Зимни гуми - кой с какви - оценка

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Re: Зимни гуми - кой с какви - оценка

Мнениеот stefan4o » Вто 13 ное 2012 7:18

Едно време всички бяха доволни кой от Москвич, кой от Жигули. Същите вече карат "западни" автомобили... Правилна ли е аналогията? :beer Аз също съм доволен от автомобила си, но прекрасно зная, че има къде по-добри от него, нека бъдем малко от малко реалисти. Не налагам на никого нищо, грешно си разбрал. За мен лично е по-меродавно да прочета тест от нета с няколко нови гуми, отколкото кой от каква гума бил доволен :screwy

Потребителски аватар
Ivaylichko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ivaylichko » Вто 13 ное 2012 9:54

Прав си, колега. Но темата е такава - всеки да даде оценка на гумите, които кара. Не всички си купуват Континентал и Гуудиър. Всеки знае кое е най-доброто.

Потребителски аватар
MMX
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MMX » Вто 13 ное 2012 11:36

stefan4o написа:За мен лично е по-меродавно да прочета тест от нета с няколко нови гуми, отколкото кой от каква гума бил доволен :screwy

Не съм съвсем съгласен. Тестове от интернет всеки може да прочете. Поне за мен смисълът от подобна тема е да се чуят някакви "корекции" на официалните тестове. Защото ако всички хора вярват само на тестове и нищо друго, то е въпрос на време да започнат да се изкривяват нещата (срещу заплащане). Всички знаят приказката "Новите дрехи на царя" - в реалния живот доста често се разиграват варианти на тая приказка, предполагам дори и на Запад.

wolff1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот wolff1 » Вто 13 ное 2012 12:20

stefan4o написа:Едно време всички бяха доволни кой от Москвич, кой от Жигули. Същите вече карат "западни" автомобили... Правилна ли е аналогията? :beer Аз също съм доволен от автомобила си, но прекрасно зная, че има къде по-добри от него, нека бъдем малко от малко реалисти. Не налагам на никого нищо, грешно си разбрал. За мен лично е по-меродавно да прочета тест от нета с няколко нови гуми, отколкото кой от каква гума бил доволен :screwy

по принцип си прав. но въпроса е принципен за мене тука. човека е доволен от гумите си и хайде сега да му налагаме нашето или от където съм чул и където съм пробвал по добро. че видиш ли той се минал с тези които кара и всъщност от които е доволен. защо трябва да му налагаме нещо по добро от което е доволен? това ми е чудно.. :да:

"Едно време всички бяха доволни кой от Москвич, кой от Жигули. Същите вече карат "западни" автомобили... Правилна ли е аналогията?"

- Зависи от каква гледна точка казваш правилна ли е? Ако е от гледна точка да отидеш от точка А до точка Б, не е. Каква е разликата? Освен че ще си возиш г*за по комфортно уж със мерцедес или бмв? ;) всичко е суета брато. аз нямам никакъв проблем ако живота ми е просто да измина 5 км. до работа и обратно с лада или москвич или с бмв, което ще ми струва 500 пъти по скъпо и ако не се опитвам да впечатля някого :) дай ми по евтиното винаги...

всичко останало е, вижте ме каква кола имам и както казах за вътрешно удоволетворение.. и според нуждите. може и да не мислиш така. няма лошо :да:

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт
Автомобил: passat corrado
Двигател: AAA и АBV turbo

Мнениеот pe6kata » Вто 13 ное 2012 14:01

абе то може да @беш най-голямата грозотия на света и да си доволен, просто щото ти е единствена, ама някакси не върви да обясняваш че е върха. Нали се сещаш...

Оценка се дава на база покриването на определени стандарти и критерии, класирането- на база получениете оценки от различните марки и модели гуми в случая.

И да не съм офф-
от ласа, като представител на ниския клас съм доволен в предвид съотношението цена/качество. По-шумна е от хубава гума, на лед е средна работа, в дълбок сняг има добра проходимост, склонна е към поднасяне

кумхо кв 17- тиха, стои перфектно в студено време, в киша и мокро, държи на поднасяне. Има ужасно слаба проходимост в сняг, няма тръгване- почти като лятна гума. Гумата няма посока. Дават я и горивоспестяваща и май има нещо такова. Като зимна гума в средния до висок ценови клас за мен е зле.

гудиър ултрагрип 6. Като протектор почти нова, но на 7-8 години. Предните 2 модела съм ги купувал нови, и трите марки са карани на една и съща кола. Уникално стои на пътя, колата тръгва по невъзможни места. Държи се перфектно както на сняг, така и на мокро и на киша, и на сухо. С ултрарипа спирам и тръгвам отново по порядъчен наклон, а в същия ден след смяната с кумхо, тестовия наклон немога да го изкача в движение, камо ли да спра и да тръгна отново. Кола без добри зимни гуми, висок клас, на този участък не се класираше.

Имам впечатления и от други марки, но не на същата кола, което е малко субективно.

Обикновено хубавото прави пари, има естестевено и гуми, дето за малко пари получаваш доста, има го и обратния вариант както с кумхото, но като цяло за хубава гуми си иска лев и има защо.

Потребителски аватар
beyker_boy
Автомобил: VW Corrado
Двигател: 9A
Контакти:

Мнениеот beyker_boy » Сря 14 ное 2012 13:18

Добър ден колеги. При мен въпроса е следния. Колата е Поло 6Н2, 2001 година, 1,4, 60 к.с. Колата фабрично е с 185/55/14. Но сега искам да си купя нови зимни гуми, но да не са толкова ниски. На калкулатора за гуми най-близки по размер ми дава 165/65/14. Въпроса ми е - някой слагал ли си е на Поло-то гуми с такъв размер и какви са впечатленията му? Благодаря предварително.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Сря 14 ное 2012 13:28

beyker_boy написа:Добър ден колеги. При мен въпроса е следния. Колата е Поло 6Н2, 2001 година, 1,4, 60 к.с. Колата фабрично е с 185/55/14. Но сега искам да си купя нови зимни гуми, но да не са толкова ниски. На калкулатора за гуми най-близки по размер ми дава 165/65/14. Въпроса ми е - някой слагал ли си е на Поло-то гуми с такъв размер и какви са впечатленията му? Благодаря предварително.

Здравей, колега. Ако идеята ти гумата да е с по-голям борд може да не уцелиш. Понеже втората цифра след ширината изразява всъщност процент от нея. Т.е. може да излезе, че бордът на 185/55 е почти същият или по-голям от 165/65. Нямам време да открия калкулатор и да ти го сметна, инак бих го сторил. :beer

Потребителски аватар
Ivan_GT
Автомобил: BMW E39
Двигател: M52B20 98

Мнениеот Ivan_GT » Сря 14 ное 2012 13:50

Заповядай http://www.margel.info/web/lang_bg/%D0% ... 0%BC%D0%B8

165/65 с 11 мм. по-голям радиус.

Потребителски аватар
icefire
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот icefire » Сря 14 ное 2012 23:38

Някой има ли впечатления от зимните гуми General? Има ги в Медина МЕД..

Потребителски аватар
mely
Автомобил: Citroen C crosser
Двигател:

Мнениеот mely » Чет 15 ное 2012 9:10

icefire написа:Някой има ли впечатления от зимните гуми General? Има ги в Медина МЕД..

Миналата година така метнаха приятел с тези гуми...нямат зимни.Всичко е всесезонна -за леки автомобили де.Иначе за джиповете е друго.Лятото свирят на завоите като зимни ама той зимата не ги кара.На него му ги дадоха за летни тези Изображение
Сега видях на сайта им че имат вече и зимни Altimax arctic
Изображение

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Чет 15 ное 2012 9:45

На комбито 5 години карах зимите с Ласа 14 цола.Седана ми изпаднаха втора ръка Матадор с 15-ки джанти.Изумих се как върви и хвърля снега,на лед не можех го стигна.Сега си взех амбициран нови Матадорки 14-ки.Лошото е,че шарката която исках е само на 15-ка.Както и да е,поръчах ги по интернет 185/65/14 за 88 и нещо лева,изключително добра цена.Първи впечатления-страшно меки гуми с дот от преди месец и направо безшумни в сравнение с Ласата.Тепърва ще се тестват на сняг и лед....

Потребителски аватар
icefire
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот icefire » Чет 15 ное 2012 10:17

mely написа:Сега видях на сайта им че имат вече и зимни Altimax arctic

Да, аз точно за него питах, General Altimax Arctic. Тия гуми в Европа явно да много непопулярни, няма ги в сайта на ADAC, никой не им прави ревюта.. но в сайтове от САЩ и Канада има доста позитивини отзиви. Може би все пак не е лоша гума..

Потребителски аватар
MMX
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MMX » Чет 15 ное 2012 10:24

Iezekil написа:Сега си взех амбициран нови Матадорки 14-ки.Лошото е,че шарката която исках е само на 15-ка.Както и да е,поръчах ги по интернет 185/65/14 за 88 и нещо лева,изключително добра цена.

Явно не си наясно, че Матадор са гуми в най-ниска категория - и като качества и като цена. Така че не се излагай да ги хвалиш. Цената от 88лв не е изключително добра - може да е добра ако ги сравняваш 1:1 с по-добри гуми, които струват над 100лв.

PS: За мен зимните гуми са добри, когато може да се движиш стабилно с относително висока скорост в сняг и да спираш максимално добре в/у сняг/лед. Това как хвърлят сняг и не буксуват са екстри. И с летни гуми може да потеглиш в на вид "голям" сняг, а с най-добрите зимни да буксуваш пак в подобен на външен вид. Зависи колко е мек снега, колко е дебел и дали отдолу има лед.

wolff1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот wolff1 » Чет 15 ное 2012 11:00

за какво ти е да караш с висока скорост в сняг :?:

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Чет 15 ное 2012 11:48