гърмене... ПРАС-ПРАС-ПРАС... няколко пъри като през това време мотора не променя работата си с нищо.Всичко това стана за 2-3 секунди като "изстрелите бяха 7-8 на откоси по 2-3 :Mr Green Fun .Минах кръстовището и на няколко метра след пешеходната обих в дясно и спрях без да гася мотора.Слязох и се поогредах по колата отпред отзад и отдолу да видя за нещо необичайно... няма.Погледнах наоколо всички хора гледаха мен и се чудеха какво правя и какво става..на тротоара на 3-4 метра от колата имаше млади майка и баща който бутаха бебешка количка,а горкото детенце в нея се скъса от рев и пищене... :( стана ми много неудобно и жал,влязох в колата и си продължих.Отидох в сервиза и проверих всичко по мотора...смукателна,изпускателна,горивна и запалителна система...всичко беше напулно нормално.Помислих си че ми отиде някои клапан изгоря но след като премерих и прегледах секи цилиндър сичко си беше точно.Умувах го всякак и нищо не измислих освен за момент да се е получило нещо което да доведе до попадането на не изгоряла смес в изпускателната система... но гърменето не беше обичаиното припукване и пригръмване което си го има при смяна на предавки в по агресивен режим или свалянето на предавки и намаляване с обратна тяга на мотора...гърмеше си като се едно некои среляше с ПКТ от багажника :Mr Green Fun направо мислях че ще ми изпоразцепи резонатори...гърнета...меки връзки и сичко.От тогава леко съм като замислен дали нестава нещо нередно с мотора и ми е доста на мисъл случилото се :?
Поздрави :beer
Дани

Потребителски аватар
indjov_GTI
Автомобил: E30
Двигател: M20B20 1990g

Мнениеот indjov_GTI » Пет 22 юни 2012 20:35

колега да не си пуснал лънч-контрола без да искаш mhihi .....

сега по темата...колега 4000км са му достатъчни,само дано да си сменял маслото 1-2 пъти през този пробег....и айде качвай на дино,че ми е интересно :D .....Успех ти желая за напред :beer

Потребителски аватар
Sharky GTI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Sharky GTI » Пет 20 юли 2012 18:19

...колеги ще се допитам пак до вас ако някои може да помогне с инфо относно това на какви смеси приблизително.. 13:1...14:1...15... трябва да върви добре настроен атмосферен мотор с доработки като моите...примерно.Според мен и инфото което намирам от тук/там при мачкане на газта трябва да държи м/у 13:1-14:1 а някои казват че нагоре в обороти може и по-богато.Питам защото сложих друг чип леко попроменен на база на предишният ми и модификите в последствие.Колата ми преди вървеше здраво,пушеше чернилка като TDI :mrgreen: като я сръчкам,но разхода и винаги си е бил в норми.Сега нещо вървежа нее както трябва... от ниски е злобен до към 3-4000об. после се едно нестига бензинец... неиска да пуши черно и разхода е пак нормален което нее нормално за кола с такъв мотор.Ще качвам пак широколентовата тия дни да го замеря но ми е шантаво...колата и преди при гаене ми е давала над 15-16ки смеси за моменти и после мъчно но почваше да догонва надоло,но изпушваше здраво...а сега не.Чудя се инжектори ли несмогват,240ки са на 3бара... незнам вече още ms ли да им пуснем,налягане ли да вдигам...аванс ли нее като хората :| .Ако може някои да изкаше мнение по въпроса да е наблюдавал негова или друга подобна атмосферка такава на какви смеси се кара да знам какво да правя и кое да корегираме.
Поздрави :beer
Дани

Потребителски аватар
rusiq_24
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rusiq_24 » Пон 23 юли 2012 17:15

На атмосверен двигател смесите трябва да са 12,5-13:1 Нагоре вече е опасно,детонации и тн. Не барай аванси преди да си оправил сместа :да:

Потребителски аватар
Sharky GTI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Sharky GTI » Сря 19 сеп 2012 20:19

25082012204.jpg
...малко да отупам прахта че нещо бая застои има по темата... нооо това е само временно :wink: .От около 2 месеца имам ново попълнение в автопарка love.vw
...и разбирасе сверката с атмосферката е неизбежна :Mr Green Fun и 2Е++ с некви чипове...некви смеси,записа достойна победа пред абсолютен стоков Golf 4 1.8Т AGU 2000г.
...нооо утре ден двадесети от месец септември лято 2012то 4ката пътува за Пловдив при бат Венци я барне малко че е срамота да пада от некви атмосферни 8винтилки mhihi

Потребителски аватар
Sharky GTI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Sharky GTI » Чет 20 сеп 2012 22:24

http://www.facebook.com/photo.php?fbid= ... =1&theater
...e вече нема да я прескачам тая 4ка :mrgreen: тия дни ше и барна един по голям челен кулер с един панелен К&N и ~200HP са налице... нооо скоро и "безпощадния" ше го карам на бат Венци да му барне какво требва :wink:

Потребителски аватар
Sharky GTI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Sharky GTI » Съб 04 май 2013 11:58

Колеги здравейте,не съм писал скоро в темата защото колата се кара само и нямаше кои знае какви промени по нея,но тея дни я поразръчаках малко и реших да закача широколентовата сонда да видя как са смесите и ми се появи следния проблем...
Закачам си Innovate към колата захранване всичко точно монтирано без сондата и си ми светва индикатора,показва ми 7.4 и диода светва постоянно за секунда,изгасва си и почва да мига по 2 пъти в интервал като е без сондата.Прекъсвам захранването и включвам сондата към контролера като не е монтирана към изпускателната.Подавам контакт индикатора пак светва и показва АFR 7.4,диода мига постоянно и не спира и така... сондата се вижда че си подгрява,но диода не изгасва и да светне постоянно после както трябва да бъде ако всичко е точно.Та искам някои колега ако е имал подобен проблем и го е отстранил да даде съвет... дали сондата е заминала или контролера ми се е прецакал :neutral .Сондата съм я закачвал няколко пъти да меря с нея и дали има общо 1 час да е била на колата,до последно всичко си работеше точно :rolleyes
Поздрави на всички и весели празници :beer
Дани

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Мнениеот bobocamaro » Съб 04 май 2013 15:49

http://www.innovatemotorsports.com/support/manual/LC-1_Manual.pdf :question
това ли е прибора? таблицата с блинк кодовете, калибровка? и т.н :beer

Потребителски аватар
Sharky GTI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Sharky GTI » Вто 16 юли 2013 18:58

Колеги малко да раздвижа темата че заспала работа напоследък :wink ...но само в темата е така,иначе се действа здраво.Имам ново попълнение разбирасе отново от VAG групата :mrgreen Audi S3 APY мотор което влиза в ролята на евридейка,а Golf-а започва подготовка за от другата пролет за планински шампионат и отново целта е да се чеше крастата разбирасе :mhihi ,мотора си остава същият само минавам на ITB-та и дргуга електроника.Разбирасе че ще има и много други изнтервенции по купето,спирачките и трансмисията,но за тях по натам като му дойде времето :c020 ...едно по едно.
...а ето го и S-то :respekt
Прикачени файлове
S3.jpg
S3..jpg
S3...jpg

onty
Автомобил:
Двигател: aeb

Мнениеот onty » Вто 16 юли 2013 20:30

Честито екстра е избора ти :th_up .

Потребителски аватар
RISTEE
Автомобил: Vw mk2 GT special
Двигател: 1.8 RP

Мнениеот RISTEE » Вто 16 юли 2013 20:57

Колега извинявай, не съм чел цялата тема но това което каза за планинския шампионат
понеже не можах да те разбера, 2е-то ли ще се подготви за планински или 4-ката
Не можах да хвана темата, за което се извинявам !

А по отношение за ITB-та, използва ли се друга бензинова помпа или оставаш със стандартна
и какви ще сa дроселите.

Потребителски аватар
Stenly
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Stenly » Вто 16 юли 2013 21:52

Толкова пари вкара по това 2Е ,защо него не го направи на дросели като са налични другите доработки...

Върни се в “Силов тунинг”