Spectre написа:Не знам какви са правилата за кръговото, но знам едно, че като минавам на кръговото под "Цариградско", хората които са в кръговото движение са с предимстов и всички останали участници, които искат да се включат трябва да изчакат, поне такава е практиката там..
lilo_stich написа:колега,сори за случката.
Същата ситуация преди няколко месеца в мен се спря една жена.Сега ти казвам защо са ти писали акта на теб (ако правилно съм те разбрал),значи ти си отляво и този дето ти е отдясно е с предимство,нищо че е идвал от път без предимство.Вмомента в който е влезнал в кръговото вече е с предимство защото ти е отдясно.Скапана ситуация.При мен беше същото,но понеже се движихме заедно от включването в кръговото и тя неподаде мигач че ще прави маневрата за надясно и праснаха акта на нея.Иначе го отнасях аз![]()
само да ти кажа че всеки акт можеш да си го обжалваш
kotse_botse написа:Spectre написа:Не знам какви са правилата за кръговото, но знам едно, че като минавам на кръговото под "Цариградско", хората които са в кръговото движение са с предимстов и всички останали участници, които искат да се включат трябва да изчакат, поне такава е практиката там..
Това е принципно правило за кръгово, не само за това на Цариградско!
kaloyan22 написа:kotse_botse написа:Spectre написа:Не знам какви са правилата за кръговото, но знам едно, че като минавам на кръговото под "Цариградско", хората които са в кръговото движение са с предимстов и всички останали участници, които искат да се включат трябва да изчакат, поне такава е практиката там..
Това е принципно правило за кръгово, не само за това на Цариградско!
Грешка!!! При нерегулирано със знаци кръгово важи правилото за предимство на дясно- стоящия!! Внимавайте където няма знак внимание за влизащите!!
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 35 госта