Напоследък се чува странен шум от към първото или средното гърне, но само при ускорение над определени обороти 1500 примерно, а на място като форсирам го няма.
Случвало ли ви се е подобно нещо?
Може ли да ручи гърне само на скорст?
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Може ли да ручи гърне само на скорст?
Ако гърнето е пробито, или отвътре е изтърбушено, следствие от конденза, почва да ръждясва отвътре и почва да се разпада карантията в него и когато си на високи убороти на скорост и пуснеш газта се чува шума! При мен го има на задното гърне! А за високите обороти, е нормално, да се чува повече! Карай така докато събереш пари и го сменяй!
На мен ми се е случвало подобно нещо. Чувах едно бучене като от гърне което беше постоянно над определени обороти. когато форсирах колата на място бученето не беше същото. В един прекрасен ден, карайки колата и с идеята къде да сменя гърнето, намерих решението на проблема. след смяната на лагерите на задна дясна главина бученето изчезна. Става дума за Голф 2 1,6 ТД
- giorgo77
- Автомобил:
- Двигател:
Днес я карах при едни араби, които сменят гърнета и ми каза, че е увиснал двигателя назад и тръбата е на 1-2см. от рейката и като ускорявам сигурно се мърда още и опира в рейката. Даже има и следи, че е опирала. Сигурно задните тампони на двигателя са заминали.
Имате ли идея колко струват и дали трябва да се сменят всичките?
Имате ли идея колко струват и дали трябва да се сменят всичките?
-
- Low rider
- Автомобил: OLD
- Двигател: OTO
Този от страната на ангренажа и предния са около 40-50 лева а този откъм скоростната кутия е до 30на лева.Това са цени за "хубави" китайци
Ако някой се опита да ти продаде за около тези пари и ти казва, че са хубави просто не му вярвай 

Такова опиране на колекторните тръби в рейката е по-вероятно при ниските обороти на двигателя или на празен ход, когато тресенето на двигателя е по-голямо. В този случай шумът който се чува е по-скоро дрънчене на метал в метал отколкото ручене от излизащи газове през дупка на гърнето. Двата шума са ясно различими един от друг.
- giorgo77
- Автомобил:
- Двигател:
Точно такъв е шума, но в началото не знаех какво е. При ускорение се появява основно, защото двигателя се накланя още назад, а празен ход го няма.
Аз мисля да сменя само задния тампон на двигателя от към купето. Вие какво ще ме посъветвате?
Аз мисля да сменя само задния тампон на двигателя от към купето. Вие какво ще ме посъветвате?
- giorgo77
- Автомобил:
- Двигател:
Реших да ги сменям всичките тампони, но сега дилемата е какви да са. От евтините или от хубавите? От хубавите ще ми излязат близо 200 лв. без труда. Не знам , ако взема от евтините дали ще изкарат 2, 3 години поне. Тази кола едва ли ще я карам повече.
-
- Low rider
По добре оригинални втора ръка 

- giorgo77
- Автомобил:
- Двигател:
Не бих рискувал с тампони втора ръка. Ако се окажат омекнали като моите. Някаква марка за качествени тампони ,ако ми препоръчате ще сте супер.
-
- Low rider
Нови оригинални 

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Илиянски, стига бре. Искаш да кажеш, че средна хубост няма?
Waico, Febi са такива марки. Колко ще изкарат и дали са китайци не знам кой може да каже.
За втората ръка тампони и преди съм споменавал, че го отбягвам като вариант, лично мнение. Ако колата ще се кара дълго още - оригинални нови, ако не е ясна съдбата й близките 1-2 години може да минеш спокойно и с Феби, според мен де. 

Waico, Febi са такива марки. Колко ще изкарат и дали са китайци не знам кой може да каже.

-
- Low rider
Ако си мислиш, че феби не са китайци жестоко се лъжеш.Това Феби не е това което е било някога.Като топран само пакетират одавна 

- giorgo77
- Автомобил:
- Двигател:
Взех Феби -128лв. 3те пък ще видим утре какво ще каже майстора.
- giorgo77
- Автомобил:
- Двигател:
Смениха ми тампоните, но проблема не се реши само с това. Малко се повдигна двигателя, но не достатъчно и пак се чуваше оня ужасен шум при потегляне. После я закараш да ми сменят средното гърне защото беше изгнила тръбата преди него и там имаше провисване, но трябваше да се скъси и тръбата от изпускателния колектор преди меката връзка за да се отдалечи от рейката и сега е екстра. Оказа се, че тампоните съм ги сменил напразно, но както и да е. Здраве да е!
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”