съединител на голф 4-проблем- вече решен
- demooo74
- Автомобил: vw golf 4 TDI
- Двигател: ALH 2000
съединител на голф 4-проблем- вече решен
Здравейте , колеги ! Искам да попитам някой ако знае каква е причината да мирише на феродо от съединителя ,как се отстранява и евентуално цена за ремонта! Мисля ,че няма приплъзване все още като се натовари колата. Става въпрос за голф 4 ALH 2001 год .
Последна промяна от demooo74 на Пон 26 мар 2012 21:06, променено общо 1 път.
- Buxpo
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: ABF
Re: съединител на голф 4-проблем
Колега
Къде ти отделя когато пускаш педала?
Педала като го натискаш как го чустваш нормално,прекалено мек или прекалено твърд?
Къде ти отделя когато пускаш педала?
Педала като го натискаш как го чустваш нормално,прекалено мек или прекалено твърд?
- demooo74
Не знам колко твърд трябва да е педала нормално , но не е тежък! И мисля отделя нормално - не високо. 
- IvailoOo
- Автомобил: Audi A4 B7 Avant
- Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW
Ама обясняваш като някоя лелка значи
Кога ти мирише на феродо? При нормално каране,при потегляне,при натоварване на съединителя,докато спиш ли,кога? Няма и да е лошо да кажеш и как я караш тая кола.Първо виж как ти е съединителя...буташ я до един бордюр,дърпаш ръчната,вкарваш 3та и с леко отпускане на съединителя гледаш дали колата тръгва да угасва... наблегни на леко! Ако тръгне веднага да изгасва си пушка...и явно я караш хамалската за да мирише,ако не - скоро ще си махате за сбогом със съединителя 
Кога ти мирише на феродо? При нормално каране,при потегляне,при натоварване на съединителя,докато спиш ли,кога? Няма и да е лошо да кажеш и как я караш тая кола.Първо виж как ти е съединителя...буташ я до един бордюр,дърпаш ръчната,вкарваш 3та и с леко отпускане на съединителя гледаш дали колата тръгва да угасва... наблегни на леко! Ако тръгне веднага да изгасва си пушка...и явно я караш хамалската за да мирише,ако не - скоро ще си махате за сбогом със съединителя - demooo74
IvailoOo написа:Ама обясняваш като някоя лелка значиКога ти мирише на феродо? При нормално каране,при потегляне,при натоварване на съединителя,докато спиш ли,кога? Няма и да е лошо да кажеш и как я караш тая кола.Първо виж как ти е съединителя...буташ я до един бордюр,дърпаш ръчната,вкарваш 3та и с леко отпускане на съединителя гледаш дали колата тръгва да угасва... наблегни на леко! Ако тръгне веднага да изгасва си пушка...и явно я караш хамалската за да мирише,ако не - скоро ще си махате за сбогом със съединителя
Колега , не знам дали съм лелка , но няма значение това! Миризма на феродо има както го усещам и при работа на място! Колата я имам от 3 дни и я карам много внимателно. Усетих мириса още като я гледах да я взимам , но приятел ми каза ,че проблема е лесно отстраним и да не се плаша..и така..
Възможно ли е да са мили мотора с някакъв химикал и като загрее така да мирише?
- demooo74
Re: съединител на голф 4-проблем- вече решен
Здравейте , колеги! Проблема се реши с 400 лв и отиване в сервиз! Беше "запален" феродовия диск , но имах напукване и на притискателния -този комплект , заедно с лагера и работа -400 пари. За щастие демпферния маховик бе здрав. Можеше да се мине и по-тънко - коване на феродо но заради притискателя стана такова изваждане. Частите са на сакс!Ако някой колега(от София) се интересува мога да го свържа с хората от сервиза.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”