Golf IV повдигане на задницата
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Golf IV повдигане на задницата
Здравейте колеги,повдигнах предното окачване с 30мм. но сега стои малко грозно и трябва да се повдигне и задницата.Най-удачния вариант за мен е втулки под пружините - някой има схема или размери на външен и вътрешен диаметър и диаметър на чашката,която трябва да влезе в пружината. Друго което ми идва е гайка от задни coilovers за регулиране - дали ще влезне под стоковата пружина и така да се регулира?
- lubo007
- Автомобил: GOLF 5 TDI
- Двигател: BKC
Re: Golf IV повдигане на задницата
има тема и е описано.
използвай подложка под пружината, захвани я с болт и стоперна гайка. не прекалявай с повдигането - ще имаш проблеми в завоите, амортесиорите се разпъват до край и не стои сатабилна (личен опит).
имам някъде из нас такива подложки - 10 - 15 лв сругар ще ти направи
използвай подложка под пружината, захвани я с болт и стоперна гайка. не прекалявай с повдигането - ще имаш проблеми в завоите, амортесиорите се разпъват до край и не стои сатабилна (личен опит).
имам някъде из нас такива подложки - 10 - 15 лв сругар ще ти направи
- IvailoOo
- Автомобил: Audi A4 B7 Avant
- Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW
Без да се обиждате,но да повдигате такава лагерница със "stock" окачване си е равно на самоубийство.Еле пък отзад и не говоря наизуст
Отпред с 2см. се усеща явна разлика от гледна точка на управление и стабилност,а отзад просто трябва да си винаги готов задницата да те изпревари.

- Jovany
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Не се занимавай с това въобще. Не си го и помисляй даже опасно е...
И за какво ти е нужно да е 3 сантима по висока ако смея да попитам?
П.П. Лично мое мнение
И за какво ти е нужно да е 3 сантима по висока ако смея да попитам?
П.П. Лично мое мнение
Повдигам я отзад,защото отпред я повдигнах с 3 см и отзад стои много ниска а съм и с високи гуми 195/70/15. А защо я повдигнах според мен въпроса е излишен,като се има на предвид в коя държава живеем. Ако бяхме в Германия и аз щях да набия пари в спортно ниско окачване - ама тук идея си нямам как карат тези с голфове с по-ниско 40-50 мм от стандартното окачване. Аз 2 пъти пуках картер с фабричната височина и гуми 205/55/15 а колко пъти съм закачал карантиите отдолу.... поне 20. И на тротоари ме беше страх да се качвам.+ това зимата колата е като снегорин и ляга по корем в не много дълбок сняг и резултата 2 часа копане да я извадя. А сега няма проблем. + това въобще не усещам колата нестабилна при високи скорости,дори обмислям да я повдигна с още 10-20 мм.
- IvailoOo
- Автомобил: Audi A4 B7 Avant
- Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW
Вдигай... ако може поне 5 санта още
п.п. както е тръгнало май си за тук - http://www.offroad-bulgaria.com/
п.п. както е тръгнало май си за тук - http://www.offroad-bulgaria.com/
ivako написа:... Аз 2 пъти пуках картер с фабричната височина и гуми 205/55/15 а колко пъти съм закачал карантиите отдолу.... поне 20. И на тротоари ме беше страх да се качвам.+ това зимата колата е като снегорин и ляга по корем в не много дълбок сняг и резултата 2 часа копане да я извадя...
Първо, фабричните гуми не са с такава височина.
Второ, ти си си купил голф, не Дефендър, кой е казал че ще се качваш по бордюри?
Ти си първия които чувам да има голф и да иска да го вдига, явно не си голфаджия по душа.
- radko86
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: AKL ARL
joromnt написа:ivako написа:... Аз 2 пъти пуках картер с фабричната височина и гуми 205/55/15 а колко пъти съм закачал карантиите отдолу.... поне 20. И на тротоари ме беше страх да се качвам.+ това зимата колата е като снегорин и ляга по корем в не много дълбок сняг и резултата 2 часа копане да я извадя...
Първо, фабричните гуми не са с такава височина.
Второ, ти си си купил голф, не Дефендър, кой е казал че ще се качваш по бордюри?
Ти си първия които чувам да има голф и да иска да го вдига, явно не си голфаджия по душа.
Да бе чак пък толкова защо ти е да го повдигаш като си го караш по внимателно няма да имаш проблем

всеки си преценява колеги,btw имам и сузуки самурай и съм регистриран в офроуд форума,но не искам леката ми кола да е само за магистрала,а да минавам всички дупки на полусъединител и да треперя на колата,да слизам да гледам под нея дали няма дупка в картера след всяко задиране отдолу не е за мен. Моля,ако някой знае проверени методи за повдигане - пружини от друг модел или размер на втулки и т.н. да пише в темата,а не типично за този форум да обръщаме всичко в "ЗА и ПРОТИВ"
- maniaka
- Автомобил:
- Двигател:
С пружини от голф 4 ама комби няма ли да стане.Те са по твърди и мисля че са по високи.
- dimovip
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: ADR
Що пък да не го повдигне ? И аз обмислям да си направя пасата(Б4) да стане ката кънтри, ама засега не ми се отделят средства затова.Иначе на драго сърце.
maniaka написа:С пружини от голф 4 ама комби няма ли да стане.Те са по твърди и мисля че са по високи.
Точно там е работата, те са по-твърди. Т.е., дори и да станат на хечбек, ще му строшат и камъните и бъбреците...
Евентуално повдигане с подложки за да се използват пружините на колата.
а задни и предни пружини от пасат Б5 седан или комби някой слагал ли е,и лягат ли в леглата без доработки
- kijelmi
- Автомобил: Passat R-Line BiTDI
- Двигател: CUAA 2020
dimovip написа:Що пък да не го повдигне ? И аз обмислям да си направя пасата(Б4) да стане ката кънтри, ама засега не ми се отделят средства затова.Иначе на драго сърце.
Б5!
- dimovip
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: ADR
kijelmi написа:dimovip написа:Що пък да не го повдигне ? И аз обмислям да си направя пасата(Б4) да стане ката кънтри, ама засега не ми се отделят средства затова.Иначе на драго сърце.
Б5!
ко речи?