Изпуши ми джаджата за превключване от къси на дълги .... !!!

Техническа и сервизна информация за Passat
Onufri
Автомобил:
Двигател:

Изпуши ми джаджата за превключване от къси на дълги .... !!!

Мнениеот Onufri » Нед 08 окт 2006 19:21

Здравейте колеги !
Вчера (07.10.2006) ми се случи случка та дрънка. Пътувахме с жената към Панагюрище и преди Белица на един завой имаше катастрофа. За късмет - само ламарини. Продължих си пътя, но започнах да прецъквам с фаровете на насрещнодвижещите се коли за да ги предупредя да внимават (на много кофти място беше станала катастрофата). След поредното прецъкване от лоста за фаровете започна да излиза дим и да мирише на стопена пластмаса. Спрях веднага, извадих предпазителите, после откачих за всеки случай акумулатора и отворих капака под волана. Видимо нищо, но при пробно включване пак припуши и механизма за къси-дълги е залепил и не работи. Фаровете светят само на дъгли. Толкоз с обясненията.
Сега на въпроса: Обадих се на една автоморга и ми обадиха цена - 250 - 300 лв. На старо !!!! Това реална цена ли е или се опитват да ме изпързалят. Някой, ако знае от къде мога да намеря по-евтин ключ за фаровете, нека сподели :beer :beer
Пасатора е ТДИ 1,9 - 95г. модел В4.
Ако някой е имал подобен проблем, ще съм му благодарен, ако сподели опит и ми даде съвет дали може да се отремонтира тоз ключ.

П.С. За протокола - ползвах търсачката, ама нищо не излезе по моя проблем. Или не е разисквана такава тема, или аз не мога да търся (за което моля да ме извините)

Потребителски аватар
joro_kem
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
Двигател: AXR DFFA

Мнениеот joro_kem » Нед 08 окт 2006 19:46

доста висока ми се вижда цената, колега. най-вероятно ти предлагат цялата конзола с всички лостове.

Потребителски аватар
Vasseto
Автомобил: Passat B7 Passat B5_5 Jetta V
Двигател: CFFB AVF BXE

Мнениеот Vasseto » Нед 08 окт 2006 21:43

Имах такъв проблем на Г2.От лошконтакт заграва механизма и се вклинва в пластмасата.След което не е възможно да го местиш къси-дълги.Ще се наложи да го отвориш и да огледаш какво му е състоянието.Може да напълниш направения канал с епоксидна смола така че механизма да не потъва в него.Сглобяваш след като си почистил всички контакти из него и си готов.

По онова време ми искаха към 48 лв в ауто+ за такова лостче за Г2.

П.С.Късмет.

mett
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mett » Пон 09 окт 2006 8:02

Колега, имах същия случай. Цената за B4 на лоста за мигачите и къси-дълги e някъде около 44лв. Така че ти прецени нормална цена ли са ти дали за втора употреба /пък и струва ли си /.

Потребителски аватар
blackpearl
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот blackpearl » Пон 09 окт 2006 21:15

Аз го смених съвсем наскоро и купих оригинално немско за около 80 лева, сменя се за около 1 час - > сглобяване и разглобяване. Успех

Потребителски аватар
Plumber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plumber » Пон 09 окт 2006 22:12

Те тез от автоморгата да не ти го дават с волана.....тез пари за нищо ги нямат.Много са не им вервай.Струва ми се че Vasseto е прав.УСПЕХ

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Пон 09 окт 2006 22:50

и слпжо релета.. забравяш за цял живот..

Onufri
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Onufri » Вто 10 окт 2006 7:44

Благодаря ви колеги за съпорта и инфото дето ми го дадохте. Ще послушам Васето и тази събота ще се пробвам да я отворя аз таз джаджа. В събота изключвам акумулатора, отивам за една Каменица и ако може да се пооправи - ще го позакърпя малко докато се снабдя с друг ключ ... и както каза wili98 - ще слагам аз релетата !!!! :)
Още един път благодарско на всички !!!

Потребителски аватар
OldSchoolPassat
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот OldSchoolPassat » Вто 10 окт 2006 20:02

wili98 написа:и слпжо релета.. забравяш за цял живот..

Колега, моя пасатор си има релета фабрично и отново преди 2 години ако не се лъжа се наложи да сменим машинката. Тогава пари бол имах и я поръчахме от германия от тогавашния магазин на VW в Пловдив на Мария Луиза. От тогава не е мръднала държа да отбележа.

Ros
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ros » Сря 11 окт 2006 20:26

Имах подобен проблем.Лоста за превключване от къси на дълги и копчето за включване на светлините загряваха. В един сервиз ми ги отвориха и почистиха клемите след което те вече работиха нормално.Но до кога незнам.

Onufri
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Onufri » Пон 16 окт 2006 18:52

Хора, помагайте !!! В неделя се пробвах да сваля еарбега и ударих на камък. Разбрах, че се държи само на два болта от задната страна на волана (10х на Vasseto!!!), обаче не мога да ги отвъртя да му се невиди. Пробвах със звезда - голям зор, обаче нищо не стана. После пробвах с шестограм. Пасна идеално, обаче не се развърта. Шестограма се изяде и стана объл, обаче тез болтове не помръдват !!!! Реших, да не са с обратна резба, ама и на другата страна на поддават. Цръкнах малко WD-40, изчаках 10-15 мин. - никакъв резултат. Вече не знам какво да правя.
Хора, помогнете !!! Някой от вас имал ли е някакви проблеми от този род при сваляне на еърбег ???
Знам, че някой ще ме пратят на майстор, ама до заплата има още доста време, а пък и това са два болта да му се невиди !!! Яд ме е на тях !!!! :x

Потребителски аватар
blackpearl
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот blackpearl » Пон 16 окт 2006 21:55

О и аз така си го отворих и всичко се разхвърча ....

Върни се в “Passat”