Колеги здравейте,не съм писал от доста време в темата щото някакво кой знае какво развитие по колата няма,карам я всеки ден... да чукна на дърво до сега без никакви проблеми

.Разработвам я в нормален режим на експлоатация

,честно да си кажа не съм и чувал прекъсвача от миналата година.От около 4000км почна да се усеща +промяна в вървежа и разхода на колата и съм доста приятно изненадан.На градско е много приятна за каране...на 100м мога да изредя 5те предавки(дали са късаци...а

) и разлика в реакцията и ускорението между 3та и 5та няма.. моментално поема и се изстрелва дори и от ниски обороти.На извън градско разхода е повече от добър,вървенето е перфектно като от 50-60км нагоре се кара само на 5та...мотора тегли като TDI и при изпреварване е голям кеф...подаваш и вече си отпред

.Замислям се че маи вече е време за качване на диното и настройка на смесите и да си покаже дарицата на хартия колко е

.Чудя се обаче дали да не изчакам още няколко хиляди докато сменя маслото...да поразтрие ставите още малко или вече и е достатъчно

.
Преди няколко дни ми се случи доста странна случка докато си движех из града по работа.Карам си съвсем нормално,не съм правил ръчки или нещо натоварващо...минавам през няколко светофара като все ме хваща трафика и червеното и се бавя че стоя на място и колата работи на тихи.Минавам 2 светофара така и на 3тия светва жълто и аз съм на полу-съединител вече и леко си припомпвам до към 1500-600об. и тъкмо тръгнах и започна едно гърмене... ПРАС-ПРАС-ПРАС... няколко пъри като през това време мотора не променя работата си с нищо.Всичко това стана за 2-3 секунди като "изстрелите бяха 7-8 на откоси по 2-3

.Минах кръстовището и на няколко метра след пешеходната обих в дясно и спрях без да гася мотора.Слязох и се поогредах по колата отпред отзад и отдолу да видя за нещо необичайно... няма.Погледнах наоколо всички хора гледаха мен и се чудеха какво правя и какво става..на тротоара на 3-4 метра от колата имаше млади майка и баща който бутаха бебешка количка,а горкото детенце в нея се скъса от рев и пищене...

стана ми много неудобно и жал,влязох в колата и си продължих.Отидох в сервиза и проверих всичко по мотора...смукателна,изпускателна,горивна и запалителна система...всичко беше напулно нормално.Помислих си че ми отиде някои клапан изгоря но след като премерих и прегледах секи цилиндър сичко си беше точно.Умувах го всякак и нищо не измислих освен за момент да се е получило нещо което да доведе до попадането на не изгоряла смес в изпускателната система... но гърменето не беше обичаиното припукване и пригръмване което си го има при смяна на предавки в по агресивен режим или свалянето на предавки и намаляване с обратна тяга на мотора...гърмеше си като се едно некои среляше с ПКТ от багажника

направо мислях че ще ми изпоразцепи резонатори...гърнета...меки връзки и сичко.От тогава леко съм като замислен дали нестава нещо нередно с мотора и ми е доста на мисъл случилото се
Поздрави
Дани