Лентата нямам спомен колко беше.
А диодите-обикновени, сини. Има едни дето са плоско отпред. Ако нямаш от тях..става и с обикновен диод като го минеш с шкурката за да му махнеш "лупата" отпред. Запоени са директно към платката с резисторче на всеки диод.
Смяна на осветлението на таблото
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- TheExorcist
- Автомобил: Golf 3 94
- Двигател: ABF
- devil_666_87
- Автомобил: Vw Passat B3 G60 Syncro
- Двигател: 1.8 G60
Re: Смяна на осветлението на таблото
Ето какво успях да си направя сам с доста светодиодчета и мн свободно време 

- stefarata
- Автомобил: Ford S Max MK1
- Двигател: TDCI
devil_666_87 написа:Ето какво успях да си направя сам с доста светодиодчета и мн свободно време
браво колега,харесва ми как е станало,би ли споделил какви диоди използва

- devil_666_87
- Автомобил: Vw Passat B3 G60 Syncro
- Двигател: 1.8 G60
Мерси колега доста голяма играчка си беше ама си заслужаваше
Иначе диодите които сам използвал са обикновени за разсеяна светлина като на всеки диод съм слагал съпротивление . Ако някои се интересува с радост ще помогам .

- G-HELL
- Автомобил: Golf MKIII
- Двигател:
Здравейте и добър ден. Някой случайно да знае къде във Велико Търново и наоколо бих могъл да намеря от тези диоди с цокал като на заводските крушки на таблото (Голф 3/Венто). След 2 дни разправии с поялник, който купих преди около година от "Всичко по 1 лев" до такава степен се вбесих, че отиде в контейнера... Доста се поизмъчих с този боклук... две прости кабелчета не искат да хванат на диодната лента. Какво ли не пробвах, човката търках с пила, кулофон, тенол... и не става, и не става, а по прицип имам опит със запояване
(По-натам ще търся някой хубав индукционен). А и без това вече не ми се запоява подсветката на дисплеите директно върху платката на таблото.

G-HELL написа:Здравейте и добър ден. Някой случайно да знае къде във Велико Търново и наоколо бих могъл да намеря от тези диоди с цокал като на заводските крушки на таблото (Голф 3/Венто). След 2 дни разправии с поялник, който купих преди около година от "Всичко по 1 лев" до такава степен се вбесих, че отиде в контейнера... Доста се поизмъчих с този боклук... две прости кабелчета не искат да хванат на диодната лента. Какво ли не пробвах, човката търках с пила, кулофон, тенол... и не става, и не става, а по прицип имам опит със запояване(По-натам ще търся някой хубав индукционен). А и без това вече не ми се запоява подсветката на дисплеите директно върху платката на таблото.
Колега ами потърси Цони като си от Търново няма начин да не си го мяркал някъде с един лилав голф АУДИОВОКС пише по него за 5-10 лв ще ти го оправи и колко нерви ще си спестиш не е истина,а той с тези пинизи се занимава и музики и т.н евтино работи пича,точен е,0887837513 му е номера-успех.
- jabre
- Автомобил: vw passat 35i vw golf mk1 1979
- Двигател: AAZ 1992
@devil_666_87
браво
супер си направил,
браво

- G-HELL
- Двигател:
baiMitak написа:Колега ами потърси Цони като си от Търново няма начин да не си го мяркал някъде с един лилав голф АУДИОВОКС пише по него за 5-10 лв ще ти го оправи и колко нерви ще си спестиш не е истина,а той с тези пинизи се занимава и музики и т.н евтино работи пича,точен е,0887837513 му е номера-успех.
Колега от не съм точно от Търново от Лясковец съм. Човека когото спомена не работи ли в Горна в магазин интеграл или се бъркам нещо?

- jabre
- Автомобил: vw passat 35i vw golf mk1 1979
- Двигател: AAZ 1992
Овако е при мене,

сменил сам крушки на табло с светодиодна лента, 2лв цена
и една биричка

Благодаря на колега @devil_666_87 го видях от него

сменил сам крушки на табло с светодиодна лента, 2лв цена

Благодаря на колега @devil_666_87 го видях от него

G-HELL написа:baiMitak написа:Колега ами потърси Цони като си от Търново няма начин да не си го мяркал някъде с един лилав голф АУДИОВОКС пише по него за 5-10 лв ще ти го оправи и колко нерви ще си спестиш не е истина,а той с тези пинизи се занимава и музики и т.н евтино работи пича,точен е,0887837513 му е номера-успех.
Колега от не съм точно от Търново от Лясковец съм. Човека когото спомена не работи ли в Горна в магазин интеграл или се бъркам нещо?
Същия е същия е пича ама го няма вече бог да го прости млад мъж на 40 от инфаркт миналата седмица е починал ,днес като разбрах още не мога да дойда на мене си утре щях да ходя да го търся музика да ми реди....лека му пръст.
- G-HELL
- Двигател:
Да и аз тези дни чух това... 

- Wish_Master
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колеги, имам проблем със смяната на осветлението на ключа за климатика. Преди година го бях направил по упътването на първата страница на темата, но след време се развали механически и се наложи да поръчвам нов. Вчера го направих по същия начин, но при проба се оказа, че не работи добре.
При включени габарити светят сините(зелените диоди), при натискане обаче на който и да е от двата бутона(за климатик или за въртене на въздуха в купето) сините светлини изгасват и се включва червената индикация на съответния бутон. Преди не беше така. Всичко оставаше да си свети. Показвам снимка на ключа. Минусът в средата е общ за всичките 4 диода и минава през резистор.
Някакви идей?
При включени габарити светят сините(зелените диоди), при натискане обаче на който и да е от двата бутона(за климатик или за въртене на въздуха в купето) сините светлини изгасват и се включва червената индикация на съответния бутон. Преди не беше така. Всичко оставаше да си свети. Показвам снимка на ключа. Минусът в средата е общ за всичките 4 диода и минава през резистор.
Някакви идей?
-
- Автомобил: audi 13
- Двигател: tdi 110
Ако има някой от варна дето се занимава с това да ми пише на ЛС. и да си остави телефон
голф 3 от 0-240км
голф 3 от 0-240км

- karrlito
- Автомобил:
- Двигател:
И аз да се похваля
Между другото тоя поляризатор на часовника лесно се маха с макетно ножче обаче лепилото му няма миене(пробвах с газ, спирт и лакочистител
) Имах от една игра с дисплей и си отрязах обаче от 3 дисплея 2 се оказаха с такова лепило като това на часовника
С недовършено табло

на светло с радиото

диодите под часовника

диодната лента в таблото

завършено(ама забравих радиото да сложа
)

П.п. Вече задобрявам в махането на поляризатори

Взех си един термометър и реших да го направя в тон с осветлението и вградения часовник.
За махането на лепилото измислих много лесен начин с бормашина и мека приставка за полиране примерно, напоена със спирт и с нея се изтърква лепилото и ако има нещо надрано по поляризатора после с малко фина полирпаста и пак с тая приставка се изчиства и всичко става като оригинално

С недовършено табло
на светло с радиото
диодите под часовника
диодната лента в таблото
завършено(ама забравих радиото да сложа

П.п. Вече задобрявам в махането на поляризатори

Взех си един термометър и реших да го направя в тон с осветлението и вградения часовник.
За махането на лепилото измислих много лесен начин с бормашина и мека приставка за полиране примерно, напоена със спирт и с нея се изтърква лепилото и ако има нещо надрано по поляризатора после с малко фина полирпаста и пак с тая приставка се изчиства и всичко става като оригинално

Последна промяна от karrlito на Вто 07 авг 2012 21:55, променено общо 1 път.
Здравейте
Да знаете някой от София да се занимава с такива неща или някой колега ако е навит ,че ми свети вечерно време само километрража и часовника