Golf MK2 Tornado Red

Разкажете, споделете, похвалете се със своя Volkswagen - тук всеки може да има тема
GLI
Автомобил:
Двигател:

Re: Golf MK2 Tornado Red =>GTI vision

Мнениеот GLI » Нед 24 фев 2013 15:25

Не искам да те разочаровам, но JOM-a e може би най-мекото от всички стрийт койловъри, които се предлагат тук. :smile Аз имам същото (при мен това беше и основната цел, да е сравнително меко) и съм много доволен. Доста по-твърди са ТА Теhnix и Raceland койловърите. Впечатленията ми се базират на моето собствено окачване, и това на мои приятели, не говоря на изуст :wink

Потребителски аватар
toshara
Автомобил: MK2 Golf
Двигател: GTI PB 1990

Мнениеот toshara » Нед 24 фев 2013 22:32

И аз съм доволен,но отпред пластмасата между пружините опира във резбата и стърже яко...Дай идея,имал ли си го този проблем? :confused Моля,хвърлете едно око на тая тема,днеска цял ден се боря,но не мога да спра пластмасата да стърже във резбата :banghead
viewtopic.php?f=5&t=371738

GLI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GLI » Пон 25 фев 2013 10:41

Хмм, странно... Виж как точно застават 2те пружини върху чашката (така де, пластмасата), при мен по случайност на единия амортисьор така се бяха разположили горната и долната пружина, че реално крайщата на самите пружини кривяха тая пластмаса и щракаше много странно при неравности и завои... завъртях горната пружина и всичко си дойде на място. :confused

п.с. При мен долната пружина също е смачкана, но в самото начало не беше, колата постоя около седмица на собствената си тежест, и тогава се смачкаха. Виж покарай малко така, и ако нищо не се случи... може би да ги разглобиш, да видиш евентуално нещо да не е объркано. :smile

Потребителски аватар
toshara

Мнениеот toshara » Вто 26 фев 2013 11:22

Eдин приятел ми подари плафон с 2 крушки Hella от BMW E36,ще видим дали ще му измисля място някъде отзад по тавана,той така или иначе е свален за претапициране в черно,ако не го събера,ще го сложа в багажника.
Иначе бронята си остава нормална,карах няколко дена така и реших,че не ми харесва особено,поне за сега :icon_lol
Изображение
Изображение
Преди време си бях поръчал от ebay за около 4-5лв дигитален волтметър.Meри от 3.5 до 30V.Не знам къде ще го слагам,ще го измисля :).Ето го и него,но много грозно стоят цифрите като е изключен,за това реших да импровизирам като сложа под стъкълцето парче от торбичка за смет-получи се перфектно:
Eто без затъмняването,изключен:
Изображение
Разглобен:
Изображение
Торбичката:
Изображение
Затъмнен и изключен,може още един пласт да сложа даже:
Изображение
Затъмнен и включен:
Изображение

Последна промяна от toshara на Сря 27 фев 2013 14:45, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
toshara

Re: Golf MK2 Tornado Red ОЕМ

Мнениеот toshara » Съб 02 мар 2013 16:35

Maлко да съживим темата-вече показваме и дупе,ама тея джанти не стоят както трябва нещо :icon_lol Като обуя и полирам АTS-a,смятам,че ще е друго нещо :smile
Я кажете,да слагам ли вежди на калниците или да ги оставам така?Въпреки,че заради ET-то на джантите,май ще се наложи :icon_lol
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Изображение
Изображение

Потребителски аватар
Weezy
Автомобил: VW Golf mk2 1987
Двигател: JP
Контакти:

Мнениеот Weezy » Съб 02 мар 2013 16:42

Много ми харесва резултата! Дори и с железарките си вади стойка :th_up

П.П. С колко мм. е по-ниска, приблизително?

Потребителски аватар
adr3nalinchy
Автомобил: Volkswagen Golf MK4
Двигател: AGU

Мнениеот adr3nalinchy » Съб 02 мар 2013 16:46

С веждите сякаш ще се напълни картинката не знам, понеже имаш доста черни елементи по купето като лайсни,брони, нож мисля че едни вежди няма да са в повече напротив ще се връзват много с останалите елементи :th_up Търсих да дам примерна снимка но не можах да открия :flag_bulgaria

Потребителски аватар
toshara

Мнениеот toshara » Съб 02 мар 2013 16:50

Weezy написа:Много ми харесва резултата! Дори и с железарките си вади стойка :th_up

П.П. С колко мм. е по-ниска, приблизително?

А сега де...Ми не знам,може би около 60мм,съдя по това,че койловете ги дават до 100мм макс,по TUV са одобрени до 85 но имат резба до 100мм,ножа вече доста пъти го закачих по разни шахти и т.н, но може още мноого да се свали по принцип :icon_lol Но тогава трябв да забравя за широк нож,даже в момента в гаража напред не мога да я вкарам,защото задира,иначе назад влиза :icon_lol

Потребителски аватар
Golf_Diesel_
Автомобил: Vw Golf 5 TDI
Двигател: BMM

Мнениеот Golf_Diesel_ » Съб 02 мар 2013 18:57

Не ти трябват вежжди, карай я така.Иначе стойката е много добра! :th_up

Потребителски аватар
toshara

Мнениеот toshara » Нед 03 мар 2013 9:58

Ще видим,ако не опират гумите сигурно няма да слагам :smile
Трябва да си правя задния панел отдолу - до куката е малко изгнило(никъде другаде по купето няма,само там),искам и да запуша дупката от пълначката за газта,искам да я изместя или в емблемата или при капачката на резервоара :smile
Също така търся гърне двуцевка от GTI оригинално,чудя се дали да не сложа един червен кант на решетката,или ще му дойде в повече червеното :rolleyes

Потребителски аватар
Rumbata_1
Автомобил: Golf mk2 1.8 RP
Двигател:

Мнениеот Rumbata_1 » Нед 03 мар 2013 10:08

Едва ли ще му дойде в повече червеното :smile Въпрос на вкус.
Изображение

Потребителски аватар
toshara

Re: Golf MK2 Tornado Red Оriginal

Мнениеот toshara » Пет 08 мар 2013 13:52

Най накрая имам 4бр 195/45/15,остава да полирам джантите,слагам ги,пускам го ниско ии..Да видим дали ще може да се кара,че май бая нисък ще дойде с 45 :mhihi :icon_lol

Потребителски аватар
golf_1
Автомобил: Audi Q7
Двигател: CJWE

Мнениеот golf_1 » Съб 09 мар 2013 7:55

Примерната снимка за веждите сигурно си я виждал в темата на червената шапчица, ама ще ти я постна и тук

Изображение

А пълначката за газта ако я местиш, според мен най-добре под капачката на резервоара :th_up

Потребителски аватар
toshara

Мнениеот toshara » Съб 09 мар 2013 12:19

golf_1 написа:Примерната снимка за веждите сигурно си я виждал в темата на червената шапчица, ама ще ти я постна и тук

Изображение

А пълначката за газта ако я местиш, според мен най-добре под капачката на резервоара :th_up

Да,доста добре стои,май ще сложа и аз,че на единия калник имам малко надигната боя,ще я оправя и отгоре може би ще я закрия с веждата.
Я някой да каже,отпред на калниците ръбчето ако го обърна навътре,дали ще пречи някъде на подкалника,и дали ако гумата опре в подкалника в някаква ситуация може да го счупи?
Или пък ако си отрежа калника,както правят повечето с вежди,после отрязаното с какво да го намажа,за да го защитя от ръждивата болест :smile
А за пълначката наистина май ще е при капачката на резервоара :smile

Потребителски аватар
toshara

Мнениеот toshara » Пон 11 мар 2013 12:58

Aз и Голфа преди около 7-8 години :icon_lol
Изображение
И нагледно някой ако го интересува разликата между 195/50/15 и 195/45/15 - не очаквах чак толкова разлика...Взе да ме е страх,да не се наложи да сме много ниски :icon_lol
Изображение
Изображение

Върни се в “Моят Volkswagen”