Моно-инжекция,ABS,Клапан ли е?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Моно-инжекция,ABS,Клапан ли е?

Мнениеот emo-gar » Нед 29 апр 2012 21:22

Днес ми е ден за ръчкане по бензинката,разцепих моно инжектора за рутинен оглед и почистване.И забелязах едно висящо пластмасово цилиндърче с маркуче увито с пружинка.Мандахерца се в зоната защото му е скъсан клипса.Смених напуканото маркуче и понеже не знам за какво служи-го отворих...ами нищо няма вътре,нещо като кътийка в която се мъдри една пластмаса,духах/смуках-и за клапан не става...някой ако има идея-да подскаже.Ето снимчица:
Изображение

Потребителски аватар
Cern Swiss
Автомобил:
Двигател:

Re: Моно-инжекция,ABS,Клапан ли е?

Мнениеот Cern Swiss » Пон 30 апр 2012 7:50

Това е филтър за вентилация на моното, не го пипай.

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Мнениеот pas1.8mi » Пон 30 апр 2012 9:35

Това го има на РП-тата.Вентилация на ТПС-а е.Общо взето и да я има и да я няма.....

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Пон 30 апр 2012 9:36

Пипнах го,даже го разглобих....никакъв филтър не е,нещо като своеобразно "ауспухче",завихря нещо си.Сега пак си е там,надлежно притегнат с нов клипс и си върши работата(каквато и да е).Другият край на маркучето му е в един щуцер,точно под TPS.При продухване се усеща силно съпротивление и в двете посоки.Предполагам е във комуникация с един от онези малки отворчета под/над дроселната клапа.
След интервенцията(моното свалено,почистено със спрей,сменени всички маркучета около него,идеално почистена вентилация на капака,откачен акумулатор над 24 часа,почистена запалителна система)-запали с докосване,малко колебания в П.Х. до около 60-на градуса след което закова 900.Добър респонс на педала на газта.
А всичко почна от смяна на гарнирурата на капака.(писал съм в друга тема какво съм вършил).До няколко дена ще се произнеса окончателно за крайния резултат.

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Пон 30 апр 2012 9:39

pas1.8mi написа:Това го има на РП-тата.Вентилация на ТПС-а е.Общо взето и да я има и да я няма.....

Ако това наистина е така,с какъв кеф ще шприцна малко "контакт-оил" в зоната на TPS.....

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”