Не е проблем и от друг профил да сложиш гума.Важното е да влиза в канала.
Вчера лепих на китайската ми входна врата подобна като тази на Сандо лента.Има ефект.Около 70 ст е метъра.Може да се цепи на две.
Уплътнения за ПВЦ дограма?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
-
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: AGU
Re: Уплътнения за ПВЦ дограма?
Аз се зачудих - защо не извадя нацяло едното уплътнение и не сложа едно от тия лепящите се вместо него ...
Хем е евтино, хем лесно се сменя, хем ако е така няма да надига много и второто уплътнение ще работи също добре.
Хем е евтино, хем лесно се сменя, хем ако е така няма да надига много и второто уплътнение ще работи също добре.
- mytko731
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги,тези уплътнения няма да компенсират лошия монтаж или изработка на дограмата.Ако ставаше така никой нямаше да си смени дървената дограма.Повече от 10 години с това се занимавам.Сменя се обкова ако се налага и решението на проблема е трайно.Уплътнение на ПВЦ дограма се сменя само ако е скъсано.Ако мога да помогна с информация или нещо друго - пишете.
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Не че дограмата в кухнята е с лош монтаж.Но просто с времето самата гума се втвърди и започна да духа сериозно.Имах избор в близкия хипермаркет от два цвята бял и кафяв.Лепенката и е доста здрава,а цената за метър смешна.Сложил съм такава и на входната китайска врата и също уплътнява много добре 

- barezifranko
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: ABU 1993
При мен проблема е с дограмата в кухнята. Най-вече в средната част откъм пантите. Като погледнеш под определен ъгъл и се вижда пролука около 2мм. Пробвал съм регулиране, но нищо не се получава. Някакви идеи ?
- mytko731
- Автомобил:
- Двигател:
слагайте колкото искате гуми.проблема остава даже се задълбочава.а понякога трябва само една средна панта за 5 лева. 
махнете оригиналните уплътнения на голфа и сложете лепящи се по 70 стотинки метъра.супер комфорт ще се получи.

махнете оригиналните уплътнения на голфа и сложете лепящи се по 70 стотинки метъра.супер комфорт ще се получи.

-
Ми айде светни ни малко повече за тая средна панта
.

- mytko731
- Автомобил:
- Двигател:
просто панта.ако вратата не е с двуосово отваряне се слага и решава проблема.ако е с двуосово има други начини.
mytko731 написа:просто панта.ако вратата не е с двуосово отваряне се слага и решава проблема.ако е с двуосово има други начини.
Че е така- така е, но нали човека трябва да има шаблони, трябва да свали крилото, да знае акселите колко са, за да си купи същата панта.Или да викне майстори дето ще искат маса пари.И в този студ.Тегава работа.А и тия панти за 5 лева ще да са някое куче.
- barezifranko
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: ABU 1993
mytko731 написа:просто панта.ако вратата не е с двуосово отваряне се слага и решава проблема.ако е с двуосово има други начини.
Хубаво ама тази панта как ще компенсира пролуката. Гуменото уплътнение едвам застъпва рамката т.е получава се луфт който пантата едва ли би компенсирал.
barezifranko написа:mytko731 написа:просто панта.ако вратата не е с двуосово отваряне се слага и решава проблема.ако е с двуосово има други начини.
Хубаво ама тази панта как ще компенсира пролуката. Гуменото уплътнение едвам застъпва рамката т.е получава се луфт който пантата едва ли би компенсирал.
При теб сигурно много е натегнат дюбела на касата.А и вероятно вече си замазал.Алтернативното решение е да се сложат пластмасови подложки между стъклопакета и крилото и да се разпъне няколко милиметра крилото по средата.
-
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: ACDF 2019
На околовръстното между Симеоново и Драгалевци, от тяхната страна има фирма за дограма и аксесоари. Продават и уплътнения. Вземи си мостра и отиди при тях, аз съм купувал
-
Едно линкче към гугъл мапс би свършило добра работа 
Ти сменял ли си панта на дограма или просто така споделяш идеята си? Щото ми казаха, че не било толкова просто, ама и аз не съм наясно и затова питам
.

Ти сменял ли си панта на дограма или просто така споделяш идеята си? Щото ми казаха, че не било толкова просто, ама и аз не съм наясно и затова питам

- mytko731
- Автомобил:
- Двигател:
на такива като brum няма да отговарям
Върни се в “ОФФ-Топик - други”