brum написа:Добре де, тъй като не отговаряш на конкретните въпроси ще напиша аз как виждам нещата и ти ще корегираш ако има нужда.
1) Отишъл си при Вальо с проблем в помпата. Свалили са я, оправили са я, качили са я на колата и проблем е нямало. Тръгнал си от там с работеща помпа и си си платил както е редно. След 10тина километра пак е спрял да работи авансатора.
2) След известно време (две седмици, месец или два месеца - не става ясно) си се върнал, свалили са ти помпата и отново са отстранили проблема. Този път пари до колкото разбрах не са ти вземали за помпата, което е коректното - гаранционен ремонт. Сменили са ти софтуера и заради този сменен софтуер се е появил проблем с пропадане на оборотите. Но от тук нататък с помпата не си имал проблеми.
3) Ходил си за промени по софтуера за да се изчисти онова пропадане по-горе, но неуспешни. Пари за вторите промени по софтуера пак до колкото разбрах не са ти вземали.
4) Сменил си маховика, но той се бил за смяна, така че със смененият маховик проблем няма.
5) Върнал си се при Вальо да ти върне заводския софтуер, но не са ти обърнали внимание достатъчно бързо и си си тръгнал.
6) Отишъл си при Дани от Монтана и там са ти корегирали софтуера и този път проблеми не е имало.
Това е общо взето историята на кратко.
Относно авансатора - ти казваш, че този който са ти свалили работи, Вальо казва, че този който са свалили първият път - не е работил. Та един на един са твърденията и няма как да се прецени кой прав и кой крив.
Сега напиши кратко и ясно в кое от по-горните има проблем и какъв е той, защото освен това, че Вальо не ти е обърнал внимание в 5) аз друг ясен проблем не срещнах.
Нещата които са в страни от твоята кола (други клиенти, карането на "клиентски" автомобили, баенето на карти и подобни) можем да ги оставим на страна за момента и после да си ги изяснявате. Важното е да се разбере точно историята и да се види кой крив и кой прав.
Аз само да вметна - не защитавам никоя страна. Най-малкото себе си - признавам си, че софтуера (вторият, от 4) с пропадането на обороти и притисането е моят. И явно е бил проблемен. Извинявам се за което. До колкото успях да разбера обаче за моят софтуер пари не са ти вземал, та се чувствам една идея по-спокоен спрямо това как се почуствах вчера.
Добре ще е да напишеш и по коя точка колко пари са ти взели. Защото ако за два пъти сваляне/качване на помпата, авансатор втора ръка и два пъти разхвърляне/почистване/събиране на помпата са ти взели 500лв - това никак не са много пари за тази работа.
1) Отишъл си при Вальо с проблем в помпата. Свалили са я, оправили са я, качили са я на колата и проблем е нямало. Тръгнал си от там с работеща помпа и си си платил както е редно. След 10тина километра пак е спрял да работи авансатора.
1-!!! - Точно така, 500 лв ремонт на помпата с частите, 200 лв. сваляне и качване и 200 лв. авансатор – всичко 900 лв
2) След известно време (две седмици, месец или два месеца - не става ясно) си се върнал, свалили са ти помпата и отново са отстранили проблема. Този път пари до колкото разбрах не са ти вземали за помпата, което е коректното - гаранционен ремонт. Сменили са ти софтуера и заради този сменен софтуер се е появил проблем с пропадане на оборотите. Но от тук нататък с помпата не си имал проблеми.
2-!!! – При втория ремонт, след като закачи помпата (нещата с пърпоренето и спадане на мощността повече не се появиха, оказа се запушен авансатор, неизчистен добре при първия ремонт на помпата), Вальо направи настройки с Ваг-кома, тръгнах си от сервиза му, на първия светофар при спиране колата се разтресе, но продължих и се прибрах във Видин. На следващия ден като запалих започна видимо да претриса. Това претрисане се появи за първи път и продължи при всяко палене студена. Обадих се на Вальо, той каза, че маховика си е заминал, уточнявам: преди втория ремонт маховика си беше наред, претрисаше, но съвсем незабележимо и то само при минусови температури през зимата ( а тогава беше август месец миналата година), не може за 2 дена изведнъж да е заминал, няма как просто да стане това. Като говорих с Вальо той каза ела и ще ти наглася така настройките да се минимизира влиянието на разбития маховик и ще ти се оправя и топлия старт, съгласих се. Междувременно забелязах, че стрелката на оборотомера показва 800 оборота изключена от скорост, обадих му се, а той, не може да бъде, трябва да са стандартните за модела 903 оборота, стрелката ти показва грешно, иди на Ваг Ком, отидох, дадох 10 лв. за диагностика, показва 820 оборота. Значи сега вече ми е ясно, че той с настройките по помпата някак си е свалил оборотите. Когато отидох при Вальо, той ми свали компютъра, сложи записваеми чипове, топлия старт се оправи, но се появи срива в оборотите, който вече описах. Тези ходения при него бяха 4 или 5 пъти от есента миналата година до края на май тази година, не ми е взимал пари с изключение когато ми сложи чипове за 150 лв, но аз дадох още пари по пътища и диагностики във Видин, защото ходих още няколко пъти на диагностика.
3.Ходил си за промени по софтуера за да се изчисти онова пропадане по-горе, но неуспешни. Пари за вторите промени по софтуера пак до колкото разбрах не са ти вземали.
3-!!! - Ходил съм само при Вальо, с изключение на 1 път когато отидох края на есента при Дани, но той успя чрез Ваг Кома да ми вдигне оборотите до 860, но ми каза, че за да се оправи проблема трябва да се свали компютъра, да се презапишат чиповете, но с неговия софтуер, но това значеше да му платя отново за софтуера, който струваше 200 лева, аз се отказах и реших да отида пак при Вальо, защото вече му бях платил 150 лева за да ми оправи тресенето и топлия старт.
4) Сменил си маховика, но той се бил за смяна, така че със смененият маховик проблем няма.
4-!!! - Смених маховика, който както вече писах, проблеми нямаше до втория ремонт на помпата, Вальо каза смени си маховика, защото този срив е от него, даже ми даде за пример подобен случай и ела пак при мене да оправиме настройките. Пролетта смених маховик и съединител, последния също нямаше проблеми, отлепваше си по-ниско от средата, дадох 1400 лв за комплекта, но проблема със срива си остана. Обадих му се, че съм сменил маховика и пак се получава тоя срив на оборотите, кога да ида при него, а той ми вика, абе дори и да сменим софтуера надали ще се оправи тоя срив. Е, добре де преди да го сменя ми казваше, че ще се оправи, после че няма! Тогава реших да ида при него поне да ми върне оригиналните настройки за да се оправят оборотите и да няма тоя срив, въпреки че очаквах пък да се появи пак проблема с топлото палене, но вече ми беше писнало от тия ниски обороти 820 и тоя срив след 3 минути работа на двигателя. Проблемите с карането при ниски обороти описах подробно в предишните ми постове.
5) Върнал си се при Вальо да ти върне заводския софтуер, но не са ти обърнали внимание достатъчно бързо и си си тръгнал.
5-!!! - Дали е достатъчно бързо или не, ами като отида при него към 10 часа ми идва ред към 17-18 часа, вече описах многократно това висене от порядъка на 7-8 часа чакане при величието. И това е било при всяко ходене след уговорка.
6) Отишъл си при Дани от Монтана и там са ти корегирали софтуера и този път
проблеми не е имало.
Това е общо взето историята на кратко.
6-!!! - Точно така, отидох при Дани и го помолих, не може ли вместо 200 лева да ми вземе по-малко, защото се набутах достатъчно вече, Дани ми влезе в положението, взе само 100 лева и за половин час ми свали компютъра, свали чиповете на Вальо, сложи негови чипове и негов софтуер и нещата се оправиха, нормални 903 обороти, няма срив на оборотите, оправен топъл старт, а аз си мислех, че проблема с топлия старт ще се появи пак, но всичко стана 6 +!
Относно авансатора – описах подробно в предишния ми пост как Вальо излъга, като написа, че той ходил при Иван, явно е имал в предвид Иван от гара Яна, защото се оказа, че Владо помпаджията, който ми разглабя първия път помпата, при второто сваляне я е занесъл точно при Иван от гара Яна и там човека е казал, че авансатора е работещ и ми е сложил моя авансатор. И се чудя как може да лъже така, след като бяхме заедно, когато Владо взе демонтираната помпата и я занесе при този човек. А той даже си съчинява разговор с тоя Иван, явно, че болния мозък е Вальо, аз друго обяснение нямам!