vaskoto1 написа:брех-не се намира кой да потърси с тея пуста търсачка вееее...
писал ви го е човека-четете...![]()
vaskoto1 написа:от мосьо бриколаж се взима една сиренка за светлини-2-3лева беше на щанда за автоаксесоари.
тя има 2 полюса които трябва да бъдат задължително спазени!!
от тука има 2 варианта:
1 по прост-но на мене не ми харесва-връзваш черното кабелче на маса, която се взима от бутона на вратата (за да може все пак да бръмка само при отворена врата), изваждаш ключа за фаровете и мериш на кой кабел има ток при включени габарити-там връзваш червения кабел.
ефект-като си на габарити или фарове и отвориш вратата-пищялката пищи.
минус-пищи винаги-без значение дали работи мотора или не-е точно това ме дразни най много.
2 по сложен вариант-връзваш черното кабелче на маса, която се взима от бутона на вратата, взима се едно реленце, малко, електронкаджийско, и се връзва червеното кабелче на пищавицата на нормално затворения му контакт, на основния се връзва + от ключа за фаровете описан по горе. намотката (котвата) на релето се връзва единия край на маса а другия се връзва на контактния ключ на положението АСС в което обикновено свири и касетофона.
ефект-когато двигателя е загасен или не на контакт релето не е захранено и контактите дават накъсо зумера и ключа на фаровете и ако си на фарове (габарити) пищи, а ако си подал контакт или работи мотора релето се захранва и разпада пищавицата и дори да си на фаровете-не реве.
повече ми харесва щото вечер ако излезеш нещо от колата и си на фарове и работеща моторетка не плаче и не ме нервира.
е това е...ух!
ще ви го включа в сметката-така да знаете!!!
vwg3 написа:... с 3 крачета. голямо е колкото левче и да е с дебелина 15 мм.... та трите крачета са: "+" и два "-"са,въпроса ми е някой може ли да ми обясни малко по- подробно точно тоя вид зумерче как да си го"вържа"....
CCCP_FAN написа:Така това е край готов съм финито имам зумер в колата срещу 5 лева и 15 минути работа стана чук, без диоди и тн.
Разказвам:
Маха се лампата в багажника и на нейно място се монтира зумера( + от габарита - от лампата)!!!
Някои ще кажат ми като нямам лампа в багажника???Аз поне се замислих, тая лампа не ми върши особенна работа, а и ние сме българчета винаго приспособяжаме нещо:):):):):):):):)
Vasseto написа:CCCP_FAN написа:Така това е край готов съм финито имам зумер в колата срещу 5 лева и 15 минути работа стана чук, без диоди и тн.
Разказвам:
Маха се лампата в багажника и на нейно място се монтира зумера( + от габарита - от лампата)!!!
Някои ще кажат ми като нямам лампа в багажника???Аз поне се замислих, тая лампа не ми върши особенна работа, а и ние сме българчета винаго приспособяжаме нещо:):):):):):):):)
Не разбрах защо трябва да махаш лампата в багажника?
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 23 госта