Как да си оправим бавните или почти блокирали чистачки на Г4

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Re: Как да си оправим бавните или почти блокирали чистачки на Г4

Мнениеот hooligan_sk » Нед 05 авг 2012 12:39

И аз повторих процедурата точно на втората година - грес вече нямаше, но осите се въртяха свободно :)

Потребителски аватар
GeorgiPopov
Автомобил: VW Golf
Двигател: AGU 1998
Контакти:

Мнениеот GeorgiPopov » Съб 11 авг 2012 10:40

И аз съм в процес на извършване на тази процедура, но не мога да извадя единия шлиц...явно толкова е блокирал, че няма вадене...ако някой е имал този проблем, моля да сподели решението му :bishop

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Съб 11 авг 2012 14:34

Те всички са блокирали. Играеш си докато не намериш правилния ъгъл, след което чистачката изхвърча и те удря по челото. Другия вариант е малка скоба за лагери :да:

Потребителски аватар
izzo_
Автомобил: VW Jetta 5 FSI
Двигател: BVY 2006 150hp
Контакти:

Мнениеот izzo_ » Пон 03 сеп 2012 12:35

pedalchobaba написа:Не. Направо се дърпа в посока перпендикулярно на стъклото. Като я отделиш ще видиш канала. При слагането е хубаво да я намажеш са нещо, което се пързаля - сапун, вода ... щото бая стъкла са счупени при "почукването" докато влезе обратно.

Колко я четох тая тема и си викам ще внимавам.. ама ето на - пукнах си стъклото :banghead: Ама то като не влиза тая пущина - почистих каналчето, намазах я с веро и с едно гумено чукче уж леко почуквам и си влезе почти навсякъде.. остана малко откъм шофьора и там се запъна.. тръгнах по-силно да чукам и се пукна стъклото. Поне ме успокоява това, че пукнатото се изолира в ъгъла на стъклото.. дано не тръгне нагоре. Така че колеги внимавайте с тая ши*ана пластмаса!

Та аз имам питане като полеете стъклото с вода къде точно трябва да се оттича водата? Щото при мен сега водата тръгва по края на коша(както е показано долу на снимката) и влиза малко вода под въпросната пластмаса. Точно там има една джаджа, от която излизат кабели, но не знам точно за какво е това (не е компютъра - той се пада в средата, а това е в края откъм шофьора). Та щом излизат кабелаци от него не мисля, че е хубаво да се мокри. Обаче пък пробвах на един приятел на 4-ката и там по същия начин се оттича водата, а той твърди че не е махал тая пластмаса.

Някой знае ли за какво служи това под пластмасата и дали така трябва да се оттича водата. :roll:

Изображение

Потребителски аватар
toni82
Автомобил: golf4 1.6 16v
Двигател: azd

Мнениеот toni82 » Нед 09 сеп 2012 21:48

ето как реших проблема с моите блокирали чистачки.значи да уточня че беше блокирала само едната и то до такава степен че неможеше да се избие оста дори следкото я бихме и с чук.и ето решението,пробива се една малка дупка точно посредата докато се покаже оста и през нея се пръска вд40 и яко въртене и излиза.проблема е че посредата около оста остава кухо и тя се одебелява от влагата и няма вадене.решението съм го описал по-горе

kamo_73
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kamo_73 » Вто 11 сеп 2012 17:32

Някой знае ли за какво служи това под пластмасата и дали така трябва да се оттича водата. :roll:
Точно под пантите на капака има отвори откъдето се изтича водата през подкалника,тези отвори трябва да се почистват от шумки листа и др боклуци иначе водата прелива и влиза в купето.Не е този пътя на изтичане там върви помалко вода само от капака

Потребителски аватар
hitman0013
Автомобил: GOLF 4
Двигател:

Мнениеот hitman0013 » Пон 12 ное 2012 13:31

hitman0013 написа:И аз си мисля, че едно ново ще изкара без ремонт достатъчно дълго и няма да има тия целогодишни ядове с кората и механизма.
По експеримента дето съм писал по-напред в темата с направените тапи за вакум -10 месеца за сега няма проблем, ще видим по-нататък кога ще се предаде.

Все още се въртят добре-година и половина с вакумните шапчици.

Потребителски аватар
Ixidor
Автомобил: VW Bora 2.0 -- Honda CB500-R
Двигател:

Мнениеот Ixidor » Пон 12 ное 2012 15:19

Най-после и аз успях да си оправя чистачките :) отне ми към 5 часа с мотането :Mr Green Fun
Критични моменти:
1- ваденето на самите чистачки -> скоба за избиване на лагери...
2- измъкването на блокиралите рамена -> е те тука е голямата драма :) Едното успях да го извадя сам с цената на доста натъртени ръце, но другото беще ад... Двама човека го мъчихме към 1ч. добре, че имахме менгеме. Въртене, бутане, много зор, но добре че успяхме да го извадим без блъскане с чук :D

Потребителски аватар
kuban
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот kuban » Съб 17 ное 2012 22:37

днес и аз минах по процедурата благодарение на перфектната тема, 2 часа всичко, наистина невероятен резултат.

Dodoss
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Dodoss » Сря 05 дек 2012 18:28

Здравейте,
благодаря на всички, които са описали своя проблем тук и има толкова полезна информация по темата.
Искам само да попитам какви точно уплътнения или шайби трябва да се вземат преди този ремонт, защото видях, че един потребител е писал да се сменят обезателно но неразбрах за кое точно става дума. Ако може да ми кажете какво точно да търся като отида в магазина ще съм ви благодаден :)

petrii
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот petrii » Съб 08 дек 2012 18:49

Днес намерих свободно време и направих процедурата. Резултата накрая беше същия като при Dorian-перфектни чистачки.Само дето накрая колата не искаше да запали незнайно защо.Дойде един приятел и ме дръпна и веднага запали работи 10 мин. после гася и пак викам да пробвам и пак не искаше да запали чудя се дали не е заминал акумулатора.? heavy metal zork

Потребителски аватар
skotis
Автомобил: VW Golf IV 1.8T GTI
Двигател: AGU

Мнениеот skotis » Вто 18 дек 2012 15:11

Dodoss написа:Здравейте,
благодаря на всички, които са описали своя проблем тук и има толкова полезна информация по темата.
Искам само да попитам какви точно уплътнения или шайби трябва да се вземат преди този ремонт, защото видях, че един потребител е писал да се сменят обезателно но неразбрах за кое точно става дума. Ако може да ми кажете какво точно да търся като отида в магазина ще съм ви благодаден :)

Става въпрос за гумени О-пръстени, но за точния им размер няма да го уцеля за да ти кажа. Като ги разглобиш ше ги видиш и с тях отиваш да купиш същите. Аз не ги смених и процедурата ми изкара 6 месеца някъде, тогава пак ги свалих и сложих някаква по-хард грес - червена. Засега са добре.

kireto69
Автомобил:
Двигател:

Re: Как да си оправим бавните или почти блокирали чистачки н

Мнениеот kireto69 » Съб 16 фев 2013 18:42

Тема е страхотна . Много ми помогна . Едната ос въобще не се въртеше и едвам с чука я избих . Но друг проблем стана . Без да искам счупих пластмасовата решетката тази при чистачките . Залепих я уж , но не вярвам да изкара много време. Някой има ли представа какви пари е и къде се продава?? Нека да ми пише на ЛС

marin_andonov
Автомобил: VW
Двигател: TAIGO

Мнениеот marin_andonov » Чет 21 фев 2013 6:22

Колеги,
Колкото и да търкаме и да смазваме, не се ли смени въпросната гумичка ефекта е краткотраен ( поне при мен се получи така, максимум 5-6 месеца)
Untitled.jpg

След два дни обикаляне из София, успях да я намеря 1:1 в една Железария на бул. "Христо Ботев" № 114. От Сливница като се тръгне нагоре по Христо Ботев на не повече от 50м в ляво, точно с/у EURO 07, който е от другата страна.
Размера ако не се лъжа беше 11,5 на 12, но най-добре да се носи старата за мостра. Тел. на железарията:
931-66-31 и 0888 203 137
Поздрави!

Потребителски аватар
zelkata_ok1_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zelkata_ok1_ » Чет 21 фев 2013 11:33

аз две години карам след процедурата без да сменям тази гумичка

Върни се в “Направи си сам!”