съединител на голф 4-проблем- вече решен

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
demooo74
Автомобил: vw golf 4 TDI
Двигател: ALH 2000

съединител на голф 4-проблем- вече решен

Мнениеот demooo74 » Пет 23 мар 2012 22:58

Здравейте , колеги ! Искам да попитам някой ако знае каква е причината да мирише на феродо от съединителя ,как се отстранява и евентуално цена за ремонта! Мисля ,че няма приплъзване все още като се натовари колата. Става въпрос за голф 4 ALH 2001 год .

Последна промяна от demooo74 на Пон 26 мар 2012 21:06, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Buxpo
Автомобил: Golf 3
Двигател: ABF

Re: съединител на голф 4-проблем

Мнениеот Buxpo » Съб 24 мар 2012 1:22

Колега
Къде ти отделя когато пускаш педала?
Педала като го натискаш как го чустваш нормално,прекалено мек или прекалено твърд?

Потребителски аватар
demooo74

Мнениеот demooo74 » Съб 24 мар 2012 20:16

Не знам колко твърд трябва да е педала нормално , но не е тежък! И мисля отделя нормално - не високо. :cry:

Потребителски аватар
IvailoOo
Автомобил: Audi A4 B7 Avant
Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW

Мнениеот IvailoOo » Съб 24 мар 2012 23:59

Ама обясняваш като някоя лелка значи scare Кога ти мирише на феродо? При нормално каране,при потегляне,при натоварване на съединителя,докато спиш ли,кога? Няма и да е лошо да кажеш и как я караш тая кола.Първо виж как ти е съединителя...буташ я до един бордюр,дърпаш ръчната,вкарваш 3та и с леко отпускане на съединителя гледаш дали колата тръгва да угасва... наблегни на леко! Ако тръгне веднага да изгасва си пушка...и явно я караш хамалската за да мирише,ако не - скоро ще си махате за сбогом със съединителя :wink:

Потребителски аватар
demooo74

Мнениеот demooo74 » Нед 25 мар 2012 17:54

IvailoOo написа:Ама обясняваш като някоя лелка значи scare Кога ти мирише на феродо? При нормално каране,при потегляне,при натоварване на съединителя,докато спиш ли,кога? Няма и да е лошо да кажеш и как я караш тая кола.Първо виж как ти е съединителя...буташ я до един бордюр,дърпаш ръчната,вкарваш 3та и с леко отпускане на съединителя гледаш дали колата тръгва да угасва... наблегни на леко! Ако тръгне веднага да изгасва си пушка...и явно я караш хамалската за да мирише,ако не - скоро ще си махате за сбогом със съединителя :wink:

Колега , не знам дали съм лелка , но няма значение това! Миризма на феродо има както го усещам и при работа на място! Колата я имам от 3 дни и я карам много внимателно. Усетих мириса още като я гледах да я взимам , но приятел ми каза ,че проблема е лесно отстраним и да не се плаша..и така..
Възможно ли е да са мили мотора с някакъв химикал и като загрее така да мирише?

Потребителски аватар
demooo74

Re: съединител на голф 4-проблем- вече решен

Мнениеот demooo74 » Пон 26 мар 2012 21:14

:drunk Здравейте , колеги! Проблема се реши с 400 лв и отиване в сервиз! Беше "запален" феродовия диск , но имах напукване и на притискателния -този комплект , заедно с лагера и работа -400 пари. За щастие демпферния маховик бе здрав. Можеше да се мине и по-тънко - коване на феродо но заради притискателя стана такова изваждане. Частите са на сакс!
Ако някой колега(от София) се интересува мога да го свържа с хората от сервиза.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”