Моно инжекциони-гасите ли на газ автомобилите?

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Re: Моно инжекциони-гасите ли на газ автомобилите?

Мнениеот rokera671 » Нед 10 юни 2012 14:39

Никога не съм я гасил на бензин.Паля на бензин и прехвърлям на газ.Никакви проблеми с паленето.
АБУ ,изпарител БРЦ.100 000 ,оригиналните мембрани!!Е това е машина!!! :D

ivan-
Автомобил: golf 3 GL
Двигател: aam 1.8

Мнениеот ivan- » Нед 10 юни 2012 17:03

прави го винаги, когато двигателя изстине съвсем! ако е затоплен, няма проблем! пали безпроблемно, ако го загася, преди да е затоплил малко, пали трудно!

Последна промяна от ivan- на Нед 10 юни 2012 17:34, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
kacarov_dupnitsa
Автомобил: Ауди А6
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kacarov_dupnitsa » Нед 10 юни 2012 17:27

Никога не съм я гасил на бензин.Паля на бензин и прехвърлям на газ.Никакви проблеми с паленето. Дори и през зимата :!:

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Нед 10 юни 2012 21:20

Евалла,на 4 страница точни и конкретни отговори.Но!Имаме развитие и темата ще се прекръсти на "помощ,голям съм простак"
Та,днес за къв ли чеп разглобих клапана на изпаритела,който е Волтран.Хубу,ма като го сложих и взе да изпуска газ.Извадих гумичката понеже имах резервна,да ама резервната бше празна и плитка,а в моята имаше метална шайбичка.Визуално нищо и няма на старата...Сложих новата,после я сложих като и наврях шайбичка,после старата...абе с една дума-все изпуска.Сега като най-слабо изпускаща сложих новата,но си пуска де.Та въпроса ми е има ли конкретно такива точно гумички и дали ще се оправи с нова?Че на предния изпарител даже и пружини и подлагах двойни и все тая,на практика точно заради тази гумичка го смЕних.То май ако иде за нов работата,ще взема да сложа БРЦ,че поне за тях гуми ще има я...

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Съб 16 юни 2012 22:55

Iezekil написа:Евалла,на 4 страница точни и конкретни отговори.Но!Имаме развитие и темата ще се прекръсти на "помощ,голям съм простак"
Та,днес за къв ли чеп разглобих клапана на изпаритела,който е Волтран.Хубу,ма като го сложих и взе да изпуска газ.Извадих гумичката понеже имах резервна,да ама резервната бше празна и плитка,а в моята имаше метална шайбичка.Визуално нищо и няма на старата...Сложих новата,после я сложих като и наврях шайбичка,после старата...абе с една дума-все изпуска.Сега като най-слабо изпускаща сложих новата,но си пуска де.Та въпроса ми е има ли конкретно такива точно гумички и дали ще се оправи с нова?Че на предния изпарител даже и пружини и подлагах двойни и все тая,на практика точно заради тази гумичка го смЕних.То май ако иде за нов работата,ще взема да сложа БРЦ,че поне за тях гуми ще има я...

Иди на газаджия бе Човек!!Колко пари ще ти вземе!?

nepreklonniq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nepreklonniq » Нед 17 юни 2012 5:43

rokera671 написа:
Iezekil написа:Евалла,на 4 страница точни и конкретни отговори.Но!Имаме развитие и темата ще се прекръсти на "помощ,голям съм простак"

Иди на газаджия бе Човек!!Колко пари ще ти вземе!?

Ами ще му вземе колкото за нов изпарител...

Потребителски аватар
Iezekil

Мнениеот Iezekil » Нед 17 юни 2012 6:02

1.Ако ида на газаджия,форума става безпредметен
2.И да ида той няма о ткъде да вземе тея гумички и същата работа.
3.Най-близкия ми газаджия е на 80км.от мен в едната посока.Както каза колегата,не е рентабилно.
Утре или вдругиден ми пристига гумичка от Пловдив,дано да стане и да приключа с темата.Проблема ще излезе точно давене,тази с която съм сега пуска на редки импулси газ в покой.

Потребителски аватар
Iezekil

Мнениеот Iezekil » Сря 27 юни 2012 18:26

Проблема решен-нов изпарител БРЦ.Паленето топла стана денска игра,тепърва ще проучваме останалите положения.

Потребителски аватар
Ivo 1983
Автомобил: Golf 3
Двигател: ADZ 1996

Мнениеот Ivo 1983 » Сря 27 юни 2012 18:29

Iezekil написа:Проблема решен-нов изпарител БРЦ.Паленето топла стана денска игра,тепърва ще проучваме останалите положения.

Много и безаварийни километри с новата придобивка :beer

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Сря 27 юни 2012 19:49

Що не каза, преди да го сложиш! Калпави са пластмасовите щуцери на водата и е хубаво да се сменят с метални. Това е слабото място на БРЦ.

nepreklonniq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nepreklonniq » Сря 27 юни 2012 19:51

muns61 написа:Що не каза, преди да го сложиш! Калпави са пластмасовите щуцери на водата и е хубаво да се сменят с метални. Това е слабото място на БРЦ.

Отговарям вместо колегата - щутцерите издържат около година на топлата вода...след това могат да се сменят.

Потребителски аватар
Iezekil

Мнениеот Iezekil » Сря 27 юни 2012 20:19

ами де да знам мамка му...от къде да се снабдя с тея щуцри?И трябва ли да си приготвям гарнитури и прочи за да ги сменя?

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Сря 27 юни 2012 20:23

Щуцерите ги има по магазините, имат гумени О-пръстенчета. Ако ги смениш сега, ще минеш със старата гарнитура на капака на изпарителя. Ако изчакаш, ще ти трябва нова.

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Сря 27 юни 2012 20:25

Е чупят се наистина,ако почне да ги върти за щяло и нещяло.Ако си ги монтира заедно с маркучите и си хване всичко както трябва няма да има проблеми.Може би след 4-5 години като се наложи да го обслужи,да ги счупи но до тогава може и колата да е сменил mhihi

Потребителски аватар
Iezekil

Мнениеот Iezekil » Сря 27 юни 2012 20:42

няма да ги въртя,но и колата няма да сменя сякаш...значи да си карам 5 години спокойно??

Върни се в “Автогазови уредби”