Той закона си е така,точно за да предпази и двете страни,колкото и да е калпав,пак е мислено като е писан,защото ти можеш като наемодател да отидеш,да вземеш да размахваш пръст и еди си кво си на някой невинен,който си живее на квартира,да кажеш,че е сменил плочките,паркета и пр. и искаш да ти плати старите и прочие и прочие.Измами доста.
Наглостта е безкрайна и на наемодателите и ще дам пример :
Приятел в Свищов на квартира (студент),хазяйката (наемодателка) живее в друг апартамент,на разстояние.Същата си позволява да ходи когато си реши там ( те живеят 6 човека в 4 стаен,по 2ма в стая (2х2 момчета и една стая с 2 кокошки)) без да предупреди дори,влиза в колкото часа си реши тя,влиза,оглежда целия апартамент и си излиза.Случвало се е да ги буди да види дали всичко е наред в стаята

.На мен чашата ми преля,когато ми разказваше,че тази е дошла в апартамента и на този мой приятел,му били дошли 2 момчета на гости и останали там да спят...тя като ги видяла,започнала да вика,да хули и т.н. и ги накарала да си платят нощувка (по 8 лв. на калпак...) и ги изгонила по живо по здраво...аз това нещо и сега като го пиша ми се вдига кръвното и побеснявам.Той не иска да се занимава,защото е домакинка в общежитията им и има някакви селски връзки в академията (то това от време оно е така...) и не иска да му развалят нещо нещата.Те че са шматки на по 20 години и са се стреснали от нея...Аз като се замисля не знам как бих реагирал,кибритлия съм и ако ме хване на калъп с някоя кака,а недай си боже,нещо посмее да каже,еле пък на нея
Идеята на примера ми беше,да покаже,че закона предпазва и двете страни