Намира се под капака на колата от дясната страна под една пластмасова кора.Като се махне филтъра клапата е под него и се управлява от едно двигател4е със зъбно колело и движи една реика пластмасова...мята е с4упена и мотор4ето си върти на празен ход
Вътрешна циркулация
Ами да помогна с каквото знам..клапата за рециркулация на моя 95 пасат с клима е то4но под филтъра за купето
Намира се под капака на колата от дясната страна под една пластмасова кора.Като се махне филтъра клапата е под него и се управлява от едно двигател4е със зъбно колело и движи една реика пластмасова...мята е с4упена и мотор4ето си върти на празен ход
- dmitko
- Автомобил: Tiguan II 4Motion
- Двигател: CZEA 2016
marine написа:Ами да помогна с каквото знам..клапата за рециркулация на моя 95 пасат с клима е то4но под филтъра за купето
Ти направо ме застреля, сигурно или аз недовиждам или някой ми е махнал клапата. Това лято си обезпаразитявах /махах миризмите/ климатика, по утвърдена от форума методика
- dmitko
- Автомобил: Tiguan II 4Motion
- Двигател: CZEA 2016
Открих я клапата - точно пред вентилатора, отворя се нагоре, като запушва притока на въздух от към филтъра. Но само това... изобщо няма достъп за да се види лостовия и механизъм и защо не се движи, доколкото видях след малко разглобяване и оглед по вероятно е да си смениш радиатора на парното отколкото да успееш да извадиш и оправиш механизма който я движи, така че някой слънчев ден ако опра до смяна на това радиаторче ще оправям и клапата.
Мислих вариант да я разпробия и с едно въженце до купето
, като ми трябва рециркулация - дърпам въжето, законтрям го някъде и ето ти рециркулация, ама някой ще ми се смее и за сега явно ще си дишам миризмите на камионите пред мен 
Мислих вариант да я разпробия и с едно въженце до купето
-
veskovesko
- Автомобил:
- Двигател:
-
kibo_tom_8440
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB -2 0 4motion
за циркулацията
-
veskovesko
- Автомобил:
- Двигател:
- olele39
- Автомобил: Sharan
- Двигател: AUY 4motion
При мене е откъм мотора между двата щуцера на радиаторчето на парното.Пак е щуцер, но по-тънък (3-4мм). На него е надянато едно от маркучетата на вакуумната система(вътрешен диам. 3-4мм). Лесно се вижда и сменява. Ето ти повод да провериш всички вакуумни маркучета! По-трудно се проверява маркуча м/у този щуцер и самата клапа. Трябва да разглобиш цялото табло за да го проследиш.
- doktora
- Автомобил:
- Двигател:
- Местоположение: гр.Лясковец,обл.В.Търново, PASSAT B4, COMBI,1.8Mi, ADZ , 94г, LPG BRC
- Контакти:
И аз много пъти съм се чудил защо моя Пасатко няма възможност за рециркулация?Няма никакъв бутон за тази цел. Да не би само пастковците с климатик да имат тази опция?
А ако има някаква възможност да се върти въздуха само от купето и да се изолира този отвън, моля който знае да ме светне.
Да добавя - всичко на всичко имам само три врътки: 1) За оборотите на вентилатора; 2) За топло-студено; 3) За насочване струята въздух
А ако има някаква възможност да се върти въздуха само от купето и да се изолира този отвън, моля който знае да ме светне.
Да добавя - всичко на всичко имам само три врътки: 1) За оборотите на вентилатора; 2) За топло-студено; 3) За насочване струята въздух
- K22
- Автомобил: НИСАН Х ТРЕЙЛ
- Двигател: 2200 Д 2005
doktora написа:И аз много пъти съм се чудил защо моя Пасатко няма възможност за рециркулация?Няма никакъв бутон за тази цел. Да не би само пастковците с климатик да имат тази опция?
Ами то няма логика да имаш рециркулация без климатик...
Какво ще спечелиш като го въртиш през таблото, щом не можеш да го изстудиш?