Golf 4 1.6 губи антифриз и надува

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
iorgaki
Автомобил:
Двигател:

Golf 4 1.6 губи антифриз и надува

Мнениеот iorgaki » Съб 13 окт 2012 23:26

Здравейе колеги преди 1 месец голфчето ми започна да губи антифриз . Смених троиника пак губи ,но забелязах че надува маркучите. Смених капачката на казанчето същата работа и си мисля че е гарнитура. Като запаля колата студена и се чува някакво леко трептене в оборотите и след 30 40 секунди се оправя. Като загрее не вдига градоси и не балбука водата в казанчето но надува . За 20км разтояние и маркучите са твурди .Понеже живея в Гърция на и тук ми искат най малко 500 евро за да сменят гарнитура ако е гарнитура.Да не е по зле , та вапроса ми е ако оставя капачката на казанчето едва едва отворена само един оборот да я развия да изпуска по малко ,ще мога ли да тръгна на път за бг или ще имам проблем ? Нямам никаква идея ако някой има моля да сподели . Благодаря :banghead: :banghead: :banghead:

Потребителски аватар
predat0r
Автомобил: Mercedes-Benz W203
Двигател: C270CDI

Re: Golf 4 1.6 губи антифриз и надува

Мнениеот predat0r » Съб 13 окт 2012 23:27

Може да пресече маслото...

Потребителски аватар
nokiangage
Автомобил: Passat B3 - 35i
Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Съб 13 окт 2012 23:54

И при мен колата (РП 1,8) почна със същите признаци - претрисане при палене :idea: , губене на антифриз, надуване на маркучи, сменях капачка с надеждата да е от нея и накрая ми смеси охлаждащата течност с маслото :( Колко километра ти трябват да минеш, макар че не мисля, че има колега, който ще ти гарантира изминати километри без евентуален проблем за двигателя...

Потребителски аватар
iorgaki
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот iorgaki » Нед 14 окт 2012 8:08

nokiangage написа:И при мен колата (РП 1,8) почна със същите признаци - претрисане при палене :idea: , губене на антифриз, надуване на маркучи, сменях капачка с надеждата да е от нея и накрая ми смеси охлаждащата течност с маслото :( Колко километра ти трябват да минеш, макар че не мисля, че има колега, който ще ти гарантира изминати километри без евентуален проблем за двигателя...

До Плевен 980 , 600 км е пътят ми в гръско но е само мадистрали ниама да я зора. За сега не ми меша антифриз в маслото. Но като загрее излиза леко бял пушек

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Нед 14 окт 2012 8:12

Въпрос на време е да го смеси. Аз не видях бели пушеци, щото гарнитурата ми имаше много малка пробойна, но си го смеси масълцето. Сигурно съм карал седмица с масло в охл.система без да разбера, но може и няколко дни да е било, просто нямам навика често да отварям и да гледам какво има в казанчето. Не че искам да те успокоя, то не е голямо геройство, но не те съветвам и да тръгваш на дълъг път. При мен нямаше и надуване на маркучи :wink: Няма ли шанс някой да ти удари рамо да я смените гарнитурата заедно, да не ходиш по сервизи?

Потребителски аватар
iorgaki
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот iorgaki » Нед 14 окт 2012 9:02

stefan4o написа:Въпрос на време е да го смеси. Аз не видях бели пушеци, щото гарнитурата ми имаше много малка пробойна, но си го смеси масълцето. Сигурно съм карал седмица с масло в охл.система без да разбера, но може и няколко дни да е било, просто нямам навика често да отварям и да гледам какво има в казанчето. Не че искам да те успокоя, то не е голямо геройство, но не те съветвам и да тръгваш на дълъг път. При мен нямаше и надуване на маркучи :wink: Няма ли шанс някой да ти удари рамо да я смените гарнитурата заедно, да не ходиш по сервизи?

Имаше но той работи всеки ден. Казеха ми че за да отворя капака на двигателя ще трябва да сваля някаква стойка на двигателя и да го подпра някак си ??? Аз нямам такива инструменти , това вярно ли е или се отваря по лесно нямам си и идея

Потребителски аватар
iorgaki
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот iorgaki » Нед 14 окт 2012 11:14

Май никой няма идея :shock

Потребителски аватар
iorgaki
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот iorgaki » Пон 15 окт 2012 15:32

iorgaki написа:Май никой няма идея :shock

Имам един въпрос в момента разглабаме двигателя и стигнахме до главата и немога да разбера с каква звезда да я развия квадратна е но нито 50 нито 55 става да не би да има спецялен ключ??? Моля помощ

Потребителски аватар
nuri_3556
Автомобил: Golf 3+golf 4
Двигател: AEK 1995+AGU 250+
Контакти:

Мнениеот nuri_3556 » Пон 15 окт 2012 19:39

мойта я карам така от 2 години и тия дни взе много да надува маркучите,според мен няма6 никакви проблеми да минеш толкова километри

Потребителски аватар
persiii11
Автомобил: Vw Golf 4
Двигател: AKL 1999

Мнениеот persiii11 » Пон 15 окт 2012 20:56

Изгоряла гарнитура

ceko84
Автомобил: Passat B5 AFN Synhro
Двигател:

Мнениеот ceko84 » Пон 15 окт 2012 21:21

iorgaki написа:

Имам един въпрос в момента разглабаме двигателя и стигнахме до главата и немога да разбера с каква звезда да я развия квадратна е но нито 50 нито 55 става да не би да има спецялен ключ??? Моля помощ
Не знам,но ще ти трябва динамометричен ключ за стягането на главата.Успех

Потребителски аватар
iorgaki
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот iorgaki » Пон 15 окт 2012 21:28

persiii11 написа:Изгоряла гарнитура

Да гарнитура е и едното бутало беше по чисто о останалите и имаше вода отготе от там ми е губило антифтиза през ауспуха имаше и драскотина на гърнитурата . Утре слагам новата пилят главата.,ангренажен ремък, ролки, и водна помпа и я зглабям. И газ за БГ. Благодаря на всички лека вечер :applause: :applause: :applause:

Потребителски аватар
iorgaki
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот iorgaki » Вто 16 окт 2012 9:21

ceko84 написа:
iorgaki написа:

Не знам,но ще ти трябва динамометричен ключ за стягането на главата.Успех

Знам колата ми е в сервиз не я правя в къщи :)

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”