препоръчайте ми инверторен климатик до около 1600лв

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
vesellin
Автомобил: Mitsubishi ASX
Двигател: 4N14
Контакти:

Мнениеот vesellin » Вто 31 окт 2006 9:33

Ото Кац написа:
vesellin написа:благодаря за отзивчивостта, спрях се и вече купихме Панасоник Инвентор 12ка - Made in Japan.

Понеже времето застудява вече, ще дадеш ли отзиви, т.к. и на мен ми предстои подобна покупка...?

хъ хъ :Mr Green Fun не сме го монтирали още - става със записване. Нали се сещаш че в момента всички купуват и монтират... а то не става ей така

Потребителски аватар
POLO PAVLETI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот POLO PAVLETI » Вто 31 окт 2006 9:45

juve написа:
се заключва в името ОСАКА Smile имам и инверторен Панасоник 12,
Колега , не ми се заяжда, ама да сравниш Панасоник инвертор с осака ( не заслужава даже с голяма буква да я напиша) си е направо светотатство :!: Едно мога да кажа - иди да ти поправят панасоника - явно не е наред. - я газ няма я нещо такова :wink: А за марките хм...навсякъде има момента да се плаща за име ама то ако трябва да платя за пасат + името ще го направя ( аз де :lol: ) а ти бъди здрав с новата си лада ( без името) .... съжалявам, ама сравнението е горе долу такова .....

Приятел,първо повярвай ми че място за сравнение има.Второ Панасоника ми е на една година и почти не е работил,така че прецени ти дали е на ред.И трето не карам Лада, но явно ти си некъв дистрибутор на панасоник.Изразих мое лично мнение при това в тема за климатици а не за коли ,сещаш ли се 8)

Mal
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Mal » Вто 31 окт 2006 15:25

vesellin написа:
Ото Кац написа:
vesellin написа:благодаря за отзивчивостта, спрях се и вече купихме Панасоник Инвентор 12ка - Made in Japan.

Понеже времето застудява вече, ще дадеш ли отзиви, т.к. и на мен ми предстои подобна покупка...?

хъ хъ :Mr Green Fun не сме го монтирали още - става със записване. Нали се сещаш че в момента всички купуват и монтират... а то не става ей така
след колко време ще ти го монтират. Че и аз трябва да купувам, та да се ориентирам. Пуснах нова тема за това къде да се монтира външното тяло, ама още никой не ми е отговорил, та викам и тук да питам. Може ли външното тяло да е на стена от тухли итонг

Потребителски аватар
bluefen
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bluefen » Вто 31 окт 2006 15:57

Mal Значи в момента мисля че ще намериш кой да ти го монтира защото няма толкова много работа като през лятото. Цените на свестния монтаж вървят между 180-200лв. А за монтирането нямаш проблем стига да не е много голяма машината но дори и тогава има решение със шпилки.

Потребителски аватар
juve
Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
Двигател: AAZ - ALH

Мнениеот juve » Вто 31 окт 2006 20:34

Приятел,първо повярвай ми че място за сравнение има.Второ Панасоника ми е на една година и почти не е работил,така че прецени ти дали е на ред.И трето не карам Лада, но явно ти си некъв дистрибутор на панасоник.Изразих мое лично мнение при това в тема за климатици а не за коли ,сещаш ли се Cool

Приятел, аз , както колегата bobcho съм се занимавал 10 години с климатици - това ми беше професията преди да минем на по тежка техника. Така че , ще извиняваш, ама мнението ти с твоите 2-3 климатика никак не могат да ме разколебаят за нещо , което съм гледал по 8-10 часа дневно , и то не за да го съзерцавам. Когато един климатик не работи има вероятност да загуби фреона си повече - ако не е така, нека разбиращите 1 ви хвърлят камък по мене ! а ако караше Лада нямаше да си в този форум най- малко , онова беше елементарно сравнение ,сещаш ли се :lol: :lol: ама като си го разбрал буквално .... ще приема че не съм се изразил ясно :wink: :wink: Дистрибутор ли съм на панасоник - не , на Фуджитсу, на медея да ама на панасоник -не което не ми пречи за времето когато съм се запознал с климите им да ги уважавам за направията ... оф пак оспамих темата на човека , а уж започнах с мисълта да го поздравя за избора .... :oops:

Потребителски аватар
Vasseto
Автомобил: Passat B7 Passat B5_5 Jetta V
Двигател: CFFB AVF BXE

Мнениеот Vasseto » Вто 31 окт 2006 23:30

Да попитам аз колегите занимаващи се с климатици дали е важен монтажа за да работи един климатик добре?

Потребителски аватар
juve

Мнениеот juve » Вто 31 окт 2006 23:49

е това е ясно :) важно е положението на телата и особенно дължината на тръбния път , използването на правилни инструменти за огъването на тръбите, нивелацията на телата , вакуумирането на системата ( особенно с капризния r410А ) правилния подбор на самата мощност ( противно на мнението прекалено мощния климатик не е само неикономичен тои е опасен за себе си :) ) са слабия няма да говорим... а за прецизноста на монтажа е излишно - някои "бригади" са по страшни и от бояджии в къщи ! :wink: а бе мога да пиша поне 3-4 листа с подробности..... добре че не е нужно :)

Потребителски аватар
bobcho
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: AFN 1997

Мнениеот bobcho » Вто 31 окт 2006 23:52

Разбирасе, че е важен монтажа.Закрепянето на телата към стената - най-важното е да са идеално нивелирани особено вътрешното.Задължително след скачването на тръбите ( преди пускането на фреона ) да се обезвъздуши системата с вакуум помпа.Може и с изпускане на фреон, но винаги има риск от оставане на въздух в системата.Монтирането на климатика никога да не се прави с 50 см. тръбен път например.Стандартите са от 2.5 - 3 метра до 5 м. дължина на тръбния път.Някой може да каже колкото по-къси тръби толко по-добре, но сме ги пробали двата варианта с колегите и има разлика ( и то осезаема особено на режим отопление ).Отделен е въпроса, че и на компресора не му е мн добре.Когато ситуацията изисква външното тяло да е по-високо от вътрешното се прави "маслен трап".Пояснявам - тръбите идват от долу на външното тяло, минават покрай него ( до горния му край ) и се връщат обратно към крановете.Това се прави с цел компресора да не "издуха" маслото си заедно с фреона във вътрешното тяло и поради това, че външното е по-високо няма как то да се върне обратно ( е връща се, но компресора не работи с необходимото му количество масло.

Потребителски аватар
Vasseto
Автомобил: Passat B7 Passat B5_5 Jetta V
Двигател: CFFB AVF BXE

Мнениеот Vasseto » Сря 01 ное 2006 0:00

Тогава мога ли да зключа,че не климатиците са виновни за това че някой се оплаква от тях а има вероятност да не са монтирани правилно.Че тук всякакви мнения този не е доволен другия не е доволен и т.н.

Потребителски аватар
bobcho

Мнениеот bobcho » Сря 01 ное 2006 0:05

Дам, въжможно е.Аз лично съм попадал на такъв случай.24-ка на Пролукс в магазин - пичовете не бяха денивелирали мъркуча за кондензираната вода и през лятото от вътрешното тяло течеше вода.Като са го монтирали не са изкарали всичкия въздух от системата ->не топли и не студи както трябва - наложи се да се "вади" всичкия фреон и зареждане на ново за да може да заработи на пълно кпд.

ПП: за хората имащи климатици - не знам дали ви е казвано, но при температури от порядъка на -10 градуса не е желателно стартиране на климатика ( прибирате се от работа навън е -15 и хоп ON ).Маслото в копресора се сгъстява и така му съкращавате живота.Повтарям НЕ Е ЖЕЛАТЕЛНО, а не забранено.В яките судове по-добре не ги гасете, така и консумацията на ел енергия ще падне :)

Последна промяна от bobcho на Сря 01 ное 2006 0:10, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
juve

Мнениеот juve » Сря 01 ное 2006 0:07

ами колега не е баш така..... може да се постараеш отвсякъде, обаче определени марки имат определени недостатъци вградени , някои от които фундаментални : някои шумят, други не топлят, трети са проблемни като конструция.... и там няклъде е човешкия фактор
Някой може да каже колкото по-къси тръби толко по-добре, но сме ги пробали двата варианта с колегите

колега, другия вариант също не е за предпочитане имайки в предвид, че капилярните тръби се намират все пак във външното тяло :lol: маи по късия от номинала е по добре от по дългия..... :D

Потребителски аватар
bobcho

Мнениеот bobcho » Сря 01 ное 2006 0:12

Виждал съм - изкарани са тръбите от вътрешното през стената -> хоп 20 см. тръба и във външното :)

Потребителски аватар
juve

Мнениеот juve » Сря 01 ное 2006 0:15

ами аз пък съм виждал 9 ка LG и то от "новите" с 12 метра тръбен път... на топло беше огън което значи че беще запалена печка в стаята :) :lol: :lol:

Потребителски аватар
тръба
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот тръба » Сря 01 ное 2006 0:52

HITACHI :bowdown

Потребителски аватар
bobcho

Мнениеот bobcho » Сря 01 ное 2006 19:30

juve написа:ами аз пък съм виждал 9 ка LG и то от "новите" с 12 метра тръбен път... на топло беше огън което значи че беще запалена печка в стаята :) :lol: :lol:

Това исках и аз да кажа ... :)

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”