към PC специалистите

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Вто 17 окт 2006 18:12

Какви са тия бре Sony "Мони" LG хехе. :) За 160 180 лева има чисто нови Plextor. Та даже и по-евтини може да се намерят. Един път са. :D

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Вто 17 окт 2006 20:22

blacki написа:има чисто нови Plextor

Да ти кажа честно, че ако съм продал 10 плекстора, за същия период съм продал 500 ЛГ-та и знаеш ли каква е равносметката? От тези 500 ЛГ-та за 1 година са се счупили 3-4, а от 10-те плекстора - 5бр. ходиха до сервиза, извода го оставям на теб :) Лично аз в къщи съм с Плекстор, от няма и къде, защото един клиент (виден пират) след като си купи НЕК, ЛГ и Плекстор (наведнъж за да види практически, кое е по-добро), дойде след месец и ми върна неработещ Плекстор (беше записал сигурно над 200 диска на него). В сервиза го смениха с ново. След още един месец пак ми го донесе строшено. Пак го смениха с ново и пича ми каза "Братле, дай едно ЛГ че е яко като чук, а тоз плекстор го продай на някой, не искам да ми връщаш пари ..." Дадох му ЛГ и повече не съм го виждал (сигурно им скъсва задника на тези писачки).

От лични наблюдения (домашния Плекстор PX-716A модел) - инициализира се много бавно и е шумен. Имам обикновен ДВД-РОМ ЛГ (разбира се) - обикновен рийдър, и като взимам дискове с филми от видеотеката (за щерката анимации), понякога са доста надрани - Плекстора се мъчи с тях, докато ЛГ-то ги врътка безотказно :), а и е над 5 годинки (ЛГ-то) :)

Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот buFka » Вто 17 окт 2006 20:57

LG-GSA4082B - от 3 години и нещо никъв проблем...или 2 години и нещо, не помня точно, бих гласувал с 2 ръце за LG, но ако имам възможност наистина Plextor бих взел...

edit: са кат прочетох мусурчето кво е писал, не бих си взел плекстора...

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Вто 17 окт 2006 21:10

От около хиляда бройки LG-та писачки от последните няколко поколения
H10N, LG GSA-4163B, LG GSA-4167, LG GSA-5163D да са имали проблеми десетина....... така че един глас за LG ....само една забележка към N10H бавничко инициализира дисковете в началото........ в сравнение с предишните модели .... на LG лапави са им CDRW/DVD комбо устройствата....

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Вто 17 окт 2006 22:57

4 месеца тормозя една LG - 60 кинта с 12 месеца гаранция - като за първа записвачка - много доволен!Има такива в службата 2-3 години и още си бачкат :shock

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Вто 17 окт 2006 23:35

Всички нови компоненти вече би трябвало да са с поне две години гаранция.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Сря 18 окт 2006 9:27

LiteOn Combo имам. Скапа се четенето на СД още на втората седмица. Смениха ми го веднага и вече втора година е без проблем! Имам над 300 СД-та с филми на нея записани.

Братт, ако дойдеш утре, ще те водя в едно магазинче до ТУ на центъра. 100 диска, 99 мин (790МВ) са 30 кинта. От 3 такива стекчета само 1 диск ми е направил мизерия. И фактурка си дават, хората...

Потребителски аватар
Bratt
Drivers wanted
Автомобил: MKII
Двигател: EZhko

Мнениеот Bratt » Сря 18 окт 2006 10:21

radotom написа:Братт, ако дойдеш утре...

LightScribe ли са?? и чия марка?

optimi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот optimi » Сря 18 окт 2006 10:48

http://hardwarebg.com/forum/showthread. ... ge=1&pp=25

Мисля че тук е казано всичко :lol:

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Сря 18 окт 2006 10:49

optimi написа:http://hardwarebg.com/forum/showthread.php?t=43920&page=1&pp=25

Мисля че тук е казано всичко :lol:

оооо там имам много такива теми :twisted:

Потребителски аватар
tatenceto
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот tatenceto » Сря 18 окт 2006 11:25

от всичко прочетено до сега най- добре като чели са LG-то сега остава да намеря най-евтиното с най-дълъг гаранционен живот :D .неискам много нали :D

Потребителски аватар
zmej
Автомобил: Audi 8D5 Quattro
Двигател: AJL
Контакти:

Мнениеот zmej » Сря 18 окт 2006 12:22

Да използвам темата на колегата, да не отварям нова... :oops:

Та, има ли шанс отнякъде все още да изскочи някоя залежала Ямаха CRW-3200 или CRW-F1? :roll:

Потребителски аватар
fen_bora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот fen_bora » Сря 18 окт 2006 14:11

Айде и аз да си дам мнениео :roll:

Аз съм с Lite-On и съм супер довелен, 3-ма мой риятели си взеха в последствие и са доволни.

LG споредмен по-добре не си взимай.

П.П. До колкото ми е известнно Сони си прави записвачките в заводите на Lite-On , но не предирам и не искам да споря за това , просто го споделям.

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Сря 18 окт 2006 14:22

musura написа:
blacki написа:има чисто нови Plextor

Да ти кажа честно, че ако съм продал 10 плекстора, за същия период съм продал 500 ЛГ-та и знаеш ли каква е равносметката? От тези 500 ЛГ-та за 1 година са се счупили 3-4, а от 10-те плекстора - 5бр. ходиха до сервиза, извода го оставям на теб :) Лично аз в къщи съм с Плекстор, от няма и къде, защото един клиент (виден пират) след като си купи НЕК, ЛГ и Плекстор (наведнъж за да види практически, кое е по-добро), дойде след месец и ми върна неработещ Плекстор (беше записал сигурно над 200 диска на него). В сервиза го смениха с ново. След още един месец пак ми го донесе строшено. Пак го смениха с ново и пича ми каза "Братле, дай едно ЛГ че е яко като чук, а тоз плекстор го продай на някой, не искам да ми връщаш пари ..." Дадох му ЛГ и повече не съм го виждал (сигурно им скъсва задника на тези писачки).

От лични наблюдения (домашния Плекстор PX-716A модел) - инициализира се много бавно и е шумен. Имам обикновен ДВД-РОМ ЛГ (разбира се) - обикновен рийдър, и като взимам дискове с филми от видеотеката (за щерката анимации), понякога са доста надрани - Плекстора се мъчи с тях, докато ЛГ-то ги врътка безотказно :), а и е над 5 годинки (ЛГ-то) :)

Сега на ги знам как се представят плекстор. ДВД-та нигога не съм пекал на Плекстор и въобще. Просто останах с добри впечатления от СД записвачките им ама едно време когато бяха колкото половин компютър. С тия "ценички" сега и мене нещо ме съмняват.
БРБ Бре само аз ли имам такива наблюдения или не. Занчи напоследък попадам на много по-стойностни неща втора ръка внос примерно отколкото на "нови" от магазина с голямаааа гаранция. :?

Потребителски аватар
alexx
Автомобил: SantaFe
Двигател:

Мнениеот alexx » Чет 19 окт 2006 19:38

LiteOn SOHW1653S 3 та година ще подкара на много шпиндели ЦДта и ДВДта

Върни се в “ОФФ-Топик - други”