Вътрешна циркулация

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
marine
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот marine » Нед 19 ное 2006 19:35

Ами да помогна с каквото знам..клапата за рециркулация на моя 95 пасат с клима е то4но под филтъра за купето
Намира се под капака на колата от дясната страна под една пластмасова кора.Като се махне филтъра клапата е под него и се управлява от едно двигател4е със зъбно колело и движи една реика пластмасова...мята е с4упена и мотор4ето си върти на празен ход :(

Потребителски аватар
dmitko
Автомобил: Tiguan II 4Motion
Двигател: CZEA 2016

Мнениеот dmitko » Нед 19 ное 2006 21:54

marine написа:Ами да помогна с каквото знам..клапата за рециркулация на моя 95 пасат с клима е то4но под филтъра за купето
Намира се под капака на колата от дясната страна под една пластмасова кора.Като се махне филтъра клапата е под него и се управлява от едно двигател4е със зъбно колело и движи една реика пластмасова...мята е с4упена и мотор4ето си върти на празен ход :(

Ти направо ме застреля, сигурно или аз недовиждам или някой ми е махнал клапата. Това лято си обезпаразитявах /махах миризмите/ климатика, по утвърдена от форума методика :wink: и забелязах, че под възд. филтър за купето леко навътре всъщност е вентилатора - кръгъл, центробежен тип, но клапа така и не видях. Утре ще отворя пак да видя какво става, като включа рециркулация и гледам под възд. филтър.

Потребителски аватар
dmitko
Автомобил: Tiguan II 4Motion
Двигател: CZEA 2016

Мнениеот dmitko » Пон 20 ное 2006 15:50

Открих я клапата - точно пред вентилатора, отворя се нагоре, като запушва притока на въздух от към филтъра. Но само това... изобщо няма достъп за да се види лостовия и механизъм и защо не се движи, доколкото видях след малко разглобяване и оглед по вероятно е да си смениш радиатора на парното отколкото да успееш да извадиш и оправиш механизма който я движи, така че някой слънчев ден ако опра до смяна на това радиаторче ще оправям и клапата.
Мислих вариант да я разпробия и с едно въженце до купето :roll: , като ми трябва рециркулация - дърпам въжето, законтрям го някъде и ето ти рециркулация, ама някой ще ми се смее и за сега явно ще си дишам миризмите на камионите пред мен :wink:

veskovesko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот veskovesko » Пет 24 ное 2006 10:33

колеги за да не отварям нова тема ще пиша в тази
пасат-91г с климатик
нямам филтър за въздух имам решетка
клапата която отваря и затваря въздуха за отвън стои постоянно затворена ,мога ли някък на ръка да я отворя щото много се изпотяват стъклата всичките . :screwy

kibo_tom_8440
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB -2 0 4motion

за циркулацията

Мнениеот kibo_tom_8440 » Съб 25 ное 2006 12:45

:lol: При мен който съм с климатик клапата се отваря само на втората позиция на климатика, при първата стои затворена, ако дадеш на контакт и натиснеш бутона ще чуеш лек шум от моторчето което отваря клапата. Хубаво е да се почисти отвора, защото има много прах и листа върху отвора на клапата не само върху решетката, да която по напред писа къде се намира(вдясно под черната пластмаса ва предното стъкло). На мен ми е интересно от доле под жабката как се разглобява, някой ако го е правил нека да пише. Има някаква тъмнокафява пластмаса във формата на бомбе но само това устнових до момента. 8)

veskovesko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот veskovesko » Пон 27 ное 2006 9:03

няма пуснато не пуснато при всяко положение на климатик,парно и т.н
клапата не мърда .

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Пет 15 юни 2007 20:28

Понеже от доста време не ми работи клапата, днеска реших да поразглобя малкото и се оказа че не е с ел. моторче а с вакум. Не ми е ясно обаче къде е помпата която отваря/затваря клапата. Нека ако някой се е занимавал да разясни малко.

Потребителски аватар
olele39
Автомобил: Sharan
Двигател: AUY 4motion

Мнениеот olele39 » Пет 15 юни 2007 21:01

Моят Пасат е 91г. климатик.Клапата за вътре/вънка се управлява от вакуума. При 1 счепено маркуче за вакуум тя не действа и стои в положение-някакво! След смяната-ОК. Като дам контакт чувам клапата (вуууп). Иначе я управлявам от копчето Full

Потребителски аватар
Winner25

Мнениеот Winner25 » Съб 16 юни 2007 0:06

Маркучето го видях, но не знам къде е другия му край (нещото което прави вакума).

Потребителски аватар
olele39

Мнениеот olele39 » Съб 16 юни 2007 7:27

При мене е откъм мотора между двата щуцера на радиаторчето на парното.Пак е щуцер, но по-тънък (3-4мм). На него е надянато едно от маркучетата на вакуумната система(вътрешен диам. 3-4мм). Лесно се вижда и сменява. Ето ти повод да провериш всички вакуумни маркучета! По-трудно се проверява маркуча м/у този щуцер и самата клапа. Трябва да разглобиш цялото табло за да го проследиш.

Потребителски аватар
Winner25

Мнениеот Winner25 » Съб 16 юни 2007 9:12

Малко тъп въпрос ама не ми стана ясно за коя вакумна система става въпрос - тази на моното ли? И кое отваря и затваря клапата - може би има някакъв клапан?

Потребителски аватар
olele39

Мнениеот olele39 » Съб 16 юни 2007 9:54

Всъщност има разлики м/у твоя и моя Пасат.(4години) :lol: Системата за вакуум се захранва от смукателния колектор и обслужва други системи по автомобила, включително и клапата за въздух в купето. Точното устройство на тази клапа не го знам.

Потребителски аватар
doktora
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: гр.Лясковец,обл.В.Търново, PASSAT B4, COMBI,1.8Mi, ADZ , 94г, LPG BRC
Контакти:

Мнениеот doktora » Вто 19 юни 2007 19:26

И аз много пъти съм се чудил защо моя Пасатко няма възможност за рециркулация?Няма никакъв бутон за тази цел. Да не би само пастковците с климатик да имат тази опция?
А ако има някаква възможност да се върти въздуха само от купето и да се изолира този отвън, моля който знае да ме светне.
Да добавя - всичко на всичко имам само три врътки: 1) За оборотите на вентилатора; 2) За топло-студено; 3) За насочване струята въздух

Потребителски аватар
olele39

Мнениеот olele39 » Вто 19 юни 2007 20:00

Ако копчето ти за вентилатора има означения и под нула (обратно на час. стрелка), това е плавно затваряне на клапата "вътре/вънка".

Потребителски аватар
K22
Автомобил: НИСАН Х ТРЕЙЛ
Двигател: 2200 Д 2005

Мнениеот K22 » Чет 21 юни 2007 15:10

doktora написа:И аз много пъти съм се чудил защо моя Пасатко няма възможност за рециркулация?Няма никакъв бутон за тази цел. Да не би само пастковците с климатик да имат тази опция?
А ако има някаква възможност да се върти въздуха само от купето и да се изолира този отвън, моля който знае да ме светне.
Да добавя - всичко на всичко имам само три врътки: 1) За оборотите на вентилатора; 2) За топло-студено; 3) За насочване струята въздух

Ами то няма логика да имаш рециркулация без климатик...
Какво ще спечелиш като го въртиш през таблото, щом не можеш да го изстудиш?

Върни се в “Passat”