toci_83 написа:и моята няма комп. тя е vw golf карборатор 1.6 90 год. интересното е че понякога него прави
Каква марка е алтернатора Бош или Валео?
madnez написа:На старата ми 2ка ... колата просто не направи разлика със или без акумулатор.....
madnez написа:защото си разкачил веригата и няма какво да ти подаде сигнал,....
Наистина недей. Видях на една Ладичка как хуууубаво, много ярко светнаха фаровете при разкачен акумулатор, но за около 2-3 секунди. След това изгасна единия, а след 2 часа разбрах, че и другата крушка е за смяна, щото се бил разтекъл балона на крушката. Може да са били менте, но преди това са светили поне 3-4 месеца.toci_83 написа:несам пробвал о6те тая работа но маи 6те е по добре да не провам....
madnez написа:На старата ми 2ка 1.6 ГТД, като и се скапа акумулатора я прекарах 200 км без акумулатор, колата просто не направи разлика със или без акумулатор. Но и аз съм чул, че не е никак добре да се вади акумулатора в процес на работа, може би при бензина е още по-зле.
jerrry написа:виж го и ако е марка Валео ще ти кажа какво точно да направиш
Pavcho2 написа:Ех къде беше миналата зима около коледа в най- голямото задръстване когато закъсах точно от заминали четки та после се и разболях та после и отнесох скандал че не е имало кой да вземе пазара за вечерта ....ех спомени
radotom написа:Pavcho2 написа:Ех къде беше миналата зима около коледа в най- голямото задръстване когато закъсах точно от заминали четки та после се и разболях та после и отнесох скандал че не е имало кой да вземе пазара за вечерта ....ех спомени
![]()
Еееххх... завалията!
Моя генератор е Бош,както бях писал, но то относно четките е еднакво. Лично моите ги смених, като си оставих стария регулатор. Т.е., запоих нови. Но ако е за мен, пак бих си ги запоил, щото сам ще си тегля последствията. Ако е за друг, препоръчвам смяна на цялото регулаторче (то е комплект с четките), че да не ме псува после... И да трябва да му плащам Илачите, като се разболее...
zdr_spasov написа:Конкретно по темата.
Първо измери напрежението върху клемите на акумулатора при работещ двигател - трябва да бъде между 13.8-14.4V ( типична стойност 14 V). Ако това напрежение не е в допустимите граници провери за лоши електрически връзки:
- кабелните обувки върху акумулатора
- масата на двигателя
- масата на регулатора на напрежение в алтернатора.
След това провери четките на регулатора за износване.
Ако всичко това е наред и въпреки това продължава мигането - или е неизправен регулатора на напрежение или е неизпрвен изправителя в генератора.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”
Потребители, разглеждащи този форум: Google [Bot] и 104 госта