Моно-инжекция,ABS,Клапан ли е?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Моно-инжекция,ABS,Клапан ли е?
Днес ми е ден за ръчкане по бензинката,разцепих моно инжектора за рутинен оглед и почистване.И забелязах едно висящо пластмасово цилиндърче с маркуче увито с пружинка.Мандахерца се в зоната защото му е скъсан клипса.Смених напуканото маркуче и понеже не знам за какво служи-го отворих...ами нищо няма вътре,нещо като кътийка в която се мъдри една пластмаса,духах/смуках-и за клапан не става...някой ако има идея-да подскаже.Ето снимчица:

- Cern Swiss
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Моно-инжекция,ABS,Клапан ли е?
Това е филтър за вентилация на моното, не го пипай.
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
Това го има на РП-тата.Вентилация на ТПС-а е.Общо взето и да я има и да я няма.....
-
- Автомобил:
- Двигател:
Пипнах го,даже го разглобих....никакъв филтър не е,нещо като своеобразно "ауспухче",завихря нещо си.Сега пак си е там,надлежно притегнат с нов клипс и си върши работата(каквато и да е).Другият край на маркучето му е в един щуцер,точно под TPS.При продухване се усеща силно съпротивление и в двете посоки.Предполагам е във комуникация с един от онези малки отворчета под/над дроселната клапа.
След интервенцията(моното свалено,почистено със спрей,сменени всички маркучета около него,идеално почистена вентилация на капака,откачен акумулатор над 24 часа,почистена запалителна система)-запали с докосване,малко колебания в П.Х. до около 60-на градуса след което закова 900.Добър респонс на педала на газта.
А всичко почна от смяна на гарнирурата на капака.(писал съм в друга тема какво съм вършил).До няколко дена ще се произнеса окончателно за крайния резултат.
След интервенцията(моното свалено,почистено със спрей,сменени всички маркучета около него,идеално почистена вентилация на капака,откачен акумулатор над 24 часа,почистена запалителна система)-запали с докосване,малко колебания в П.Х. до около 60-на градуса след което закова 900.Добър респонс на педала на газта.
А всичко почна от смяна на гарнирурата на капака.(писал съм в друга тема какво съм вършил).До няколко дена ще се произнеса окончателно за крайния резултат.
-
- Автомобил:
- Двигател:
pas1.8mi написа:Това го има на РП-тата.Вентилация на ТПС-а е.Общо взето и да я има и да я няма.....
Ако това наистина е така,с какъв кеф ще шприцна малко "контакт-оил" в зоната на TPS.....
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”