Помощ за ПТП: Удариха ме!

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
bobo7
форумно КГБ
Автомобил:
Двигател: AGN
Контакти:

Мнениеот bobo7 » Вто 14 ное 2006 8:24

Маxee, сори баце за случката :( , дано да си оправиш колата , по бързо и да няма наказателни постановление ;)

Потребителски аватар
Dragan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Dragan » Вто 14 ное 2006 9:27

Най-добре се обърни към адвокат, който се занимава с такива случаи. Също при такава спорна ситуация е хубаво да се наеме вещо лице, което да изготви експертиза, но ако се обърнеш към адвокат той знае какво трябва да се направи и как да се постъпи.
Ако ще се бориш сам - обжалва се наказателното постановление, с което ще ти бъде наложено наказанието.

Потребителски аватар
dimoboy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dimoboy » Вто 14 ное 2006 9:36

И на мен офиса ми е до кръговото и съм на мнение че другиятт е виновен в случая! При всички положения ти идваш от път с предимство, а той от улица без предимство.

ПП. Аудито черно ли беше? Нещо номер?

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Вто 14 ное 2006 11:41

колега,сори за случката.
Същата ситуация преди няколко месеца в мен се спря една жена.Сега ти казвам защо са ти писали акта на теб (ако правилно съм те разбрал),значи ти си отляво и този дето ти е отдясно е с предимство,нищо че е идвал от път без предимство.Вмомента в който е влезнал в кръговото вече е с предимство защото ти е отдясно.Скапана ситуация.При мен беше същото,но понеже се движихме заедно от включването в кръговото и тя неподаде мигач че ще прави маневрата за надясно и праснаха акта на нея.Иначе го отнасях аз :oops:

само да ти кажа че всеки акт можеш да си го обжалваш :wink:

Потребителски аватар
Spectre™
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Spectre™ » Вто 14 ное 2006 13:08

Не знам какви са правилата за кръговото, но знам едно, че като минавам на кръговото под "Цариградско", хората които са в кръговото движение са с предимстов и всички останали участници, които искат да се включат трябва да изчакат, поне такава е практиката там.. :roll:

Потребителски аватар
kotse_botse
Спортист - антипияница
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kotse_botse » Вто 14 ное 2006 13:09

Spectre написа:Не знам какви са правилата за кръговото, но знам едно, че като минавам на кръговото под "Цариградско", хората които са в кръговото движение са с предимстов и всички останали участници, които искат да се включат трябва да изчакат, поне такава е практиката там.. :roll:

Това е принципно правило за кръгово, не само за това на Цариградско!

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Вто 14 ное 2006 13:10

lilo_stich написа:колега,сори за случката.
Същата ситуация преди няколко месеца в мен се спря една жена.Сега ти казвам защо са ти писали акта на теб (ако правилно съм те разбрал),значи ти си отляво и този дето ти е отдясно е с предимство,нищо че е идвал от път без предимство.Вмомента в който е влезнал в кръговото вече е с предимство защото ти е отдясно.Скапана ситуация.При мен беше същото,но понеже се движихме заедно от включването в кръговото и тя неподаде мигач че ще прави маневрата за надясно и праснаха акта на нея.Иначе го отнасях аз :oops:
само да ти кажа че всеки акт можеш да си го обжалваш :wink:

Ами според мен са били прави ченгетата.. ама акт е требвало и за двамцата..
За оня, че е не е дал предимство, а за теб, че си се престроил и си го тряснал..

При престрояване няма дясностоящ.

Потребителски аватар
K22
Автомобил: НИСАН Х ТРЕЙЛ
Двигател: 2200 Д 2005

Мнениеот K22 » Вто 14 ное 2006 13:20

kotse_botse написа:
Spectre написа:Не знам какви са правилата за кръговото, но знам едно, че като минавам на кръговото под "Цариградско", хората които са в кръговото движение са с предимстов и всички останали участници, които искат да се включат трябва да изчакат, поне такава е практиката там.. :roll:

Грешка!!! При нерегулирано със знаци кръгово важи правилото за предимство на дясно- стоящия!! Внимавайте където няма знак внимание за влизащите!!

Потребителски аватар
Iavor
Автомобил: Škoda Octavia VRS
Двигател: CEGA 2008

Мнениеот Iavor » Вто 14 ное 2006 13:21

kaloyan22 написа:
kotse_botse написа:

Грешка!!! При нерегулирано със знаци кръгово важи правилото за предимство на дясно- стоящия!! Внимавайте където няма знак внимание за влизащите!!

Там има знаци.

Потребителски аватар
dimoboy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dimoboy » Вто 14 ное 2006 13:22

там си има знаци навсякъде.
ПП.Изпревари ме :oops:

Потребителски аватар
Spectre™
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Spectre™ » Вто 14 ное 2006 13:59

Добре де.. аз като идвам от локалната уличка на Пирогов се включвам в движението без проблем, защото шофьорите от кръговото спират и изчакват да премине водача с предимство, само че тези които идват от "Големите кьошета" посока Руски паметник, винаги спират и изчакват тези от кръговото да преминат.. Честно казано сега не се сещам какви знаци има там и кой от къде е с предимство... :gruebel

Последна промяна от Spectre™ на Вто 14 ное 2006 14:01, променено общо 1 път.

Mar
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Mar » Вто 14 ное 2006 14:01

На Руски паметник пътя с предимство е : Тотлебен - Македония. Има си знаци.

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Вто 14 ное 2006 14:02

на Руски Паметник с предимство е този, който е по посока на трамвайната линия :)
на Пушкин в Павлово, има знаци и пак казвам, там реално не е кръгово, само изглежда на такова :)
на Цариградско си е точно кръгово и там си важат правилата за такова :)

Потребителски аватар
vladtod®
Автомобил: Passat
Двигател:

Мнениеот vladtod® » Вто 14 ное 2006 14:18

на мен ми се струва ,че при вас е,който свари натовари :oops:

stil
Автомобил: VW Polo 1991
Двигател: NZ

Мнениеот stil » Вто 14 ное 2006 15:43

Мале-малеее, как не се знаят правилата за движение от съфорумците!
Така.. ченгетата са приели, че удара е станал вече в кръстовището, т.е. Аудито вече се е било включило по кръга. И при престрояване има правило за дясно стоящ, но важи само ако двете коли в съседни ленти искат ЕДНОВРЕМЕННО да извършат маневрата (единият наляво, другият - надясно). Тогава предимство има дясностоящия.

В случая обаче, това теб не те топли. Дори няма значение дали Аудито е подало мигач за престрояване, защото ти си отляво, сменяш лентата и трябва да го пропуснеш. Ако мислиш, че ченгетата не са отсъдили правилно, то трябва да се върви в насока, че ти е отнето предимството. Дали точно това се е случило - ти най-добре можеш да прецениш. И трябва да го направиш!

Според мен съществува вероятност ченгетата да са обобщили/опростили малко нещата. Фактът, че съприкосновението е станало "вътре" в кръговото не означава, че автоматично трябва да се отхвърли хипотезата за отнето предимство. Защото кръгът там е относително малък, а автомобилът, както всички знаем не спира моментално. Ето защо, тук на помощ трябва да дойде спирачният път.

Ако приемем, че си се движел с 30-тина и е било сухо, то при адекватна реакция от твоя страна трябва да има поне 4-5 метра спирачен път и още почти толкова за реакция. Ето ти 10-тина метра и хоп... ти си "вътре" в кръстовището. Че даже и можеш да го подминеш в зависимост от скоростта. И тогава кой как се "престроил" не важи, защото и колите може да е поднесли...

Съжалявам за случката, но както са казали по-горе колеги, дадено ти е право да обжалваш и ти сам трябва да прецениш дали да се възползваш от него. Аз лично не съм привърженик на обжалването само заради "спорта".

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”