Държи високи обороти на газ-Решено
-
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: 1.6 ABU
Re: Държи високи обороти на газ-Решено
Проблема решен - смяна на мембраните на газова и всичко заспа 

gadniqt написа:Здравейте,в последно време колата като позагрее и като спра на някой светофар,гледам че колата сама се форсира до към 2000 оборота и си ги поддържа сама - това на Газ. Като загася колата и после запаля временно е няма тая "екстра". Ако обърна на бензин, оборотите почват плавно да падат до нормалните 800. От скоро го прави тоя номер и май само на загрял двигател и само на газ(почти не е карам на бензин,но май на бензин си е пушка). Колата е Г3 АБУ, с АГУ Ловато.
Доколкото се разрових е нещо по мебраните проблема,но възможно ли е да не е нещо по газовата уредба,че да не ходя направо на газаджия.
Колега, проблема при мен е същия. Понякога се появява, понякога не.Но сега лятото, по задръстванията на светофарите си държи 2000 оборота, но както при теб като включа на бензин, постепенно се оправят оборотите. При мен и разхода е висок, под 11 смесен разход, не мога да видя, обикновено 12 газ. Само че при мен газовата уредба е нова Ловато(480 лв.), няма и 10 000 км. а този проблем си го правеше, от както ми я монтираха. Ходих по "майстори", настройваха я и нищо. Смених тампона на моното, уж се оправи, покарах малко и после пак се появи. Съмнява ме, да не са ми сложили дефектен изпарител. Колата е голф 1,8 моно ADZ GT.
-
Tino91 написа:gadniqt написа:Здравейте,в последно време колата като позагрее и като спра на някой светофар,гледам че колата сама се форсира до към 2000 оборота и си ги поддържа сама - това на Газ. Като загася колата и после запаля временно е няма тая "екстра". Ако обърна на бензин, оборотите почват плавно да падат до нормалните 800. От скоро го прави тоя номер и май само на загрял двигател и само на газ(почти не е карам на бензин,но май на бензин си е пушка). Колата е Г3 АБУ, с АГУ Ловато.
Доколкото се разрових е нещо по мебраните проблема,но възможно ли е да не е нещо по газовата уредба,че да не ходя направо на газаджия.
Колега, проблема при мен е същия. Понякога се появява, понякога не.Но сега лятото, по задръстванията на светофарите си държи 2000 оборота, но както при теб като включа на бензин, постепенно се оправят оборотите. При мен и разхода е висок, под 11 смесен разход, не мога да видя, обикновено 12 газ. Само че при мен газовата уредба е нова Ловато(480 лв.), няма и 10 000 км. а този проблем си го правеше, от както ми я монтираха. Ходих по "майстори", настройваха я и нищо. Смених тампона на моното, уж се оправи, покарах малко и после пак се появи. Съмнява ме, да не са ми сложили дефектен изпарител. Колата е голф 1,8 моно ADZ GT.
Смени си мембраните(по -евтино е за проба

- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
то ясно газов като е проблема,ама ти беше писал,че и на бензин е същото...??
-
Iezekil написа:то ясно газов като е проблема,ама ти беше писал,че и на бензин е същото...??
Бях писал,че като обърна на бензин е по слабо изразен проблема,явно като е скъсана мембраната ги смесва,поне така си го обяснявам,но определено и на бензин правеше мизерии
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
gadniqt написа:Iezekil написа:то ясно газов като е проблема,ама ти беше писал,че и на бензин е същото...??
Бях писал,че като обърна на бензин е по слабо изразен проблема,явно като е скъсана мембраната ги смесва,поне така си го обяснявам,но определено и на бензин правеше мизерии
Как така ще ги смеси? Нали има клапан за тая работа, който спира газта към изпарителя

-
stefan4o написа:gadniqt написа:Iezekil написа:то ясно газов като е проблема,ама ти беше писал,че и на бензин е същото...??
Как така ще ги смеси? Нали има клапан за тая работа, който спира газта към изпарителя
Ами нямам си на идея,факт е че правеше мизерии и след смяна се оправи

- piter_96
- Автомобил: VW Golf III VW Golf III Variant
- Двигател: AFT 1997 AAM 1994
Появи ли се проблема отново колега, или след смяна на мембрани всичко е ОК ?
-
piter_96 написа:Появи ли се проблема отново колега, или след смяна на мембрани всичко е ОК ?
След смяна всичко е ОК

Върни се в “Автогазови уредби”