Golf IV повдигане на задницата

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
ivako
Автомобил: mk4
Двигател:

Golf IV повдигане на задницата

Мнениеот ivako » Нед 21 окт 2012 13:04

Здравейте колеги,повдигнах предното окачване с 30мм. но сега стои малко грозно и трябва да се повдигне и задницата.Най-удачния вариант за мен е втулки под пружините - някой има схема или размери на външен и вътрешен диаметър и диаметър на чашката,която трябва да влезе в пружината. Друго което ми идва е гайка от задни coilovers за регулиране - дали ще влезне под стоковата пружина и така да се регулира?

Потребителски аватар
lubo007
Автомобил: GOLF 5 TDI
Двигател: BKC

Re: Golf IV повдигане на задницата

Мнениеот lubo007 » Пет 23 ное 2012 10:04

има тема и е описано.
използвай подложка под пружината, захвани я с болт и стоперна гайка. не прекалявай с повдигането - ще имаш проблеми в завоите, амортесиорите се разпъват до край и не стои сатабилна (личен опит).
имам някъде из нас такива подложки - 10 - 15 лв сругар ще ти направи

Потребителски аватар
IvailoOo
Автомобил: Audi A4 B7 Avant
Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW

Мнениеот IvailoOo » Пет 23 ное 2012 14:34

Без да се обиждате,но да повдигате такава лагерница със "stock" окачване си е равно на самоубийство.Еле пък отзад и не говоря наизуст :wink: Отпред с 2см. се усеща явна разлика от гледна точка на управление и стабилност,а отзад просто трябва да си винаги готов задницата да те изпревари.

Потребителски аватар
Jovany
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Jovany » Пет 23 ное 2012 20:52

Не се занимавай с това въобще. Не си го и помисляй даже опасно е...
И за какво ти е нужно да е 3 сантима по висока ако смея да попитам?

П.П. Лично мое мнение

ivako
Двигател:

Мнениеот ivako » Пон 24 дек 2012 22:46

Повдигам я отзад,защото отпред я повдигнах с 3 см и отзад стои много ниска а съм и с високи гуми 195/70/15. А защо я повдигнах според мен въпроса е излишен,като се има на предвид в коя държава живеем. Ако бяхме в Германия и аз щях да набия пари в спортно ниско окачване - ама тук идея си нямам как карат тези с голфове с по-ниско 40-50 мм от стандартното окачване. Аз 2 пъти пуках картер с фабричната височина и гуми 205/55/15 а колко пъти съм закачал карантиите отдолу.... поне 20. И на тротоари ме беше страх да се качвам.+ това зимата колата е като снегорин и ляга по корем в не много дълбок сняг и резултата 2 часа копане да я извадя. А сега няма проблем. + това въобще не усещам колата нестабилна при високи скорости,дори обмислям да я повдигна с още 10-20 мм.

Потребителски аватар
IvailoOo
Автомобил: Audi A4 B7 Avant
Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW

Мнениеот IvailoOo » Пон 24 дек 2012 23:20

Вдигай... ако може поне 5 санта още

п.п. както е тръгнало май си за тук - http://www.offroad-bulgaria.com/

Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joromnt » Пон 24 дек 2012 23:28

ivako написа:... Аз 2 пъти пуках картер с фабричната височина и гуми 205/55/15 а колко пъти съм закачал карантиите отдолу.... поне 20. И на тротоари ме беше страх да се качвам.+ това зимата колата е като снегорин и ляга по корем в не много дълбок сняг и резултата 2 часа копане да я извадя...

Първо, фабричните гуми не са с такава височина.
Второ, ти си си купил голф, не Дефендър, кой е казал че ще се качваш по бордюри?
Ти си първия които чувам да има голф и да иска да го вдига, явно не си голфаджия по душа.

Потребителски аватар
radko86
Автомобил: Golf IV
Двигател: AKL ARL

Мнениеот radko86 » Пон 24 дек 2012 23:39

joromnt написа:
ivako написа:... Аз 2 пъти пуках картер с фабричната височина и гуми 205/55/15 а колко пъти съм закачал карантиите отдолу.... поне 20. И на тротоари ме беше страх да се качвам.+ това зимата колата е като снегорин и ляга по корем в не много дълбок сняг и резултата 2 часа копане да я извадя...

Първо, фабричните гуми не са с такава височина.
Второ, ти си си купил голф, не Дефендър, кой е казал че ще се качваш по бордюри?
Ти си първия които чувам да има голф и да иска да го вдига, явно не си голфаджия по душа.

Да бе чак пък толкова защо ти е да го повдигаш като си го караш по внимателно няма да имаш проблем : само VW

ivako
Двигател:

Мнениеот ivako » Пон 24 дек 2012 23:52

всеки си преценява колеги,btw имам и сузуки самурай и съм регистриран в офроуд форума,но не искам леката ми кола да е само за магистрала,а да минавам всички дупки на полусъединител и да треперя на колата,да слизам да гледам под нея дали няма дупка в картера след всяко задиране отдолу не е за мен. Моля,ако някой знае проверени методи за повдигане - пружини от друг модел или размер на втулки и т.н. да пише в темата,а не типично за този форум да обръщаме всичко в "ЗА и ПРОТИВ"

Потребителски аватар
maniaka
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maniaka » Вто 25 дек 2012 11:09

С пружини от голф 4 ама комби няма ли да стане.Те са по твърди и мисля че са по високи.

Потребителски аватар
dimovip
Автомобил: Passat B5
Двигател: ADR

Мнениеот dimovip » Вто 25 дек 2012 11:21

Що пък да не го повдигне ? И аз обмислям да си направя пасата(Б4) да стане ката кънтри, ама засега не ми се отделят средства затова.Иначе на драго сърце.

Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joromnt » Вто 25 дек 2012 13:31

maniaka написа:С пружини от голф 4 ама комби няма ли да стане.Те са по твърди и мисля че са по високи.

Точно там е работата, те са по-твърди. Т.е., дори и да станат на хечбек, ще му строшат и камъните и бъбреците...
Евентуално повдигане с подложки за да се използват пружините на колата.

ivako
Двигател:

Мнениеот ivako » Сря 26 дек 2012 15:51

а задни и предни пружини от пасат Б5 седан или комби някой слагал ли е,и лягат ли в леглата без доработки

Потребителски аватар
kijelmi
Автомобил: Passat R-Line BiTDI
Двигател: CUAA 2020

Мнениеот kijelmi » Сря 26 дек 2012 15:54

dimovip написа:Що пък да не го повдигне ? И аз обмислям да си направя пасата(Б4) да стане ката кънтри, ама засега не ми се отделят средства затова.Иначе на драго сърце.

Б5!

Потребителски аватар
dimovip
Автомобил: Passat B5
Двигател: ADR

Мнениеот dimovip » Сря 26 дек 2012 19:02

kijelmi написа:
dimovip написа:Що пък да не го повдигне ? И аз обмислям да си направя пасата(Б4) да стане ката кънтри, ама засега не ми се отделят средства затова.Иначе на драго сърце.

Б5!

ко речи?

Върни се в “Направи си сам!”