Държи високи обороти на газ-Решено

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
gadniqt
Автомобил: Golf 3
Двигател: 1.6 ABU

Re: Държи високи обороти на газ-Решено

Мнениеот gadniqt » Пон 14 май 2012 20:39

Проблема решен - смяна на мембраните на газова и всичко заспа :)

Потребителски аватар
Tino91
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Tino91 » Нед 24 юни 2012 12:04

gadniqt написа:Здравейте,в последно време колата като позагрее и като спра на някой светофар,гледам че колата сама се форсира до към 2000 оборота и си ги поддържа сама - това на Газ. Като загася колата и после запаля временно е няма тая "екстра". Ако обърна на бензин, оборотите почват плавно да падат до нормалните 800. От скоро го прави тоя номер и май само на загрял двигател и само на газ(почти не е карам на бензин,но май на бензин си е пушка). Колата е Г3 АБУ, с АГУ Ловато.
Доколкото се разрових е нещо по мебраните проблема,но възможно ли е да не е нещо по газовата уредба,че да не ходя направо на газаджия.

Колега, проблема при мен е същия. Понякога се появява, понякога не.Но сега лятото, по задръстванията на светофарите си държи 2000 оборота, но както при теб като включа на бензин, постепенно се оправят оборотите. При мен и разхода е висок, под 11 смесен разход, не мога да видя, обикновено 12 газ. Само че при мен газовата уредба е нова Ловато(480 лв.), няма и 10 000 км. а този проблем си го правеше, от както ми я монтираха. Ходих по "майстори", настройваха я и нищо. Смених тампона на моното, уж се оправи, покарах малко и после пак се появи. Съмнява ме, да не са ми сложили дефектен изпарител. Колата е голф 1,8 моно ADZ GT.

gadniqt

Мнениеот gadniqt » Нед 24 юни 2012 13:17

Tino91 написа:
gadniqt написа:Здравейте,в последно време колата като позагрее и като спра на някой светофар,гледам че колата сама се форсира до към 2000 оборота и си ги поддържа сама - това на Газ. Като загася колата и после запаля временно е няма тая "екстра". Ако обърна на бензин, оборотите почват плавно да падат до нормалните 800. От скоро го прави тоя номер и май само на загрял двигател и само на газ(почти не е карам на бензин,но май на бензин си е пушка). Колата е Г3 АБУ, с АГУ Ловато.
Доколкото се разрових е нещо по мебраните проблема,но възможно ли е да не е нещо по газовата уредба,че да не ходя направо на газаджия.

Колега, проблема при мен е същия. Понякога се появява, понякога не.Но сега лятото, по задръстванията на светофарите си държи 2000 оборота, но както при теб като включа на бензин, постепенно се оправят оборотите. При мен и разхода е висок, под 11 смесен разход, не мога да видя, обикновено 12 газ. Само че при мен газовата уредба е нова Ловато(480 лв.), няма и 10 000 км. а този проблем си го правеше, от както ми я монтираха. Ходих по "майстори", настройваха я и нищо. Смених тампона на моното, уж се оправи, покарах малко и после пак се появи. Съмнява ме, да не са ми сложили дефектен изпарител. Колата е голф 1,8 моно ADZ GT.

Смени си мембраните(по -евтино е за проба :) ),при мен газаджията, каза че едната мембрана била скъсана и някаква друга мембрана и тя била пред скъсване. След смяна,оборотите заспаха,изчезна лекото тресене,оборотите вече не играят,не се форсира,разхода се оправи :) ...aбе 3-4 проблема отведнъж се махнаха :). Само ми направи впечатления,че като е изпънах по магистралата и по едно време гледам,че пак ми се появи едно леко задържане около 1500 оборота и то само на магистралата ми го направи един път,но го отдавам на не добър реглаж, смятам да не е барам,че в града ми е супер :)

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Пон 25 юни 2012 12:28

то ясно газов като е проблема,ама ти беше писал,че и на бензин е същото...??

gadniqt

Мнениеот gadniqt » Пон 25 юни 2012 13:36

Iezekil написа:то ясно газов като е проблема,ама ти беше писал,че и на бензин е същото...??

Бях писал,че като обърна на бензин е по слабо изразен проблема,явно като е скъсана мембраната ги смесва,поне така си го обяснявам,но определено и на бензин правеше мизерии

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Нед 01 юли 2012 6:23

gadniqt написа:
Iezekil написа:то ясно газов като е проблема,ама ти беше писал,че и на бензин е същото...??

Бях писал,че като обърна на бензин е по слабо изразен проблема,явно като е скъсана мембраната ги смесва,поне така си го обяснявам,но определено и на бензин правеше мизерии

Как така ще ги смеси? Нали има клапан за тая работа, който спира газта към изпарителя :lol:

gadniqt

Мнениеот gadniqt » Пон 02 юли 2012 9:19

stefan4o написа:
gadniqt написа:

Как така ще ги смеси? Нали има клапан за тая работа, който спира газта към изпарителя :lol:

Ами нямам си на идея,факт е че правеше мизерии и след смяна се оправи :shock

Потребителски аватар
piter_96
Автомобил: VW Golf III VW Golf III Variant
Двигател: AFT 1997 AAM 1994

Мнениеот piter_96 » Съб 06 окт 2012 20:01

Появи ли се проблема отново колега, или след смяна на мембрани всичко е ОК ?

gadniqt

Мнениеот gadniqt » Съб 06 окт 2012 22:37

piter_96 написа:Появи ли се проблема отново колега, или след смяна на мембрани всичко е ОК ?

След смяна всичко е ОК :)

Върни се в “Автогазови уредби”